Neem jouw hond mee op fietstocht met de beste hondenfietskar van 2021

Beste hondenfietskar

Het is tijd voor een roadtrip met jouw hond met de beste hondenfietskar van 2021! Je hebt met deze aankoop meerdere voordelen waar jouw hond en jij lang van kunnen genieten. Niet alleen komen jullie nu eindelijk op plekken die je normaliter alleen met de auto kon bereiken, maar het is ook nog eens leuk! Jij komt lekker aan jouw beweging en jouw hond kan comfortabel genieten van de fietstocht. Benieuwd welke hondenfietskar bij jou past? Kijk dan snel bij onze top 5 hieronder en laat je inspireren tot een waardevolle investering voor jouw hond en jezelf.

Top 5 hondenfietskarren

1. Flamingo Doggy Liner Economy – Hondenfietskar – Grijs/Zwart

Flamingo Doggy Liner Economy - Hondenfietskar

Jouw hond kan je makkelijk meenemen met de fiets als je de hondenfietskar van Flamingo koopt. Deze fietskar is goed verdekt en beschermt je hond tegen regen en wind door de waterafstotende kap. De kar ligt lekker comfortabel, zodat jouw hond tijdens de fietsrit kan ontspannen. Deze hondenfietskar heeft reflectoren, zodat je ook ’s avonds goed zichtbaar bent.

Daarnaast heeft deze fietskar ook luchtroosters. Jouw hond heeft dus een comfortabel plekje bij jou achterop de fiets en met de mooie grijze hondenfietskar staat het ook nog eens stoer. Het is tijd om met de hondenfietskar van Flamingo samen op pad te gaan!

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

2. Trixie Hondenfietskar – Zwart/Rood – L – 75 x 86 x 80 (145) cm

Trixie Hondenfietskar - ZwartRood - L - 75 x 86 x 80 (145) cm

Deze leuke opvallende hondenfietskar is een aanrader als jij jouw hond lekker wilt meenemen op jouw fietstochten. De hondenfietskar van Trixie biedt een comfortabele plek voor jouw hond, zodat ze ontspannen kan genieten van de fietsrit. Deze hondenfietskar is gemaakt van polyester en heeft daarmee de garantie dat hij jarenlang meegaat. Hij is geschikt voor elk weertype en de gaas inzetstukken zorgen voor voldoende ventilatie.

De stevige wielen zorgen ervoor dat jij veilig op pad kunt met jouw hond. De voor- en achterdeur zorgen ervoor dat jouw hond makkelijk in en uit kan stappen. Deze fietskar van Trixie is dus zeker een aanrader om mee te touren.

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

3. Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/Zwart

Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs Zwart

Deze hondenfietskar is ideaal voor een lange fietsroute samen met jouw hond. Keddoc heeft een stoere fietskar ontworpen die van alle gemakken is voorzien. Er zitten riempjes in die ervoor zorgen dat jouw hond veilig blijft zitten. Bovendien heeft het zitgedeelte een antislip laag, zodat jouw hond niet steeds heen en weer schuift als je onverwacht moet remmen. Aan de zijkanten zitten reflectoren, waardoor je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Er is aan de achterkant zelfs de mogelijkheid om een veiligheidsvlag te monteren, zodat je extra goed zichtbaar bent. Met de horramen krijgt jouw hond voldoende ventilatie en het oprolbare doek zorgt ervoor dat jouw hond geen last hoeft te hebben van de regen of wind.

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

4. Paws & Claws – Hondenfietskar – Fietskar – 130 x 90 x 110 cm – Wit/Zwart

Paws & Claws - Hondenfietskar - Fietskar - 130 x 90 x 110 cm

Met deze hondenfietskar van Paws & Claw heb jij de beste oplossing te pakken om jouw hond mee te nemen. De moderne uitstraling alleen al is de reden om deze fietskar te kopen. Jouw hond kan makkelijk in en uitstappen door de toegang die zowel voor als achter zit. Aan beide kanten zit een luchtrooster, wat voor goede ventilatie zorgt. De universele aansluiting zorgt ervoor dat deze hondenfietskar geschikt is voor veel soorten fietsen.

Je hoeft in de meeste gevallen dus geen aparte koppeling te kopen. Deze hondenfietskar is dus ideaal om lekker met jouw hond op pad te gaan en zeker te weten dat ze veilig in de hondenfietskar zit. De kar van Pawa & Claws is ook nog eens opvouwbaar, dus ook makkelijk mee te nemen op vakantie.

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

5. Petstar Hondenfietskar Doggy Liner Juultje Zwart

Petstar Hondenfietskar Doggy Liner Juultje Zwart

Deze fietskar van Petstar heeft alles wat jouw hond en jij nodig hebben om veilig te fietsen. De fietskar voor honden is van alle kanten goed beschermd tegen regen en wind. Er komt voldoende ventilatie binnen door de roosters aan beide kanten. Jouw hond ligt lekker comfortabel hierin. Deze fietskar wordt ook nog geleverd met reflectoren en een veiligheidsvlag.

Deze fietskar voor honden heeft een maximaal draaggewicht van 40 kilo. Je hebt met deze hondenfietskar een stevige kar waar jouw hond en jij jarenlang plezier van hebben. Genoeg redenen dus om deze fietskar voor honden aan te schaffen en jullie eerste fietstocht samen te plannen.

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

Redenen waarom jij de beste hondenfietskar moet kopen

Natuurlijk is het leuk om lekker met jouw hond te wandelen, maar op de fiets is ook erg leuk voor de afwisseling. Jouw hond kan dan lekker in de beste hondenfietskar. Een groot voordeel hiervan is dat jouw hond dan lekker kan uitrusten als ze moe is geworden van het rennen. Het biedt jullie tevens de mogelijkheid om naar plekken te gaan waar jullie normaal wandelend niet zouden komen. Bovendien vindt jouw hond het waarschijnlijk al een groot avontuur om in de fietskar te zitten.

Daarnaast is het ook beter voor het milieu om minder vaak de auto te pakken om even wat verder te reizen naar een mooi wandelgebied. Jij krijgt lekker jouw beweging en jouw hond geniet van de buitenlucht.

Het is tevens een veilige manier om jouw hond te vervoeren. Hij zit goed beschermd in de hondenfietskar, krijgt voldoende ventilatie en kan rustig liggen tijdens de rit. Tevens is de hondenfietskar goed zichtbaar met reflectoren aan de zijkanten en vaak ook een veiligheidsvlag.

Hondenfietskar

Hier moet je op letten bij het kopen van de beste hondenfietskar

Je hebt verschillende soorten fietskarren voor honden, dus het is verstandig om te bedenken wat voor fietskar je wilt voordat je er een gaat kopen. Je hebt onder andere een hondenfietskar die inklapbaar is. Dit is ideaal als je hem wilt opbergen in de schuur of jouw hond vaak op vakantie wilt meenemen. Daarnaast is de grootte ook handig om te bepalen. Je hoeft geen rijdend paleis te kopen, maar een kar waarin jouw hond comfortabel kan zitten is erg belangrijk. Het is daarnaast ook belangrijk dat jouw hond veilig in de kar zit, dus riempjes om haar daarin vast te maken zijn ook onmisbaar.

Het materiaal is ook erg belangrijk om op te letten. We wonen helaas in een land waar het vaak regent. Het is dan wel handig om de hondenfietskar te kopen die je kan bedekken als het regent of als het hard gaat waaien.

Daarnaast wordt het in de winter ook eerder donker. Het is dan verstandig om een hondenfietskar te kopen met reflectoren en eventueel ook een veiligheidsvlag. Daarmee weet je zeker dat je goed zichtbaar bent op de weg.

Het monteren van de beste hondenfietskar aan jouw fiets

Het is een ding om een hondenfietskar te kopen, maar dan is het ook handig om te weten hoe je het moet vastmaken aan jouw fiets. De meeste hondenfietskarren hebben een goed beveiligingssysteem die universeel is. Dit houdt in dat je de hondenfietskar aan de meeste fietsen kunt vastmaken. Het is uiteraard ook verstandig om bij jouw eigen fiets te controleren of er überhaupt een hondenfietskar aan kan worden gekoppeld. Als dat niet zo is, is het zeker de moeite waard om even naar de fietsenmaker te gaan en dit alsnog te regelen. Bij de hondenfietskar wordt vaak ook een handleiding geleverd waarin een duidelijk stappenplan staat beschreven hoe je de kar aan jouw fiets kan vastmaken. Als je het eenmaal weet, is het de volgende keren ook zo gedaan.

Deze merken verkopen de beste hondenfietskar

Hebben we je overtuigd om de beste hondenfietskar te kopen? Dan is het tijd om te gaan kijken welk exemplaar het gaat worden. Je wilt uiteraard zeker weten dat je de juiste kar koopt, die niet alleen veilig is maar ook comfortabel is voor jouw hond. Er zijn een aantal merken die deze kwaliteit garanderen, zodat je zeker weet dat je maar een eenmalige investering hoeft te doen. Wij raden dan ook zeker de volgende merken aan:

 • Petstar
 • Pawhut
 • Topmast
 • Paws & Claws
 • Karlie
 • Trixie
 • Flamingo
 • Duvo+
 • Keddoc
 • Doggycar
 • Mancor

Zoals je kan zien zijn er genoeg opties om een hondenfietskar te kopen. Je kan deze fietskarren onder andere bij BOL.com kopen. Je kan hier dan ook gelijk filteren op zaken die jij belangrijk vindt. Je kan bijvoorbeeld filteren op de gewenste kleur en het materiaal. Vooral het materiaal is erg belangrijk, omdat sommige stoffen niet automatisch wind- en waterafstotend zijn. Je kan verder ook kijken welke prijsklasse het beste bij jou past en de reviews van anderen lezen. Vaak kan je daar ook uit halen welke hondenfietskar het meest bevalt en dus de beste koop is.

De prijs van de beste hondenfietskar

Je koopt de hondenfietskar voor verschillende prijzen. Het is afhankelijk van het merk en de grootte. Voor kleinere honden heb je ook een kleinere hondenfietskar nodig en automatisch gaat de prijs dan ook omlaag. Andersom geldt dan hetzelfde. Grote honden passen beter in een grote hondenfietskar en daar betaal je dan ook iets meer voor. De gemiddelde prijs voor de beste hondenfietskar ligt tussen de €100 en €200. Het is dus wel een investering, maar je krijgt er veel voor terug. Je kan namelijk jarenlang doen met deze hondenfietskar, mits je er voorzichtig mee omgaat. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hem na gebruik even schoonmaakt als er modder op zit en berg hem op in een schuur of ergens anders in huis. Je wilt namelijk niet dat het metaal gaat roesten of dat er andere schade ontstaat door langdurige blootstelling aan weersomstandigheden.

Eindconclusie: dit is de beste hondenfietskar van 2021

De beste hondenfietskar van 2021 is een aanrader als je met jouw hond lekker wilt touren. Het is de ideale manier om samen op pad te gaan. Jouw hond kan eerst een tijdje mee rennen met de fiets, maar als ze moe wordt, is dat geen probleem meer. Je kan dan haar makkelijk in de kar laten klimmen bij zowel de voor- als de achterkant van de kar. Even vastklikken met de riemen en jullie zijn weer klaar om op pad te gaan.

De hondenfietskar biedt genoeg ruimte voor jouw hond om lekker te liggen of even rechtop te zitten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw hond heen en weer glijdt in de beste hondenfietskar, want de antisliplaag in de fietskar voor honden van Keddoc weet dit te voorkomen. 

Als het langzaam donker wordt, is dit ook geen probleem. De reflectoren aan de zijkanten van de hondenfietskar maken het mogelijk dat jullie goed zichtbaar zijn in het donker. Als je extra veiligheid wilt garanderen, kun je de hondenfietskar kopen met een veiligheidsvlag achterop. Dan kun je bijvoorbeeld de hondenfietskar van Petstar kopen.

Met de kar kun jij nu op plekken komen met jouw hond waar jullie normaal de auto voor moesten pakken. Het biedt jullie meer vrijheid om te gaan en te fietsen waar jullie maar heen willen. Het is niet alleen leuk voor jou om op die manier jouw hond mee te nemen, voor jouw hond is dit ook een groot avontuur. Ze kan lekker ontspannen en genieten van de fietsrit. Ze krijgt voldoende frisse lucht binnen door de ventilatieroosters en is tegelijkertijd beschermd tegen regen en wind.

Zorg er wel voor dat je van tevoren jouw fiets klaar maakt om gekoppeld te worden aan de hondenfietskar. Je kan bij jouw fietsenmaker laten controleren of jouw fiets er geschikt voor is en anders geschikt laten maken. De fietskar van Paws & Claws heeft een universele aansluiting die waarschijnlijk ook op jouw fiets kan worden aangesloten. Met de beste hondenfietskar van 2021 zijn jouw hond en jij klaar om samen nieuwe avonturen te beleven. Waar gaan jullie als eerste heen?