Jouw kat blijft gezond met het beste kattenspeeltje van 2021!

Beste kattenspeeltje

Het is gezond om het beste kattenspeeltje van 2021 voor jouw kat te kopen. Het is niet alleen leuk om jouw kat als een tijger door de woonkamer heen te zien stuiven, maar het is ook nog eens stress verlagend. Jouw kat heeft een kattenspeeltje nodig om haar jagersinstinct te stimuleren. Er zijn verschillende mogelijkheden voor jouw kat om zich te vermaken. We laten je graag wat inspiratie zien in onze top 5 van kattenspeeltjes van 2021. Daarnaast vertellen we je ook bij welke merken je kattenspeeltjes kunt kopen.

Top 5 kattenspeeltjes

1. Kattenveertjes Snuffelpakket

Kattenveertjes Snuffelpakket

Deze kattenveertjes zijn perfect als beste kattenspeeltje voor jouw kitten of kat. Het is gemaakt van stevig materiaal en loopt daarom niet het risico snel kapot te gaan. Jouw kat kan perfect haar energie kwijt met dit snuffelpakket van Kattenveertjes. Met de veertjes voorkom je dat jouw kat het gordijn als doelwit ziet van haar speelse activiteiten.

Dit kattenspeeltje is ideaal om het jagersinstinct van jouw kat even aan te wakkeren en te begeleiden na haar gemiddelde slaap van 16 uur op een dag. Het is niet alleen leuk om jouw kat achter het veertje te zien sprinten, maar ook een leuke manier om samen met jouw kat wat tijd door te brengen.

Je kunt dit kattenspeeltje bij de volgende webshops bestellen

kattenveertjes.nl Kattenveertjes.nl €5,99 Bekijken
bol.com Bol.com €6,84 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: april 2, 2024 9:40 am

2. Trixie Cat Activity Fun Bord – Kattenspeelgoed – Grijs – 40 x 30 cm

Trixie Cat Activity Fun Bord - Kattenspeelgoed - Grijs - 40 x 30 cm

Wij mensen houden van bordspellen, jouw kat wordt ook een liefhebber met dit beste kattenspeeltje van Trixie. Het bord bevat vijf verschillende spellen waarmee je jouw kat kunt uitdagen om haar snack te krijgen op een speelse manier. Je kunt bijvoorbeeld in de tunnel of in een vakje een brokje of snoepje verstoppen, die jouw kat eruit moet halen. Zo laat je jouw kat ook eens werken voor haar snack! Jouw kat moet namelijk behendigheid en lenigheid inzetten om bij de tunnel of bij het vakje komen.

Naast het feit dat het een leuke manier is voor jouw kat om te spelen, heeft het ook een gezondheidsvoordeel. Het is namelijk ideaal voor katten die normaal gesproken hun eten naar binnen schrokken. Op deze manier voorkom je dat eetgedrag en stimuleer je ook nog eens hun speelse kant. We raden dus vanwege meerdere redenen dit kattenspeeltje van Trixie aan.

Je kunt dit kattenspeeltje bij de volgende webshops bestellen

3. Beeztees Flifly – Kattenspeelgoed – Groen – 53 x 69 cm

Beeztees Flifly - Kattenspeelgoed - Groen - 53 x 69 cm

Je hoeft met dit beste kattenspeeltje zelf niet veel moeite meer te doen om jouw kat een leuke tijd te geven. Beeztees heeft namelijk dit handige spelgoed ontworpen met een 2 in 1 functie. De speelsheid van jouw kat wordt hiermee gegarandeerd getriggerd. Het speeltje heeft een rubberen hengel die bewegingen in de lucht en over de grond maakt. Aan deze rubberen hengel zit een verenhengel die willekeurige bewegingen maakt in de lucht en op de grond.

Je kunt je voorstellen dat jouw kat getriggerd wordt om het veertje te willen vangen. Het Flifly kattenspeeltje van Beeztees kun je in verschillende standen zetten, waarbij je de keuze hebt uit traag, snel en willekeurig. Op die manier kunnen alle katten van alle leeftijden genieten van dit kattenspeeltje!

Je kunt dit kattenspeeltje bij de volgende webshops bestellen

4. GIZMO Luxe Kattenspeeltjes Set

GIZMO Luxe Kattenspeeltjes Set

Deze beste kattenspeeltjes van Gizmo zien er niet alleen mooi uit (ja, het oog wil ook wat), maar zijn ook perfect om het jaaggedrag van katten te stimuleren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat een levend wezen betrokken wordt bij dit speelkwartiertje. Deze set bestaat uit 7 kattenspeeltjes die geluid maken en op verschillende manieren gelegenheid bieden voor jouw kat om lekker te spelen.

Bij dit kattenspeeltjes set krijg je een kattenhengel, speelmuisjes, een touwring, een balletje en gooi- en bijtspeeltjes. Deze kattenspeeltjes zijn bovendien stress verlagend en voorkomen verveling bij katten. Je maakt jouw kat gezond en gelukkig door de kattenspeeltjes van Gizmo te kopen.

Je kunt dit kattenspeeltje bij de volgende webshops bestellen

5. Yeowww! Banaan Kicker

Yeowww! Banaan Kicker

Wat heeft het beste kattenspeeltje met een banaan te maken? Die overeenkomst laat Yeowww zien met dit kattenspeeltje in vorm van een banaan. Het speeltje is namelijk gevuld met biologisch kattenkruid. Katten worden erg speels van kattenkruid. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat katten gezonder zijn als ze regelmatig even in aanraking komen met het kattenkruid.

Dit kattenspeeltje is niet alleen een leuke stimulatie om mee te spelen, maar geeft jouw kat ook de nodige rust en neemt eventuele stress weg. Een leuk feitje over katten is tevens dat katten alleen lichte geel- en blauwtinten kunnen zien. Nog een reden om dit gele kattenspeeltje van Yeowww in vorm van een banaan te kopen voor jouw kat.

Je kunt dit kattenspeeltje bij de volgende webshops bestellen

Wat zijn de beste kattenspeeltjes van 2021

De beste kattenspeeltjes zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Je kan ervoor kiezen om een speeltje te kopen waar je zelf ook mee kan spelen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld een balletje. Je kan deze richting jouw kat gooien en in sommige gevallen mept jouw kat het balletje weer terug. Je kan dan zelfs even over en weer spelen alsof jullie aan het voetballen zijn.

Daarnaast is een laserpen ook aan te raden. Dit is een klein apparaatje waar een laser uitkomt. Als je deze op de grond richt, verschijnt er een stipje of soms een vormpje, die je heen en weer kan bewegen. Jouw kat gaat het erg leuk en spannend vinden om dat stipje proberen te vangen.

Je hebt ook de keuze uit een hengel met daaraan een speeltje in de vorm van een veertje of een muis. Dit komt nog het dichtst bij het natuurlijke speeltje van een kat. Het is een leuke uitdaging voor jouw kat om het speeltje te vangen en tegelijkertijd raakt ze ook voldaan in haar jagersinstinct.

Mocht je niet vaak thuis zijn of soms geen tijd hebben om met jouw kat te spelen, maar wel de zekerheid willen dat jouw kat zich kan vermaken, dan zijn er ook opties. Je kan een speeltje onder andere met kattenkruid vullen of kattenkruid erop spuiten, zodat jouw kat daar altijd van kan genieten.

Daarnaast zijn er ook kattenspeeltjes te koop die je zo kan instellen dat ze zonder jouw aanwezigheid in beweging zijn. Je hoeft dan bijvoorbeeld maar een knopje in te drukken of het kattenspeeltje komt al in beweging.

Kattenspeeltje

Drie redenen om het beste kattenspeeltje te kopen voor jouw kat

De grootste reden waarom je het beste kattenspeeltje moet kopen voor jouw kat is ten eerste omdat je haar alles van de wereld gunt. Het is ontzettend leuk om jouw kat zo te zien rennen en rollen door de kamer en alles ervoor over heeft om het speeltje te pakken. Daarbij is het een veel beter alternatief dan in jouw gordijnen hangen of zelfs een levend wezen als speeltje te zien. Er zijn echter meer redenen waarom jij een kattenspeeltje voor jouw kat moet kopen.

Ten eerste heeft jouw kat minstens 30 keer per dag een moment nodig om haar jachtinstinct te stimuleren. Het zijn van nature echte jagers en dat stukje wordt (hopelijk) steeds minder als je een kat als huisdier hebt. Een kattenspeeltje stimuleert dit jagersinstinct en zorgt dat jouw kat haar energie kwijt kan.

Het is ten tweede erg belangrijk om jouw kat voldoende te laten spelen. Als jouw kat niks te doen heeft gaat ze zich vervelen. Dit is niet alleen een vervelend gevoel, maar het kan daadwerkelijk voor stress zorgen en uiteindelijk zelfs leiden tot depressie. Het is dus erg goed voor de mentale gezondheid van jouw kat om een kattenspeeltje te kopen.

Daarnaast is het ook goed voor de lichamelijke gezondheid van jouw kat om regelmatig te spelen. Als jouw kat bijvoorbeeld veel binnen zit en veel slaapt, kan het zo zijn dat ze onvoldoende beweging krijgt. Met een kattenspeeltje stimuleer je haar om in beweging te komen.

Tenslotte is het natuurlijk ook leuk voor jezelf om het beste kattenspeeltje te kopen. Knuffelen met jouw kat is uiteraard ook heerlijk, maar spelen met jouw kat blijft bijzonder. Het maakt jullie band hechter en niets is zo leuk als jouw kat zien genieten van het speeltje.

Deze merken verkopen het beste kattenspeeltje

Het beste kattenspeeltje levert naast leuke beelden van jouw kat dus ook een hoop andere voordelen op. Redenen genoeg om je eens te verdiepen in het aanbod van kattenspeeltjes. Je kan bij een aantal merken terecht die dergelijke kattenspeeltjes verkopen. Deze merken hebben vaak onderzoek gedaan wat het beste werkt voor jouw kat en deze resultaten verwerkt in het ontwikkelen van een goed kattenspeeltje. Bij deze merken weet je dus zeker dat je een kwalitatief kattenspeeltje koopt, waar jouw kat ook nog eens uren plezier mee kan hebben. Wij raden daarom de volgende merken aan.

  • Kattenveertjes
  • Cat-it
  • Trixie
  • Beeztees
  • District
  • TwinQ
  • Gizmo
  • Yeowww

Je kan deze merken bij dierspeciaalzaken kopen of via de webshop van bijvoorbeeld BOL.COM. In onze top 5 vind je de beste kattenspeeltjes die je via BOL.COM kan kopen. Het voordeel van deze speeltjes is dat je ze thuis kan laten bezorgen en geen bezorgkosten hoeft te betalen. Een ander voordeel van deze kattenspeeltjes is dat ze zeer betaalbaar zijn.

Je kan dus verschillende kattenspeeltjes kopen om te testen welk kattenspeeltje jouw kat het leukst vindt. Bovendien zijn deze speeltjes ook zeker een aanrader om als cadeau te kopen voor iemand die net een kitten of kat heeft gekregen.

Eindconclusie: dit is het beste kattenspeeltje van 2021

Het beste kattenspeeltje van 2021 komt in verschillende soorten en maten. Je hebt dus een brede keuze als het aankomt op het kopen van een kattenspeeltje. Het is sowieso belangrijk om een of meerdere kattenspeeltjes in huis te halen. Jouw kat wordt hier gezonder en gelukkiger door en dat is uiteraard wat je wil! Als je het leuk vindt om met jouw kat te spelen, kun je ervoor kiezen om de kattenspeeltjes set van Gizmo te kopen. Hiermee haal je 7 verschillende soorten speeltjes in huis en de speeltjes zien er ook nog eens mooi uit.

Als je niet veel tijd hebt om met jouw kat te spelen of bijvoorbeeld overdag niet thuis bent, is het ideaal om het kattenspeeltje van Beeztees te kopen. Hiermee haal je een zelfvoorzienend apparaat in huis die je op een bepaald standje kunt zetten, zodat die willekeurige bewegingen maakt. Deze bewegingen gaan jouw kat nooit vervelen en zorgen ervoor dat jouw kat de overtollige energie kwijtraakt.

Merk je aan jouw kat dat ze een beetje last heeft van stress of gewoon niet lekker in haar vel zit, dan is kattenkruid echt een aanrader. Je kan dan kiezen voor het speeltje van Yeowww in de vorm van een banaan. Hierin zit namelijk biologische kattenkruid waar jouw kat een rustgevend gevoel van krijgt. Het kopen van kattenkruid is sowieso aan te raden. Je hebt kattenkruid los te koop bij dierspeciaalzaken of zelfs bij de drogist in de vorm van een spuit. Je kan kattenkruid even spuiten op het kattenspeeltje en binnen mum van tijd is jouw kat helemaal in de ban van het speeltje.

Zorg er altijd voor dat jouw kat het kattenspeeltje in de buurt heeft. Je kan namelijk niet altijd bij jouw kat aanwezig zijn en in de gaten houden hoe ze zich voelt. Je kan daarom verschillende kattenspeeltjes verspreiden door de verschillende ruimtes in jouw huis. Zo heeft jouw kat altijd en overal toegang tot een kattenspeeltje en zal ze zich niet snel vervelen. Het is daarnaast ook een prettig idee dat jouw kat zich tijdens een wild uurtje kan focussen op het kattenspeeltje in plaats van andere onderdelen (lees meubels en gordijnen) in het huis.

Je doet jouw kat er dus groot plezier mee om het beste kattenspeeltje van 2021 te kopen. Het zorgt ervoor dat jouw kat in beweging blijft en geen last krijgt van stress of verveling. Welk kattenspeeltje is perfect voor jouw kat?