Kittenopvang Weba, Papendrecht

Dierenplaats.nl

Stichting kittenopvang WeBa

Kittenopvang Weba, Papendrecht
Website: http://stichtingkittenopvangweba.nl/

Toegevoegd: 2009-02-01

Pagina: Katten, kittens en catteries.

Rubriek: Kittenopvang

Beschrijving: Kittenopvang WeBa.In ons woonhuis vangen we zwervende, gedumpte, en verwaarloosde of kittens waarvan de moeder de zorg niet op zich neemt. Deze kittens kunnen niet overleven met als gevolg dat ze onderkoeld raken, ondervoed raken en/of worden ziek.
Als ze geluk hebben worden ze gevonden en kunnen ze opgroeien tot een lieve sociale kittens. Op het moment dat de kittens binnenkomen worden ze eerst nagekeken op gezondheid en leeftijd.
Voor de opvang hebben we een speciaal ingerichte kamer waar ze lekker los kunnen lopen en spelen.
De allerkleinste worden in een andere kamer opgevangen dit zijn meestal de kittens die met de fles worden groot gebracht tot ze oud genoeg zijn om in de groep te worden geplaatst en verder te socialiseren.
Zo leren ze met andere katten om te gaan. De kittens leren dan ook om te gaan met kinderen omdat iedere dinsdag ons 7-jarig oppasjongetje veel bij de kittens gaat spelen en even buurten.
Socialisatie is een heel belangrijk proces voor een kitten vooral voor de wilde kittens.

Voor de medische zorg kunnen we beroep doen op een dierenarts die we dag en nacht kunnen bereiken. Kittens hebben namelijk
24 uur zorg nodig tot ze 9 weken oud zijn daarna gaan we kijken of we ze kunnen herplaatsen. Wij herplaatsen de kittens vanaf 10 weken oud. De kittens zijn dan ge├źnt, gechipt, ontwormt, en krijgen een vaccinatie boekje. Voor advies over het verzorgen van flessenkittens kan je contact met ons opnemen

Contactgegevens:
  • P.Zeemanlaan 56
    3356 BS Papendrecht
    06-41782037