De kattenbak vul jij voortaan met de beste kattenbakvulling van 2021!

Beste kattenbakvulling

Een kat hebben is leuk, maar het verschonen van de kattenbak wordt leuker met de beste kattenbakvulling van 2021. Er zijn echter veel soorten kattenbakvulling op de markt, dus soms kan het lastig zijn om de beste kattenbakvulling (ook wel kattengrit genoemd) te kopen. Wij leggen graag in dit artikel uit welke kattenbakvulling de beste aankoop is van 2021 en waar je op moet letten als je kattenbakvulling gaat kopen. Een ding is zeker: met de beste kattenbakvulling zijn nare geurtjes verleden tijd en is het verschonen van de kattenbak geen vervelend karwei meer. Lees dus snel verder voor de beste kattenbakvulling van 2021.

Top 10 kattenbakvullingen

1. Biokat’s Classic Fresh 3 In 1 – Kattenbakvulling – 18 L

Biokat's Classic Fresh 3 In 1 - Kattenbakvulling - 18 L

Deze beste kattenbakvulling heeft alles om het fijn voor jouw kat te maken om op de bak te gaan. Het is namelijk een grofkorrelige, klontvormende kattenbakvulling gemaakt van natuurlijk klei. De klei is gewonnen uit gecontroleerde open groeven en dus milieuvriendelijk. Daarnaast heeft het ook een lekkere lentegeur, zodat na de behoefte het alsnog fris blijft ruiken. Het grit ruikt namelijk naar een mix van kruiden, witte bloemen en wat muskus.

Deze kattenbakvulling van Biokat heeft drie soorten korrelgroottes. De grote korrels absorberen het vocht, de medium klonten zorgen voor de klontvorming en de kleinste korrels verhogen de reikwijdte. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw kat zonder problemen op de bak gaat en jij geen last meer hebt van de geurtjes.

Je kunt deze kattenbakvulling bij de volgende webshops bestellen

2. Catsan Hygiëne Plus – Kattenbakvulling – 20 L

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

Als er een ding is wat we over katten kunnen zeggen, is dat ze van hygiëne houden. Catsan speelt hier daarom ook perfect op in met deze beste kattenbakvulling. De witte korrels hebben fijne poriën en bestaan uit kwartszand en kalk. Deze combinatie is een effectieve bescherming tegen geurtjes. De korrels zijn sterk absorberend.

Deze kattenbakvulling van Catsan heet niet voor niets Hygiëne Plus. Met deze korrels haal je optimale hygiëne in huis waar jouw kat je erg dankbaar voor gaat zijn. De klontvorming maakt het makkelijker om de bak schoon te houden en te verschonen is en is aantrekkelijk voor jouw kat om op de bak te gaan.

Je kunt deze kattenbakvulling bij de volgende webshops bestellen

3. Peewee Kattenbakvulling – 2 x 14 L

Peewee Kattenbakvulling - 2 x 14 L

Je denkt wellicht niet zo snel aan dit materiaal als je aan kattenbakvulling denkt, maar met deze houtkorrels van Peewee ben je snel overtuigd! De kattenbak korrels zijn vaak gemaakt van klei, wat ervoor zorgt dat katten met witte pootjes door je huis heen kunnen lopen. Daarnaast zijn sommige kleikorrels niet geur absorberend, wat helaas dan ook niet fris ruikt.

Met houtkorrels heb je gelijk een geur absorberende en hygiënische kattenbakvulling in huis. Deze korrels van Peewee zijn gemaakt van het zaagsel van een Zweedse fijnspar, waardoor deze beste kattenbakvulling 100% biologisch afbreekbaar is. Je doet erg lang met deze houtkorrels, je hoeft maar een laag van 2 cm in de bak te doen en 1 keer per week het vuile zaagsel te verversen. Genoeg redenen dus om voor Peewee te kiezen.

Je kunt deze kattenbakvulling bij de volgende webshops bestellen

4. Vitakraft Magic Clean – Kattenbakvulling – 6 x 5 l

Vitakraft Magic Clean - Kattenbakvulling - 6 x 5 l

Deze beste kattenbakvulling is anders dan de andere kattenbakvulling. Hij is namelijk niet klontvormend, maar wel super absorberend. Deze hygiënische kattenbakvulling bestaat namelijk uit minerale balletjes. Deze balletjes absorberen de geur binnen enkele seconden. Deze kattenbakvulling van Vitakraft is erg zuinig en in tegenstelling tot andere kattenbakvulling ook nog eens licht in gewicht.

De korrels zijn stofvrij, zodat ook mensen met allergie deze kattenbakvulling prima kunnen gebruiken zonder een aanval te krijgen. De minerale korrels zijn een uitstekende bescherming tegen nare geurtjes en remmen ook nog eens bacteriën. Deze beste kattenbakvulling zorgt dus voor een optimale hygiëne voor jouw kat en jezelf.

Je kunt deze kattenbakvulling bij de volgende webshops bestellen

5. DUVO+ Silica Kattenvulling 6 x 5 Liter

DUVO+ Silica Kattenvulling 6 x 5 Liter

Als je het over Duvo hebt, heb je het over het merk dat super absorberende korrels heeft voor de kattenbak. Deze korrels zijn namelijk gemaakt van mineraal die uit een niet-klontvormend materiaal genaamd silicagel bestaan. Dit houdt in dat de urine volledig wordt geabsorbeerd waardoor er geen nare geurtjes vrijkomen. De silica zorgt er tevens voor dat ook de uitwerpselen makkelijk eruit te scheppen zijn.

Met Duvo wordt het dus een makkelijk karwei om de bak schoon te houden en voor jouw kat zeer aantrekkelijk om op de bak te gaan. Een ander voordeel van deze kattenbakvulling is dat het in tegenstelling tot andere kattenbakvulling wel in de groene container mag. Als je op zoek bent naar een kattenbakvulling dat goed is voor het milieu en de hygiëne is, dan kies je voor Duvo.

Je kunt deze kattenbakvulling bij de volgende webshops bestellen

Uit welke kattenbakvulling kan je kiezen?

Er is een ware markt als het aankomt op de beste kattenbakvulling. Er zijn namelijk diverse soorten kattenbakvulling te koop, maar het verschilt per kat wat het fijnste is om te gebruiken voor de kattenbak. Je kunt namelijk kiezen uit drie soorten kattenbakvulling.

Niet-klontvormende kattenbakvulling

Deze kattenbakvulling bestaat uit grit dat uit elkaar valt als het in aanraking komt met vocht en op die manier neemt het grit het vocht en de geur op. Het enige verschil met klontvormende kattenbakvulling is dat je niet de vieze stukken met vuil er makkelijk uit kan scheppen. Dit houdt dus ook in dat je vaker de kattenbak moet verschonen en dit dus niet de meest zuinige keuze is in kattenbakvulling. Het voordeel is wel dat je niet steeds hoeft te scheppen, maar de bak in een keer kan verschonen. Daarnaast is het ook een soort kattenbakvulling die geurtjes absorbeert.

Klontvormende kattenbakvulling

Als dit soort kattenbakvulling in aanraking komt met vocht, de naam zegt het al, smelten de korrels samen tot klonten. Dit maakt het erg makkelijk om de viezigheid eruit te scheppen en zo langer te doen met de kattenbakvulling. Deze korrels absorberen ook geurtje. Het is dus een makkelijke manier om de kattenbak schoon te houden en het is ook wat beter voor de portemonnee.

Silicaat kattenbakvulling

Deze kattenbakvulling wijkt wat af van de andere kattenbakvulling, omdat de korrels niet van klei zijn gemaakt maar van zeolitische materialen (een soort zout). Deze kattengrit heeft een unieke structuur waarmee grote hoeveelheid vocht kan worden opgenomen, waardoor je geen vieze urineluchtjes meer ruikt. Het voordeel van deze silicaat vulling is dat het alle soorten ontlasting opzuigt. Als je deze ontlasting regelmatig uit de kattenbak verwijdert, kun je tot wel 4 weken doen met deze kattenbakvulling. Het is dus een duurzame kattenbakvulling en daarom ook erg goed voor de portemonnee.

Kattenbakvulling

Hier moet je rekening houden bij het kiezen van kattenbakvulling

We benoemden al eerder dat het afhankelijk is van jouw kat welke kattenbakvulling het beste is om te kopen. Als je bijvoorbeeld een kat hebt die vaak binnen is, kun je er ook vanuit gaan dat de kattenbak zeer regelmatig wordt gebruikt. Het is dan verstandig om voor kattenbakvulling te gaan die duurzaam is. Als je kat vooral buiten komt, weet je ook dat jouw kat de natuur als een grote kattenbak ziet. Je hoeft dan niet zozeer rekening te houden met duurzaam kattenbakvulling, omdat jouw kat dan waarschijnlijk niet veel gebruik gaat maken van de kattenbak.

Een tweede voorbeeld waar je rekening mee moet houden bij het kopen van de beste kattenbakvulling is de plek van de kattenbak. Als de kattenbak in de schuur staat of verder weg van jouw leefruimte, maakt het niet zozeer uit of de kattenbakvulling geur absorbeert. Het scheelt uiteraard wel dat tegenwoordig vrijwel alle soorten kattenbakvulling een bescherming bieden tegen nare geurtjes. Mocht de kattenbak wel in de woonkamer staan of in jouw leefruimte, dan is het goed om erop te letten dat de kattenbakvulling speciaal materiaal heeft dat super absorberend is. Je wilt namelijk niet steeds in de geuren van jouw kat lopen.

Tenslotte willen we nogmaals benadrukken dat jouw kat hygiëne en frisheid zeer op prijs stelt. Katten hebben er een hekel aan om in hun eigen vuil op de bak te moeten en geconfronteerd te worden met hun eigen nare geurtjes. Het zijn dus net mensen en zo moet je ze op het gebied van hygiëne ook behandelen. Controleer dus regelmatig of er ontlasting in de bak ligt en hou de kattenbak bij. Op die manier is jouw kat gelukkig en maakt ze graag gebruik van de bak en is het voor jou minder vaak werk om de bak schoon te maken.

Deze merken verkopen de beste kattenbakvulling

Tegenwoordig kun je overal kattenbakvulling kopen, zelfs bij jouw plaatselijke supermarkt. Het is soms wat beter voor de portemonnee om kattenbakvulling van eigen merk te kopen, maar het kan dan zijn dat het goedkope materiaal niet zo goed haar werk doet. Je wilt voorkomen dat je steeds vaker de kattenbak moet verschonen en de kattenbakvulling ook geen bescherming biedt tegen nare geurtjes.

Om er zeker van te zijn dat je de beste kattenbakvulling koopt, zijn er een aantal merken die gegarandeerd de beste kattengrit verkopen. Je kan hierbij kiezen uit klontvormende of niet-klontvormende kattengrit. Deze merken garanderen verder bescherming tegen nare geurtjes en zorgen ervoor dat het materiaal prettig genoeg is voor de kat om op de bak te zitten. Je wilt namelijk ook voorkomen dat jouw kat, die niet vaak buiten komt, de rest van het huis als een grote kattenbak gaat zien.

Om er zeker van te weten dat jij de beste kattenbakvulling koopt, kan je terecht bij de volgende merken:

  • Biokat
  • Catsan
  • Happy Home
  • Peewee
  • Cat’s best Oko
  • Vitakraft
  • Duvo
  • Sanicat

Je kan deze merken soms bij de supermarkten halen en anders ook uiteraard bij dierspeciaalzaken. Als je kiest voor korrels gemaakt van klei, kan het zijn dat het nogal een zware verpakking is. Je kan er dan voor kiezen om voor silicaat korrels te gaan, maar als je op zoek bent naar klontvormende korrels is dat geen optie. Je kan er dan ook voor kiezen om het beste kattengrit online te kopen. Als je bijvoorbeeld via BOL.com koopt, krijg je de kattengrit gratis thuisbezorgd. Dat scheelt jou weer sjouwwerk.

Conclusie: dit is de beste kattenbakvulling van 2021

Je hebt in dit artikel kunnen lezen dat er meerdere opties zijn voor de beste kattenbakvulling van 2021. Het belangrijkste is dat de kattenbakvulling de urine en ontlasting absorbeert, zodat het voor jou makkelijker is om de kattenbak schoon te houden. Katten zijn erg hygiënische dieren die enorm gesteld zijn op een frisse omgeving om hun behoefte in te doen. Je wilt dus zeker weten dat je de juiste kattenbakvulling koopt die het voor jou makkelijk maakt om hun ontlasting te verwijderen en de nare geuren wegneemt.

De kattenbakvulling moet wel enigszins natuurlijk aanvoelen, omdat katten over het algemeen gewend zijn om buiten hun behoefte te doen. Je kan dan kiezen uit verschillende soorten kattenbakvulling. Als je het onderhouden van de bak makkelijker voor jezelf wilt maken, kun je kiezen voor klontvormend kattengrit. Dan kan je kiezen voor Biokat’s Classic Fresh 3 In 1 – Kattenbakvulling – 18 L.

De ontlasting verandert dan in klonten die je makkelijk kunt verwijderen en zorgt er tevens voor dat je langer met het kattengrit kunt doen. Als jouw kat vooral buiten is en daar ook de behoefte doet, maakt het in feite niet zoveel uit voor wat voor soort kattengrit je kiest. Je moet er dan vooral op letten dat de nare geurtjes worden tegengehouden, voor als jouw kat wel voor de verandering op de kattenbak gaat.

Een aanrader is dan Vitakraft Magic Clean – Kattenbakvulling – 6 x 5 l, die ervoor zorgt dat de geurtjes worden opgenomen. Als je natuurlijke producten belangrijk vindt en voor kattengrit wilt gaan dat goed is voor het milieu, kun je ook kiezen voor de houtkorrels van Peewee. Daarmee breng je ook nog eens een stuk Scandinavië in huis.

Je hebt tegenwoordig dus ruime keuze in het kopen van de beste kattenbakvulling. Het is hierbij belangrijk om aan te sluiten op de behoeften van jouw kat. Jouw kat zal laten zien welk kattengrit het beste voor haar werkt en dus ook welk kattenbakvulling je moet kopen!