Jouw hond krijgt een stralende vacht met de beste hondenshampoo van 2021

Beste hondenshampoo

De vacht van jouw hond heeft de beste hondenshampoo van 2021 nodig. Niet alleen is het goed om de viezigheid af en toe te verwijderen, maar je wilt natuurlijk ook dat jouw hond geen last heeft van irritaties of problemen zoals vlooien. Er zijn diverse hondenshampoos ontwikkeld en het is daarom goed om te kijken welke hondenshampoo het beste aansluit op de behoefte van jouw hond. Om je op weg te helpen, hebben we een top 5 van beste hondenshampoos samengesteld, zodat jouw hond straks een zachte en stralende vacht heeft. Lees daarom snel verder welke tips we hebben voor jouw hond om de juiste hondenshampoo te kopen!

Top 5 hondenshampoos

1. Espree Perfect Calm Lavender En Chamomile Shampoo – 355 ML

Espree Perfect Calm Lavender En Chamomile Shampoo - 355 ML

Niet alleen zorgt deze hondenshampoo voor een verzorgde vacht, maar hij heeft ook nog eens een rustgevende werking. Met de hondenshampoo van Espree geef je jouw hond een ontspannende sessie, waarbij stress en nervositeit langzaam afzakken. Je kan erg lang doen met deze hondenshampoo, want ze is erg zuinig in gebruik. Deze shampoo kun je ook vinden in de betere trimsalons, dus dan weet je ook wel dat je de beste kwaliteit in huis haalt.

De lavendel en kamille zorgen voor een rustgevende werking en een mooie glanzende vacht. De hondenshampoo van Espree is daarom een aanrader voor jouw hond.

Je kunt deze hondenshampoo bij de volgende webshops bestellen

2. Beaphar Shampoo Puppy 250 ML

Beaphar Shampoo Puppy 250 ML

Heb je een puppy in huis? Verwen haar dan met de beste hondenshampoo van Beaphar. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor puppy’s. Puppy’s hebben namelijk een gevoelige huid die je goed moet verzorgen. Deze shampoo voor puppy’s bevat macadamia olie, wat voor hydratatie en voeding van de huid. Als je een tijdje deze shampoo voor honden gebruikt, zal je het verschil merken in de vacht. Deze wordt namelijk weer glanzend.

Met de neutrale geur schrik je jouw puppy niet af, maar geef je haar een verwensessie. De hondenshampoo van Beaphar zal jouw puppy dus weer mooi glanzend maken, zonder dat het invloed heeft op gevoelige huid.

Je kunt deze hondenshampoo bij de volgende webshops bestellen

3. Greenfields Hondenshampoo & Conditioner

Greenfields Hondenshampoo & Conditioner

Greenfields heeft twee waardevolle producten in een ontwikkeld met deze shampoo voor honden. Je kan deze hondenshampoo voor alle hondenrassen gebruiken. Het zorgt voor een vacht met meer volume en extra glans. Met deze beste hondenshampoo heb je er automatisch een conditioner bij, die ervoor zal zorgen dat de bad sessie een stuk korter doet.

Deze hondenshampoo van Greenfields bevat vitamine B5 en is PH neutraal. De conditioner zorgt voor een betere doorkambaarheid van de vacht. Hij is vrij van parabenen dus veilig in het gebruik bij jouw hond. De vacht van jouw hond is weer glanzend en ultrazacht met deze hondenshampoo en conditioner in 1!

Je kunt deze hondenshampoo bij de volgende webshops bestellen

4. Beeztees Colour shampoo White 300ml

Beeztees Colour shampoo White 300ml

Als er honden zijn die snel een vieze vacht krijgen, zijn het wel honden met een witte vacht. Je wilt daarom hondenshampoo kopen die geschikt is voor de witte vacht. Beeztees heeft een speciale shampoo ontwikkeld om de witte kleur te behouden en extra glans te geven. Deze hondenshampoo heeft een rice extract wat een verzorgend en hydraterend effect heeft. Het zorgt tevens voor een soepele, zachte en gezonde vacht.

Het is geen probleem meer dat jouw hond lekker in de grond wil rollen. Jij wast deze viezigheid er zo uit met de beste hondenshampoo van Beeztees.

Je kunt deze hondenshampoo bij de volgende webshops bestellen

5. KIVO Petfood Spray voor de hond – 500 ml – Polish care

KIVO Petfood Spray voor de hond - 500 ml - Polish care

De hondenshampoo van Kivo is het product om de vacht van jouw hond mee te verzorgen. Dit is niet zomaar een shampoo, maar een spray! Met deze spray verwijder jij gelijk onaangename geurtjes en zorg je voor een glanzende vacht. Hij is PH-neutraal, vrij van sulfaten en parabenen en verzorgend. Deze shampoo voor honden bevat dus alle onderdelen om jouw hond goed mee te kunnen verzorgen. De spray is namelijk rijk aan arganolie, jojobaolie, honing, tea tree en vitamine E.

Of jouw hond nou een kort haar of lang haar heeft, deze spray verzorgt elk soort vacht. Na het gebruik van deze hondenshampoo van Kivo heeft jouw hond geen last meer van een gevoelige huid en kan je haar ook nog eens beter doorkammen.

Je kunt deze hondenshampoo bij de volgende webshops bestellen

Drie redenen waarom jij de beste hondenshampoo van 2021 moet kopen

Het is voor jou vanzelfsprekend dat jij shampoo gebruikt, dus waarom zou jouw hond geen hondenshampoo nodig hebben? Honden kunnen tijdens een wandeling erg vies worden en dan is het wel zo prettig dat je de juiste shampoo in huis hebt. Er zijn nog meer redenen waarom jij de beste hondenshampoo moet kopen.

1.     Vieze vacht

Het is bij sommige honden erg belangrijk om regelmatig de shampoo te gebruiken, omdat hun vachttype daar baat bij heeft of omdat ze vaak last hebben van vlooien of andere huidproblemen.

Als jouw hond een gezonde vacht heeft, is het voldoende om 1 tot 3 keer per jaar haar even in bad te doen. Het gaat er in dat geval om dat jij in de gaten houdt wanneer de vacht van jouw hond zodanig vies is geworden, dat je shampoo erbij moet pakken. Een vieze vacht gaat op den duur stinken en kan zelfs huidirritatie veroorzaken. Daarnaast is het ook wat fijner knuffelen als jouw hond een lekker schone vacht heeft.

2.     Vlooien

Als jouw hond vlooien heeft, kan het ook verstandig zijn om haar te wassen met hondenshampoo. Je hebt speciale hondenshampoo te koop die specifiek zijn ontwikkeld om vlooien te doden en te voorkomen.

3.     Huidproblemen

Ja, ook honden kunnen een gevoelige huid hebben en dit kan leiden tot irritatie. Met hondenshampoo kun je de huid van jouw hond weer hydrateren en verzorgen. Let er dan wel op dat je hier specifieke shampoo voor gebruikt, omdat je anders de irritatie kan verergeren.

Hondenshampoo

Tips om jouw hond te wassen met de beste hondenshampoo

De voorbereiding

Voordat je jouw hond gaat wassen, is het verstandig om een goede voorbereiding te treffen. Het is onder andere goed om een anti-slipmat neer te leggen, zodat jouw hond door de natheid niet uitglijdt in bad. Daarnaast is het ook verstandig om alvast handdoeken klaar te leggen om jouw hond ermee af te drogen. Zorg er tijdens het wassen voor dat het water op een fijne temperatuur is. Dit houdt in dat de temperatuur rond de 25 graden moet zijn. Te warm water kan huidproblemen veroorzaken en te koud water kan voor onderkoeling zorgen. Denk eraan dat je ook even een kleine beloning klaarlegt voor jouw hond. Het is voor haar misschien niet zo’n leuke ervaring en een fijne afleiding is dan zeer welkom.

Het wassen met de beste hondenshampoo

Als je eenmaal jouw hond op de anti-slipmat hebt geplaatst en het water op goede temperatuur hebt, kun je voorzichtig jouw hond nat maken met zo zacht mogelijke stralen. Vervolgens verdeel je de hondenshampoo gelijkmatig over de vacht en masseer je het goed in. Let er goed op dat je de shampoo op de meest vieze plekken even extra goed in masseert. Terwijl de shampoo goed intrekt kun je je hond verwennen met wat lekkers en haar zo geruststellen dat het niet eng is. Vervolgens is het tijd om de shampoo goed af te spoelen. Je spoelt het liever even wat langer af dan korter, omdat je geen huidproblemen wilt veroorzaken door achtergebleven shampoo.

Droog de vacht goed af

Voordat jij de handdoek erbij pakt, is het aan jouw hond de taak om zich eerst even goed uit te schudden. Hierdoor ontdoet jouw hond zich van het eerste water. Daarna kan jij de handdoek erbij pakken en jouw hond voorzichtig afdrogen. Mocht je een waterblazer in huis hebben, dan kun je die gebruiken. Als jouw hond wat langere haren heeft, is het verstandig om deze gelijk door te borstelen, zodat er geen vervelende klitten ontstaan. Na het afdrogen is het verstandig om een dekentje om jouw hond te wikkelen. Na het wassen kan jouw hond namelijk het kouder krijgen omdat de lichaamstemperatuur zichzelf moet herstellen.

Deze merken verkopen de beste hondenshampoo van 2021

De beste hondenshampoo koop je niet zomaar, want je moet erop letten dat hij aansluit bij de vacht van jouw hond. Je wilt er onder andere zeker van zijn dat de shampoo vrij is van parabenen en PH neutraal is. Hondenshampoo kun je daarom het beste kopen bij merken die tot nu toe zeer goede reviews hebben gekregen. Als je er zeker van wilt zijn dat je kwalitatieve shampoo koopt die veilig is voor jouw hond, dan kun je kijken bij de volgende merken:

  • Espree
  • Wahl
  • Yuupl
  • Kivo
  • Beeztees
  • Beaphar
  • Beau Beau
  • Greenfields
  • Gottlieb

Je kunt bij de reviews op BOL.com lezen wat de ervaring zijn van mensen. Het zal je ook helpen om een keuze te maken welke hondenshampoo het beste past bij jouw hond. De meeste shampoos zijn niet duurder dan €20 en bovendien kun je er vaak langere tijd mee doen. Je hebt shampoos voor honden met normale vacht, honden met een gevoelige huid en speciale shampoos voor puppy’s. Het is daarom zeker de moeite waard om bij een van deze merken te kijken en hondenshampoo te kopen.

Eindconclusie: dit is de beste hondenshampoo van 2021

Er is eigenlijk geen goede reden om niet de beste hondenshampoo van 2021 te kopen. Net als jij jouw haren en hoofdhuid wilt verzorgen, heeft jouw hond ook deze behoefte. Hondenshampoo is veilig om te gebruiken voor jouw hond.

Er zijn verschillende hondenshampoos ontwikkeld, die aansluiten op het vachttype of huidtype van jouw hond. Als jouw hond lange haren heeft, kun je de hondenshampoo van Greenfields kopen. Dit is namelijk een shampoo en conditioner in 1, zodat je na het wassen de haren ook goed kan doorkammen.

Voor puppy’s is er weer een andere shampoo ontwikkeld, die rekening houdt met de gevoelige huid van puppy’s. Je kunt dan het beste de shampoo van Beaphar. Tegenwoordig kun je ervan uitgaan dat de hondenshampoos vrij zijn van parfum en parabenen. Er zijn natuurlijke ingrediënten gebruikt om de shampoo lekker te laten ruiken en goede verzorging te bieden voor de huid en vacht van jouw hond.

Er is zelfs een speciale shampoo ontwikkeld die de witte vacht goed onderhoudt. Voor een stralende witte hond kun je de hondenshampoo van Beeztees kopen. Je zorgt er niet alleen voor dat jouw hond een mooie stralende vacht krijgt, maar verhelp je ook eventuele problemen. Zo kun je met de hondenshampoo ervoor zorgen dat huidirritatie weggaat, maar ook dat jouw hond beschermd is tegen vlooien. Mocht jouw hond helaas al vlooien hebben, dan kun je met speciale hondenshampoo de vlooien wegkrijgen.

Met een hondenshampoo is het geen probleem meer dat jouw hond tijdens het wandelen of in jouw tuin lekker door de grond rolt. Ze mag vanaf nu zo vies worden als ze wil, want jij kan dit toch weer eruit wassen.

Na een wandeling in de regen is het bekend dat honden niet heel fris meer ruiken. Met de beste hondenshampoo maskeer jij deze vieze geuren door bijvoorbeeld de spray van Kivo te gebruiken. Met gebruik van hondenshampoo geef jij jouw hond een heerlijk spa moment en kun jij na die tijd weer lekker knuffelen en genieten van haar schone vacht.

De hondenshampoo hoeft bovendien niet duur te zijn. Je kan al vanaf €8 hondenshampoo kopen en afhankelijk van het vachttype er jarenlang mee doen. Het aantal wasbeurten verschilt namelijk van 1 tot 3 keer per jaar tot om de paar maanden. Dit is geheel afhankelijk van eventuele problemen die jouw hond kan ervaren met haar vacht of huid.