Laat alleen jouw kat binnen met het beste kattenluik met chip van 2021

Beste kattenluik met chip

Jouw kat staat nooit meer voor een dichte deur met het beste kattenluik met chip van 2021. Het enige wat je hoeft te doen is het unieke chipnummer van jouw kat in het systeem van het kattenluik te registreren en het kattenluik doet de rest van het werk. Jouw kat wordt voortaan herkend aan haar chipnummer en binnengelaten. Je hebt dus nooit meer ongewenste vreemde katten in huis. In dit artikel inspireren we je graag met onze top 3 van beste kattenluiken met chip, welke merken het kattenluik aanbieden en leggen we uit hoe het kattenluik met chip werkt.

Top 5 kattenluiken met chip

1. Petsafe Petporte Smart Flap

Petsafe Petporte Smart Flap

Als er een merk is dat er met haar tijd meegaat is het Petsafe. Zij heeft het eerste microchip kattenluik ontworpen in samenwerking met professionals in de veterinaire gezondheidszorg. Bij dit kattenluik hoeft jouw kat geen halsband hoeft te dragen. Het werkt namelijk puur op de microchip van jouw kat. De externe scanner van dit beste kattenluik zorgt ervoor dat de chips snel worden gescand, zelfs wanneer jouw kat eraan komt rennen.

Je kan zelf instellen wanneer het kattenluik moet sluiten, zodat je zeker weet dat als jouw kat of katten weer binnen zijn, het kattenluik gesloten blijft. Het beste kattenluik van Petsafe heeft zelfs extra functies waarbij je kan instellen dat jouw kat ’s nachts binnen blijft en pas weer naar buiten kan als het ochtend wordt.

Je kunt dit kattenluik met chip bij de volgende webshops bestellen

2. Petsafe Microchip – Wit – Kattenluik – 12,2 x 23,9

Petsafe Microchip - Wit - Kattenluik - 12,2 x 23,9

Jouw kat ervaart de ultieme vrijheid met dit beste kattenluik met chip. Het microchipsysteem zorgt ervoor dat alleen de chip van jouw kat wordt herkend, waarop hij opengaat. Het systeem leest de unieke microchip ID van jouw kat. Er kunnen tot wel 40 chips worden geregistreerd. Dit kattenluik van petsafe is geschikt voor katten tot 8 kilo. Het kattenluik is gemaakt van stevig en duurzaam plastic. Je kan het kattenluik van Petsafe op vier standen zetten, zodat jouw kat verschillende mogelijkheden in vrijheid heeft.

De mogelijkheden bestaan uit alleen naar buiten, alleen naar binnen, naar buiten en naar binnen of het kattenluik dicht doen. Daarnaast heeft dit kattenluik ook een tochtstrip, zodat je geen tocht en kou binnenkrijgt. Het is wel belangrijk om te weten dat dit kattenluik van Petsafe niet in een metalen deur werkt, tenzij er een houten frame in zit.

Je kunt dit kattenluik met chip bij de volgende webshops bestellen

3. Sureflap Microchip Kattenluik M

Sureflap Microchip Kattenluik M

Dit kattenluik van Sureflap geeft jouw kat de zekerheid dat hij open en dichtgaat als jouw kat eraan komt. Je kan de microchip van jouw kat namelijk registreren in het systeem van dit kattenluik. Als jouw kat geen identificatiechip heeft, kan jouw kat ook met een RFID-halsbandhanger erin komen. Dit kattenluik met chip heeft een transparante klep en maakt daarbij geen geluid als jouw kat naar binnen of buiten gaat.

Het is de manier om jouw kat en jezelf vrijheid te geven. Dit kattenluik is als beste getest als we Bol.com mogen geloven. Hij werkt op 4 AA-batterijen en heeft 3 jaar garantie. Het is gemaakt van kunststof, waardoor het ook nog eens een duurzame investering is.

Je kunt dit kattenluik met chip bij de volgende webshops bestellen

Zo werkt het beste kattenluik met chip

De technologie van tegenwoordig heeft het mogelijk gemaakt om alleen jouw kat binnen te laten met het beste kattenluik met chip. In dit kattenluik zit een systeem dat ervoor zorgt dat jij het unieke chipnummer van jouw kat kan registreren. Zodra jouw kat eraan komt, leest de scanner aan de buitenkant dit nummer. Het nummer wordt dan herkend, zodat het luik opengaat en jouw kat naar binnen kan. Je zal zien dat andere katten worden geweigerd, omdat het kattenluik hun nummer niet herkend. Je kan tevens het kattenluik zo instellen dat jij kan bepalen wanneer het luik dicht gaat en weer opengaat. Zo voorkom je dat jouw kat ’s nachts ook buiten blijft dwalen. Zodra het licht wordt, kan jij het kattenluik zelfs zo instellen dat hij weer opengaat zodra jouw kat voor het kattenluik gaat om naar buiten te gaan. Het is uiteraard een voorwaarde dat jouw kat bij de dierenarts een chip heeft gekregen.

Kattenluik met chip

Deze merken verkopen het beste kattenluik met chip

Deze technologie werkt alleen als het beste kattenluik van hoge kwaliteit is gemaakt. Onder hoge kwaliteit verstaan we dat de scanner aan de buitenkant optimaal werkt, het unieke chipnummer zonder probleem wordt gelezen door de scanner en andere katten geen mogelijkheid hebben om het kattenluik alsnog binnen te dringen. Daarnaast dient het materiaal ook van plastic te zijn gemaakt, zodat het jarenlang meegaat. Er zijn een aantal merken die de garantie bieden deze kattenluiken met chip te verkopen. Het gaat om de volgende merken:

  • Petsafe
  • Sureflap
  • Catmate
  • Ferplast
  • Staywell

Eindconclusie: dit is het beste kattenluik met chip van 2021

Als jouw kat een chip heeft, is het gegarandeerd een goede beslissing om een kattenluik met chip te kopen. Er zitten namelijk veel voordelen aan.
Ten eerste geef jij jouw kat de vrijheid om naar binnen en buiten te gaan wanneer ze maar wil. Je kan hier zelf grenzen aan geven, bijvoorbeeld door het kattenluik zo in te stellen dat het ’s nachts dichtgaat en pas in de ochtend weer opengaat.

Ten tweede zorg jij er met het kattenluik met chip voor dat alleen jouw kat wordt binnengelaten. Andere katten zijn namelijk niet geregistreerd in het systeem en worden niet herkend. Het kattenluik blijft dus dicht voor hen. Het kattenluik met chip geeft jou ook meer vrijheid. Je hoeft niet meer steeds rekening ermee te houden dat jij de deur open moet doen om jouw kat naar buiten of naar binnen te laten.

Daarnaast hoef jij ook niet meer te controleren op welke stand je het kattenluik hebt gedaan, want dat kan je van tevoren instellen. Tenslotte kun je ervan uitgaan dat je met het kopen van een van bovenstaande merken jarenlang profijt hebt van het beste kattenluik van 2021.