Het beste hondentuigje van 2021 vind je hier!

Beste hondentuigje

Wist je dat het een stuk gezonder is om het beste hondentuigje van 2021 te kopen? Het is voor jouw hond veel comfortabeler om een hondenharnas te dragen tijdens het wandelen. Naast deze gezondheidsvoordelen, heb je ook meer controle over jouw hond als hij het beste hondentuig draagt. Je hoeft vanaf nu niet meer zoveel kracht te zetten om jouw hond bij je te houden en daarmee bang te zijn dat je hem bezeerd. Met onze top 5 van beste hondentuigen hopen wij jou te inspireren om het beste hondentuig te kopen en leggen we de voordelen van het beste hondentuig uit.

Table Of Contents

Top 10

1. Rogz Explore Tuig Gevoerd Rood

Rogz Explore Tuig Gevoerd Rood

Als je lange wandelingen gaat maken met jouw hond, is het verstandig om hem de Rogz Explore tuig aan te doen. Dit tuig heeft diverse mogelijkheden om extra veiligheid te garanderen. Het beste tuig heeft namelijk een optimale pasvorm en is op vier punten verstelbaar. Het tuig voelt comfortabel aan, waardoor het voor jouw hond geen probleem is dat je hiermee 100% controle hebt. Dit beste hondentuig heeft een extra handvat waarmee je jouw hond kunt corrigeren wanneer dat nodig is.

Op de borst zit tevens een extra aanlijn haak, zodat je in uitdagende situaties (denk aan meerdere honden in de buurt) zeker weet dat je jouw hond bij je kan houden. Er is verder ook de mogelijkheid om een adreskoker aan het beste hondentuig te vestigen. In het donker wandelen is ook geen probleem met het beste hondentuig van Rogz for Dogs, er zitten namelijk ook nog reflecterende stiksels in het materiaal verwerkt.

2. Hurtta weekend Warrior Eco harness Hedge 45-60

Hurtta weekend Warrior Eco harness Hedge 45-60

Dit Scandinavische design, uit Finland om precies te zijn, is wat je noemt hoogwaardige kwaliteit. Het beste hondentuig van Hurtta heeft een goede pasvorm en is ontworpen om lange wandelingen te maken. Dit beste hondentuig heeft een stevig borststuk, dat voor een goede drukverdeling zorgt.

Het hondentuig is makkelijk met twee kliksluitingen te bevestigen en heeft een mooie mosgroene kleur. Met de handgreep op de rug kun je makkelijk jouw hond begeleiden bij het uitstappen uit de auto en wanneer dat nodig is bij de wandeling. Met het hondentuig van Hurtta heb je de garantie dat de wandeling met jouw hond veilig verloopt.

3. Puppia Hondentuig – Camouflage

Puppia Hondentuig - Camouflage

Voor de kleinere honden en puppy’s heeft Puppia het beste hondentuig ontwikkeld. Dit is een extra zacht hondentuigje die je ook nog eens kunt verstellen met de buikriem. Of je nou een chihuahua hebt of een mopshond, dit beste hondentuig is geschikt voor jouw hondje. Met het beste hondentuig van Puppia kun je een wandeling maken met jouw hond, waarbij jouw hond gegarandeerd comfort ervaart.

Het hondentuigje biedt stevigheid en maakt het makkelijk om jouw hond snel even te corrigeren wanneer nodig. De airmesh maakt het materiaal erg zacht, waardoor jouw hond geen last krijgt van schaafplekken bij de oksels. De stoere camouflage print past bij elke hond, dus ook bij jouw hondje.

4. Luxyana Pets Hondentuigje

Luxyana Pets Hondentuigje

Honden staan altijd te popelen om te kunnen wandelen, maar niet zozeer om in het hondentuig te worden gehesen. Daar heeft Luxyana wat op bedacht tijdens het ontwikkelen van het beste hondentuig. Dit hondentuig is namelijk comfortabel met anti-trek en anti-verstikking eigenschappen.

Jouw hond kan dus gerust zich wat verzetten tijdens het aantrekken van dit beste hondentuig, want het is een zacht en ademend materiaal. Jouw hond zal minder last hebben van wrijvingspijn door het zachte materiaal. Met dit beste hondentuig heb je een duurzaam en milieuvriendelijk hondenharnas in huis, waar je jouw hond op een fijne manier mee kan corrigeren tijdens het wandelen.

5. Petsafe Easy Walk® Deluxe Harness – Hondentuigje

Petsafe Easy Walk® Deluxe Harness - Hondentuigje

Dit subtiele hondentuigje van Petsafe is een uitkomst als je vaak ‘s avonds nog even wilt wandelen met jouw hond. Het materiaal is namelijk gevoerd en bovendien reflecterend, zodat jouw hond altijd goed zichtbaar is. Er zit een lange riem van maar liefst 1.80 meter aan vast, zodat jouw hond veel vrijheid heeft tijdens het wandelen. Het beste hondentuig van Petsafe is gemaakt van zacht nylon en heeft een neopreen voering wat voor extra comfort zorgt.

Dit beste hondentuig is in maat M te verkrijgen, waarmee het geschikt is voor jouw Border Collie of American Staffordshire Terrier. Met dit beste hondentuig in de mooie kleur blauw, geniet je voortaan extra van het wandelen met jouw hond.

Het is gezonder voor jouw hond om het beste hondentuig te kopen

Er zijn een aantal redenen waarom jij het beste hondentuigje in huis moet halen en die hebben te maken met de gezondheid van jouw hond. Allereerst is het gezonder voor de hond om het beste hondentuigje te dragen. De halsband kan namelijk op den duur zelfs schadelijk worden voor de hond. Tijdens het wandelen kan namelijk de bloedtoevoer worden dichtgedrukt. Tevens kan de hond pijn krijgen in de nek en de rug, omdat de halswervels kunnen worden verschoven door de halsband. Met het hondentuig wordt de druk op het lichaam van jouw hond beter verdeeld. Als jouw hond tijdens het wandelen veel aan de riem trekt, zal hij veel minder last ervan ervaren met het dragen van het beste hondentuigje. Daarnaast is het voor jou ook een stuk fijner om jouw hond uit te laten met het hondentuig.

Hondentuigje

Jouw hond trekt minder aan de riem met het beste hondentuig

Over het algemeen hebben honden de neiging om te trekken aan de riem. Er zijn verschillende mogelijkheden om dan het beste hondentuig voor jouw hond te kopen. Als jouw hond veel aan de riem trekt, is het verstandig om een anti-trek tuigje te kopen. Dit tuigje is namelijk zo ontworpen dat het voorkomt dat jouw hond gaat trekken. Een andere optie is een Y-tuigje, waarbij de verschillende riemen ervoor zorgen dat de druk goed wordt verdeeld over het lichaam van jouw hond. Hierdoor heeft jouw hond ook minder de neiging om te trekken. De stevige pasvorm zit zo comfortabel om jouw hond, dat hij rustiger gaat lopen en geen last krijgt van onprettige druk op zijn lichaam. Jouw hond gebruikt tijdens het wandelen intensief zijn gewrichten en het is daarom erg belangrijk dat de druk van het hondentuig goed wordt verdeeld. Dit krijg je niet voor elkaar met een halsband en riem. Hierdoor is het voor hem veiliger om af en toe iets meer kracht te zetten en heb jij meer grip om jouw hond bij je te houden tijdens de wandeling.

Deze merken verkopen het beste hondentuigje

Als je het beste hondentuig gaat kopen, wil je er zeker van zijn dat wat je koopt ook van hoge kwaliteit is. Hoe weet je nou of je het beste hondentuig te pakken hebt? Je let hierbij dan op het materiaal. Het beste hondentuig is gemaakt van stevig maar zacht materiaal. Daarnaast is het ook goed om te letten of het hondentuig makkelijk aan te trekken is. Het is belangrijk om erop te letten dat het beste hondentuig geen schuurplekken veroorzaakt bij jouw hond of hem een benauwd gevoel geeft.

Honden hebben uiteindelijk meer baat bij een hondentuig, maar ze zullen eerst niet staan te kwispelen wanneer jij het hondentuig bij hen aantrekt. Zorg er daarom voor dat het hondentuig flexibel en ademend is, zodat jouw hond het niet benauwd krijgt als jij hem in het hondentuig hijst. Dit zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het kopen van het beste hondentuig. Je weet zeker dat jij het beste hondentuig koopt, als je bij bepaalde merken gaat winkelen. Deze merken staan erom bekend het beste hondentuig te verkopen en hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van producten voor honden. Wij hebben deze merken voor je op een rijtje gezet.

  • Rogz for Dogs
  • Julius
  • Hurtta
  • Puppia
  • Luxyana
  • Trixie
  • Petsafe
  • Beeztees

Je kunt deze merken in de meeste dierspeciaalzaken krijgen, zoals Jumper en Pets Place. Koop je liever online het beste hondentuig? Kijk dan eens bij Zooplus of Bol.com. Deze webshops hebben een ruim assortiment met deze merken en verzenden meestal ook gratis het beste hondentuig. Je hebt ook alle tijd om het hondentuig bij jouw hond te passen en het even te testen. Uiteindelijk gaat het erom dat het beste hondentuig de wandelingen met jouw hond nog leuker en meer comfortabel maakt. Met bovenstaande merken weet je zeker dat je hoge kwaliteit koopt dat jarenlang mee gaat en voor meer comfort zorgt tijdens het wandelen.

Eindconclusie: dit is het beste hondentuigje van 2021

Jouw hond verdient het beste hondentuigje van 2021. Het maakt de wandeling namelijk een stuk aangenamer, zowel voor jouw hond als voor jou. Het is bovendien gezonder voor jouw hond om het beste hondentuigje van 2021 te kopen. Het harnas zorgt er namelijk voor dat de druk tijdens het wandelen goed wordt verdeeld over het hele lichaam. Een halsband legt vooral veel druk op de nek en hals, waardoor jouw hond daar zelfs last van kan krijgen. Het beste hondentuig is gemaakt van zacht maar stevig materiaal, waardoor het heerlijk comfortabel voelt. Er is geen risico dat jouw hond schaafplekken krijgt van het hondentuigje, want het hondentuig heeft een perfect pasvorm. Je kan de meeste hondentuigen verstellen, zodat ze nauwsluitend om het lichaam van jouw hond zitten. Het zachte materiaal zorgt er dus voor dat het geen vervelende plekken veroorzaakt.  Je hebt verschillende soorten maten, en zelfs een speciaal hondentuig voor kleinere honden en puppy’s van het merk Puppia. Met het beste hondentuig van Rogz kan je ook met een gerust hart in het donker wandelen met jouw hond door de reflecterende stiksels in het materiaal. Het beste hondentuig hoeft niet duur te zijn. Je bent gemiddeld tussen de €20 en €40 kwijt. Het beste hondentuig gaat jarenlang mee wegens de duurzame materialen waar het van is gemaakt. We hebben het dan onder andere over mesh. Dit is een licht, 3D geweven stof die luchtdoorlatend is. Het is een heerlijk zacht materiaal waarmee jouw hond voldoende ventilatie krijgt.

Het beste hondentuig is niet alleen comfortabel en veilig, maar ziet er ook nog eens stoer uit. Je hebt de keuze uit een stoere camouflage print of juist een mooi effen kleur. Als jouw hond eenmaal wandelt in het beste hondentuig willen jullie beiden niks anders meer. Jij hoeft je niet continu bezig te houden met het in de gaten houden van jouw hond als hij weer de neiging heeft om te trekken en jouw hond beweegt veel beter in het beste hondentuig. Het beste hondentuig helpt jou ook om jouw hond beter te corrigeren. Het heeft namelijk een extra greep op het de rug om jouw hond snel te kunnen vastpakken. Hierdoor is het ook een stuk fijner om te wandelen met andere honden in de buurt of een drukke weg te kunnen oversteken. Je kan diverse soorten riemen aan het hondentuig vastmaken. Als jij jouw hond vertrouwt en meer vrijheid kan geven, is een lange riem erg geschikt. Je kan er ook voor kiezen om de riem wat korter te houden, om daarmee ook het trekken aan de riem af te leren. Het beste hondentuig heeft bovendien ook de mogelijkheid om een adreskoker aan te hangen. Mocht jouw hond zo enthousiast zijn en ineens hard wegrennen, dan hoef je niet bang te zijn dat hij anoniem blijft. Het beste hondentuig is makkelijk te bevestigen met riemen of klittenband. Het beste hondentuig van Luxyana is zelfs zo ontworpen, dat je het harnas in een vloeiende beweging bij jouw hond kan aantrekken. Het heeft namelijk anti-verstikking eigenschappen. Dit houdt in dat het gemaakt is van een flexibele stof die mee rekt als jouw hond veel beweegt.

Er kan geconcludeerd worden dat het een goed idee is om het beste hondentuig van 2021 te kopen. Het is veiliger, gezonder, makkelijker en bevordert het wandelplezier en hoge comfort bij jouw hond en jezelf. Jouw hond hoeft geen last meer te hebben van ongemakken tijdens het wandelen en jij kan vanaf nu ook meer genieten van het wandelen met het beste hondentuig van 2021!