Verwen jouw hamster met de beste hamsterkooi van 2021!

Beste hamsterkooi

Hamsters zijn schattige en kleine knaagdieren die de beste hamsterkooi van 2021 verdienen. De kooien zijn niet alleen een plek waar deze kleine knaagdieren zich veilig kunnen voelen, maar ook nog eens erg leuk om te zien. Jouw hamster voelt zich het meest thuis in een hamsterkooi waar veel accessoires staan. Bij goede hamsterkooien is er voldoende ruimte om een waar speelparadijs te maken. De beste hamsterkooi van 2021 is betaalbaar, biedt voldoende ruimte om te wonen en te spelen en ziet er ook nog eens leuk uit. Ben je benieuwd welke hamsterkooi de juiste keuze is voor jouw hamster? Kijk dan snel verder voor onze top 10 van beste hamsterkooien van 2021.

Top 10 hamsterkooien

1. Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 51 Zwart

Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 51 Zwart

Dit is een mooie compacte kooi waar jouw hamster alsnog alle ruimte heeft. Deze beste hamsterkooi van Boon heeft een moderne uitstraling door de glazen bak en de strak zwarte tralies aan de bovenkant. Je kan de glazen bak met een laag bodembedekker invullen, zodat jouw hamster lekker kan graven zonder dat de bodembedekking eruit wordt gegooid.

Via een plankje kan jouw hamster bij de bovenkant komen, waar een plateau met slaaphuisje en voerbakje en hamsterwiel zijn bevestigd. Deze beste hamsterkooi heeft de afmetingen 54 cm x 21 cm x 34 cm en biedt alle mogelijkheden om jouw hamster in beweging te houden en een fijn thuis te bieden.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

2. Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula 

Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula 

Deze vrolijk felgekleurde hamsterkooi in de kleur blauw is een waar pretpark voor jouw hamster. Deze hamsterkooi heeft alle onderdelen die een hamster nodig heeft om lekker te kunnen leven. De beste hamsterkooi heeft een plastic basis en is uitgerust met allerlei accessoires voor knaagdieren. Zo vind je een nest, een drinkfles, voerbakje, een plastic wiel en transparante buizen.

Jouw hamster kan rennen en plezier maken in deze beste hamsterkooi van Ferplast. De hamsterkooi heeft de afmetingen 46 cm x 29,5 cm x 24,5 cm en is daarmee een aanwinst voor jouw hamster. Met deze complete set maak jij jouw hamster gegarandeerd gelukkig.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

3. Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca

Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca

Deze beste hamsterkooi van Interzoo is niet alleen een prachtig huisje voor jouw hamster, maar ook een ware eyecatcher voor in de woonkamer. De prachtige mokkakleurige bak in combinatie met de hoge zwarte traliebovenkant biedt jouw hamster alle ruimte die ze nodig heeft om lekker te kunnen leven. Met deze hamsterkooi krijgt jouw hamster een huisje, een buis, een rad, voerbakje, maar liefst drie verdiepingen en trapjes om van verdieping naar verdieping te lopen.

De mogelijkheden in deze kooi zorgen ervoor dat jouw hamster lekker in beweging blijft en zich ook lekker thuis kan voelen op de beschutte plekjes. Aan beide kanten van deze beste hamsterkooi zitten handvatten zodat je de kooi makkelijk kan verplaatsen. De hamsterkooi van Interzoo is 50 cm x 33 cm x 45 cm.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

4. Ferplast Hamsterkooi Favola – Zwart – 60 x 36,5 x 30 cm

Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart - 60 x 36,5 x 30 cm

Als je op zoek bent naar de beste hamsterkooi voor jouw dwerghamster is dit de beste aankoop. De Favola van Ferplast is 60 cm x 36,5 cm x 30 cm en een unieke kooi wegens de combinatie van glazen bank en traliebovenkant, waarmee je altijd zicht hebt op jouw hamster. Je kan deze bak vullen met bodembedekking, zodat jouw hamster lekker de gangen kan graven. Deze kooi wordt geleverd met meerdere accessoires, zoals een slaaphuisje, voerbakje, waterflesje en een looprad.

De kooi bestaat uit meerdere verdiepingen, waar jouw hamster door middel van een plankje bij kan komen. De kooi kan makkelijk worden schoongemaakt door de traliebovenkant los te klikken. Je kan via een deurtje ook makkelijk eventuele voorraden aanvullen.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

5. Beeztees Hamsterkooi Labyrint – Zwart / Blauw

Beeztees Hamsterkooi Labyrint - Zwart Blauw

Dit is niet zomaar de beste hamsterkooi van Beeztees, maar een speelparadijs. Deze hamsterkooi heet niet zomaar Labyrint, want deze kooi zit vol met vrolijke buizen die zelfs boven de kooi uitsteken. Je kan tussen de buizen een heuse spacestation zetten, zodat jouw hamster tussen het rennen door even kan uitrusten. Naast het buissysteem kan jouw hamster ook gebruik maken van het looprad.

De bak van deze beste hamsterkooi is donkerblauw met een zwarte traliebovenkant, wat de kooi een stoere uitstraling geeft. De afmetingen zijn 50 cm x 28 cm x 25 cm, jouw hamster heeft hiermee niet alleen een speelparadijs maar ook een fijn thuis waar elke dag opnieuw van genoten kan worden.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

6. Somulti Hamsterkooi met 3 niveaus

Somulti Hamsterkooi met 3 niveaus

De meeste hamsterkooien zijn gemaakt van plastic, maar deze beste hamsterkooi van Somulti is een mooie uitzondering. Hij is namelijk gemaakt van hout, en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling. Deze beste hamsterkooi is opgebouwd in drie niveaus. Jouw hamster kan via houten bruggen van verdieping naar verdieping lopen. Daarnaast heeft jouw hamster voldoende ruimte om lekker rond te rennen.

Dit biedt tevens mogelijkheden om leuke accessoires neer te zetten, zoals een looprad. De uittrekbare lade maakt het handig om de kooi regelmatig te kunnen verschonen. Met een klep open je deze beste hamsterkooi, zodat je makkelijk de voorraden kan aanvullen. Met de afmetingen van 112,7 cm x 64 cm x 54 cm bied je jouw hamster een houten villa.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

7. Imac hamsterkooi fantasy 58x38x38,5 cm

Imac hamsterkooi fantasy 58x38x38,5 cm

Als je het hebt over de ultieme fantasie van jouw hamster, dan kom je waarschijnlijk bij de beste hamsterkooi van Imac terecht. Deze hamsterkooi bevat namelijk alle accessoires en ruimte waar jouw hamster gelukkig van wordt. Er zitten een glijbaan in, een looprad, een huisje om zich lekker terug te trekken en daarnaast voldoende ruimte om heen en weer te rennen.

De vrolijke oranje bovenkant vormt een leuke combinatie met het zwarte traliemiddenstuk en de doorzichtige bovenkant. De afmetingen van 58 cm x 38 cm x 38,5 cm vormt een combinatie die alleen de beste hamsterkooi kan hebben. Je kan deze beste hamsterkooi tevens uitbreiden met meer accessoires van Imac.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

8. Ferplast Duna Fun Hamsterkooi – Blauw/Oranje

Ferplast Duna Fun Hamsterkooi - BlauwOranje

Deze beste hamsterkooi van Ferplast doet bijna denken aan een zwembad waar iedereen vrolijk van wordt. Jouw hamster krijgt bijna keuzestress van alle leuke uitdagende mogelijkheden in deze hamsterkooi. De bovenkant is van transparant plastic, zodat je kan zien hoe jouw hamster aan het genieten is van deze beste hamsterkooi. In de stevige blauwe bak kan voldoende bodembedekking, zodat jouw hamster lekker kan graven.

De traliedak biedt voldoende ventilatie. Je kan deze hamsterkooi makkelijk uit elkaar halen om hem regelmatig te verschonen. Als je deze beste hamsterkooi koopt, krijg je er een voerbakje, drinkflesje, looprad, huisje en speelbuizen bij geleverd. Dit is dus een echt pretpakket voor jouw hamster. De afmetingen van 55 cm x 47 cm x 37,5 cm bieden volop leefruimte en speelplezier.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

9. Savic Hamsterkooi Bristol

Savic Hamsterkooi Bristol

Deze hamsterkooi van Savic heeft een mooi turkoois frisse kleur, en is daarmee een ware eyecatcher. De grote traliebovenkant biedt de optie om jouw hamster in de gaten te houden en te genieten van de ontdekkingstochten. Er zijn in deze beste hamsterkooi van Savic volop mogelijkheden om een paradijs van te maken.

Je kan er verschillende plateaus in kwijt, voerbakje, waterflesje en een slaaphuisje. De traliebovenkant is makkelijk los te klikken, zodat je deze beste hamsterkooi regelmatig kan schoonmaken. De afmetingen zijn 59 cm x 36 cm x 37 cm en bieden jouw hamster gegarandeerd een fijn en sportief leven.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

10. Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart

Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart

Als je fan bent van de eerste versie van beste hamsterkooi in dit artikel, dan hebben we leuk nieuws voor je. Dit is namelijk dezelfde versie, maar dan een slag groter! De afmetingen van deze moderne hamsterkooi zijn 65 cm x 39 cm. De bovenkant bevat twee houten plateaus en de verdiepingen worden met elkaar verbonden door middel van trappetjes. Daarnaast kan jouw hamster genieten van het slaaphuisje, dineren uit een voerbakje en de calorieën verbranden in het hamsterwiel.

Jij geeft jouw hamster met deze beste hamsterkooi van Boon de luxe die het verdient. Let op: de tralies zijn ook iets breder en daarmee niet geschikt om dwerghamsters in te doen, want die kunnen tussen de tralies door ontsnappen.

Je kunt deze hamsterkooi bij de volgende webshops bestellen

Hier moet de beste hamsterkooi aan voldoen

Het hebben van een hamster is ontzettend gezellig en leuk en daar past ook een leuke hamsterkooi bij. Voordat je deze beste hamsterkooi gaat kopen, zijn er een aantal tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben deze tips voor je op een rijtje gezet, zodat je deze als een soort checklist bij jouw zoektocht kan houden.

 • Ruimte. Als je aan een hamster denkt of zelfs een dwerghamster, denk je waarschijnlijk aan klein. Dit betekent echter niet dat je ook een kleine ruimte moet kopen. Hamsters hebben namelijk veel energie en moeten die ook echt kwijt. Zorg dus voor een kooi met de minimale afmetingen van 70 cm X 50 cm.
 • Bak. Vooral de grootte van de bak is erg belangrijk in de hamsterkooi. Hamsters zijn namelijk echte gravers. Het liefst graven zij meterslange gangen. Hamsters kunnen pas echt goed graven als er een dikke laag bodembedekking ligt. Je zou dus een hamsterkooi kunnen kopen die in verhouding vooral een dikke bak heeft, zodat daar veel bodembedekking in past. De bovenkant van de kooi maakt in die zin niet zoveel uit, je moet er alleen voor zorgen dat er voldoende ventilatie is.
 • Bodembedekking. Dit is erg belangrijk om in de hamsterkooi te doen. Jouw hamster houdt namelijk van graven, het liefst gangen door de hele kooi door. Hamsters die in het wild leven, leven namelijk het liefst in ondergrondse holen. Een goede bodembedekking is gemaakt van stro of hooi.
 • Accessoires. Aansluitend wat we zeiden over de energie van hamsters, is dit ook een belangrijk onderdeel. Een hamster zou verveeld raken als het alleen maar rondjes kan rennen in de kooi. Zorg daarom voor accessoires zoals glijbanen en een looprad, zodat jouw hamster tegelijkertijd vermaakt kan worden. Het is ook belangrijk om een plek te kopen voor jouw hamster waar het zich in kan terugtrekken om te rusten en te slapen. Zorg dus voor een huisje in de hamsterkooi.
 • Tralies. De tralies van de kooi moeten echt stevig zijn. Hamsters zijn niet voor niets knaagdieren en knagen makkelijk door tralies heen die minder stevig zijn. Je wilt niet het risico lopen dat jouw hamster uiteindelijk uit de kooi valt of schade krijgt aan de tandjes door het knagen. Zorg er tevens voor dat er niet meer dan 8 mm tussen de tralies zit. Hamsters kunnen anders makkelijk door de tralies heen komen.
 • Materiaal. Het liefst koop je een hamsterkooi van plastic of glas. Je kan bij deze kooien namelijk jouw hamster zien en daarbij is het erg makkelijk om schoon te maken en te onderhouden.
Hamsterkooi

Deze merken verkopen de beste hamsterkooi van 2021

Nu je hierboven een aantal tips hebt kunnen lezen, heb je wellicht al een idee gevormd van de beste hamsterkooi die je wilt kopen. Om je op weg te helpen, hebben we ook gekeken welke merken deze hamsterkooien verkopen. Ze verschillen in formaat en prijs en bij sommige merken krijg je er automatisch accessoires bij. Daarnaast zijn de meeste hamsterkooien ook uit te breiden met accessoires van dat merk. Je kunt dus het beste even kijken bij de volgende merken:

 • Beeztees
 • Boon
 • Ferplast
 • Interzoo
 • Imac
 • Savic
 • Somulti

De ideale plek voor de beste hamsterkooi

Nu heb je eindelijk jouw hamsterkooi in huis, maar waar zet je hem neer? Het is wel belangrijk om de hamsterkooi op de juiste plek te zetten, zodat jouw hamster zich veilig voelt. De ideale plek voor de beste hamsterkooi voldoet aan de volgende punten:

 • Zet hem op een tafel. Op de grond is het namelijk kouder en vochtiger
 • Zet hem op een plek waar de temperatuur stabiel blijft, het liefst op kamertemperatuur. Zet hem niet direct in de zon!
 • Zet de kooi op een plek waar jouw hamster overdag rustig kan slapen, zonder dat andere huisdieren erbij kunnen komen.

Als het goed is, heb je nu voldoende informatie om de beste hamsterkooi te kopen! Welke hamsterkooi staat binnenkort bij jou thuis?