Deze beste goudhamsterkooien van 2021 verdienen de eerste prijs!

Beste goudhamsterkooi

De goudhamster, ook wel Syrische hamster genoemd, is een van de meest voorkomende hamsters in Nederland en verdient de beste goudhamsterkooi. Deze hamsters zijn goed tam te maken en houden van aandacht en knuffelen. Ze komen daarom helemaal tot hun recht in de beste goudhamsterkooi van 2021. Ze houden van voldoende bewegingsruimte, een goede schuilplek en een leuke looprad. Deze accessoires worden over het algemeen gewoon bij de goudhamsterkooi geleverd. Genoeg aanleiding dus om een goede goudhamsterkooi voor ze te kopen! Wij zochten daarom voor je uit welke goudhamsterkooien er zijn. Onze bevindingen kun je hieronder in de top 5 van beste goudhamsterkooien van 2021 vinden.

Top 10 goudhamsterkooien

1. Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart

Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart

Deze beste goudhamsterkooi is een mooie moderne aanwinst voor jouw hamster. Deze kooi beschikt over een diepe glazen onderbak. Het voordeel hiervan is dat het voldoende ruimte biedt om een dikke laag bodembedekking in te doen, zodat jouw hamster lekker kan graven. Daarnaast zorgt het materiaal ervoor dat er nauwelijks gemorst kan worden.

De bovenkant is gemaakt van stevig tralie, zodat het knagen van de hamster geen verschil uitmaakt. Er zijn twee houten plateau’s die te bereiken zijn door middel van trappetjes. Deze beste goudhamsterkooi van Boon is 65 cm bij 39 cm en heeft bovendien een slaaphuisje, voerbakje en hamsterwiel. Dit zijn alle ingrediënten voor de beste goudhamsterkooi.

Je kunt deze goudhamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

2. Ferplast Hamsterkooi Karat 100 

Ferplast Hamsterkooi Karat 100 

Deze beste goudhamsterkooi ziet eruit alsof hij zo uit het museum komt. De onderkant is gemaakt van glas, wat niet alleen een mooie uitstraling geeft, maar jou ook de gelegenheid geeft om de avonturen van jouw hamster in de gaten te houden. Deze glazen bak geeft tevens voldoende ruimte om genoeg bodembedekking erin te doen, zodat jouw hamster zijn gang kan gaan (of maken).

De robuuste tralies hebben een chique zwarte kleur en zijn stevig genoeg om niet doorgeknaagd te worden. Bij deze goudhamsterkooi worden diverse accessoires geleverd, zoals een slaaphuisje, voerbakje, waterflesje en een looprad. De kooi heeft meerdere deurtjes, zodat je makkelijk het voer kunt bijvullen.

Je kunt deze goudhamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

3. Imac hamsterkooi fantasy 58x38x38,5 cm

Imac hamsterkooi fantasy 58x38x38,5 cm

Als je bij de bovenste twee goudhamsterkooien het gevoel had dat het design wel wat vrolijker kan, zit je bij deze beste goudhamsterkooi goed. De naam van deze kooi van Imac zegt het al: dit is de fantasie van elke goudhamster. Deze kleurrijke goudhamsterkooi heeft twee verdiepingen, die verbonden wordt door een glijbaan.

Jouw hamster kan dus heen en weer lopen/glijden tussen deze twee verdiepingen. Daarnaast kan jouw goudhamster ook de energie kwijt in de looprad en even bijkomen in de slaapruimte. Jouw goudhamster kan zijn geluk niet op in deze ruime hamsterkooi van 58 cm x 38 cm x 38,5 cm met oranje, roze en groene kleuren.

Je kunt deze goudhamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

4. Beeztees Hamsterkooi Alex 

Beeztees Hamsterkooi Alex

Soms is less more, en dat laat ook Beeztees zien met deze beste goudhamsterkooi. Dit is een eenvoudige kooi met een chique uitstraling. De moderne grijze kleur van de onderbak is tijdloos. Deze beste goudhamsterkooi biedt genoeg ruimte voor de sportieve avonturen, maar ook voor de rustmomentjes van jouw goudhamster.

De kooi biedt namelijk ruimte voor een platform met een voer- en drinkbakje. Daarnaast heeft deze kooi ook een looprad, wat ideaal is voor jouw goudhamster om energie kwijt te kunnen raken. De bovenkant van deze goudhamsterkooi bevat een raster, zodat er voldoende ventilatie plaatsvindt. De afmetingen zijn 58 cm x 38 cm x 25 cm.

Je kunt deze goudhamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

5. Hamsterkooi Savic Geneva, antraciet. 60x29x44 cm

Hamsterkooi Savic Geneva, antraciet. 60x29x44 cm

Deze beste goudhamsterkooi ziet er bijna futuristisch uit. Het ontwerp past bij elk interieur en gegarandeerd bij de energieke leefstijl van jouw goudhamster. De Geneva is eenvoudig in elkaar te zetten en schoon te maken. Het bovenste gedeelte kan worden afgesloten en heeft een deur, zodat jij er makkelijk bij kan komen om voorraden aan te vullen.

De grote transparante bak biedt mogelijkheid voor een dikke laag bodembedekking, zodat jouw goudhamster kan graven naar hartenlust. Deze beste goudhamsterkooi biedt voldoende voor de goudhamster om te spelen, verstoppen en te klimmen. Het is de ideale goudhamsterkooi om het natuurlijk gedrag te stimuleren. Het eetbakje, drinkflesje, hamstermolen en ladder worden meegeleverd.

Je kunt deze goudhamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

Hier moet de beste goudhamsterkooi aan voldoen

Een goudhamster is iets groter dan dwerghamster en heeft daarom ook meer ruimte nodig. Je kan dus niet zomaar een hamsterkooi kopen, maar moet echt specifiek letten op de behoeften van de goudhamster. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je geïnspireerd kan worden om tot de juiste keuze te komen.

  • Formaat. Je moet echt op het formaat van de kooi letten. Een dwerghamster heeft al veel energie, een goudhamster is al helemaal een druktemaker. Gezien de goudhamster groter is, heeft het ook meer ruimte nodig om te kunnen rennen, graven, noem maar op. De kooi moet minstens 5000 vierkante centimeter hebben.
  • Materiaal. De ideale combinatie van materialen zijn draadkooien met plastic. Je wilt aan de onderkant het liefst een grote plastic bak hebben met voldoende ruimte voor bodembedekking, zodat de goudhamster lekker kan graven. Het is ook ideaal om een traliebovenkant te hebben, want dat biedt voldoende ventilatie.
  • Accessoires. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar accessoires zijn ontzettend belangrijk voor een goudhamster. De beestjes moeten hun energie kwijt en zullen daarom graag heen en weer rennen door glijbanen, van plateau naar plateau lopen en eindeloos op de looprad rennen. Het is dus erg belangrijk dat er voldoende accessoires aanwezig zijn, zodat jouw goudhamster zich kan vermaken.
  • Buizen. Je ziet steeds vaker hamsterkooien met gekleurde dichte buizen. Dit is echter niet ideaal voor een goudhamster. Deze hamsters zijn namelijk net iets groter van formaat en daarom is de kans ook aanwezig dat ze vast komen te zitten in de buizen. Dat is uiteraard het laatste wat je wilt. Zorg er dus voor dat de glijbanen altijd open zijn. We adviseren ook om trappetjes aan te schaffen.

We hopen dat we je hiermee hebben geïnspireerd om tot de juiste keuze te komen om de beste goudhamsterkooi te kopen. Welke van bovenstaande kooien is jouw favoriet?

Goudhamsterkooi