Maak van jouw kat jouw wandelmaatje met het beste kattentuigje van 2021

Beste kattentuigje

Hoe gezellig zou het zijn als jouw kat voortaan meegaat met jouw wandeling met behulp van het beste kattentuigje van 2021? Het is misschien niet zo vanzelfsprekend als dat je bijvoorbeeld met een hond zou lopen, maar katten kunnen prima mee met de wandeling. Je kan hiervoor een kattentuigje kopen die comfortabel om jouw kat zit en waar jouw kat gegarandeerd geen last van heeft. Een kattentuigje is ideaal als je jouw kat de buurt wilt laten verkennen zonder dat ze wegloopt. Lees daarom verder welk kattentuigje het beste is voor jouw kat en maak binnenkort jullie eerste wandeling samen.

Top 5 kattentuigjes

1. Kattentuigje – Kattenharnas – Kattentuig Met Looplijn

Kattentuigje - Kattenharnas

Dit kattentuigje is ideaal voor de katten die erg beweeglijk zijn of met andere woorden: niet in een tuigje te krijgen zijn. Het tuigje is comfortabel en ontworpen met zowel anti-trek als anti-verstikking eigenschappen. Het ideale product voor jouw kleine of middelgrote kat!

Het zachte en duurzame materiaal is ademend en heeft tevens een anti-wrijftechnologie, zodat jouw kat geen letsel krijgt door de riem tegen haar of zijn poot. Je kunt dit kattentuigje zonder probleem over het kattenkopje aan- en uittrekken. Het tuigje is iets hoger dan andere tuigjes, zodat de ontsnappingspogingen niet aangemoedigd worden. Jouw kat heeft dus het idee dat ze haar vrijheid tegemoet loopt, en jij kan op een subtiele manier alsnog de regie in eigen handen houden. Je kan met dit tuigje jouw kitten lekker laten bewegen zonder enig risico. Met dit tuigje is het wandelen met jouw huisdier voortaan een walk in the park waard!

Je kunt dit kattentuigje bij de volgende webshops bestellen

2. Verstelbaar Kattentuigje met looplijn van 1.5 Meter – Zwart

Verstelbaar Kattentuigje met looplijn van 1.5 Meter

Met dit kattentuigje is jouw kat al helemaal het lichtpuntje in de duisternis. Het zwarte harnas heeft namelijk een reflecterend gedeelte, zodat de veiligheid van jouw kat altijd en overal gegarandeerd is. Het materiaal is gemaakt van stevig Nylon en laat de nek van jouw kat vrij. Er is dus geen verstikkingsgevaar, hoe beweeglijk jouw kat ook is.

Het kattentuigje is verstelbaar, dus als jouw kat iets kleiner is dan gemiddeld, kun je het kattenharnas verstellen naar de juiste grootte. Als jouw kat een levensgenieter is en van goed eten houdt, is dat ook geen probleem. Het harnas kan gewoon meegroeien. Met een lijn die 1,5 meter lang is, heeft jouw kat voldoende vrijheid, maar blijft het veilig voor jou om de kat in de gaten te houden. Dit kattentuigje is ideaal voor katten tussen de 3 en 6 kilogram.

Je kunt dit kattentuigje bij de volgende webshops bestellen

3. Zootic Kattenharnas met leiband – Kattentuigje – Zwart

Zootic Kattenharnas met leiband

Zodra een kat een reismandje ziet, kun je er donder op zeggen dat jouw uitstapje gaat mislukken. In dit soort situaties zou je heel goed een alternatief kunnen gebruiken. Met de Zootic kattenharnas is het vanaf nu mogelijk om jouw kat mee te nemen op een wandeling, een reis of de minder leuke uitstapjes naar de dierenarts. Met een simpele beweging heeft jouw kat het kattenharnas om.

De Zootic kattenharnas is geschikt voor de kleinere of middelgrote katten. Het tuigje is te verstellen door middel van klittenband-sluitingen. Het kattenharnas is naast veilig ook comfortabel door het zachte mesh-materiaal. De zwarte kleur is tijdloos en past bij elke kat. Met de lengte van 150 cm heeft jouw kat de bewegingsvrijheid die hij of zij verdient. Met het hoge draagcomfort en het handige kliksysteem is het voor jouw kat geen straf om gezellig mee te lopen.

Je kunt dit kattentuigje bij de volgende webshops bestellen

4. GT Commerce Kattentuigje inclusief riem

GT Commerce Kattentuigje inclusief riem

Mooi zwart is niet lelijk. Dat bewijst dit basic kattentuigje van GT Commerce maar weer. Het stevige en comfortabele materiaal zorgt ervoor dat jouw kat geen last heeft van het harnas. Het subtiele ontwerp zorgt ervoor dat jouw kat zich op haar gemak voelt als ze het kattentuigje draagt. Het tuigje is verstelbaar en geschikt voor kitten en jonge katten tot 3 jaar. Je bepaalt de juiste pasvorm door twee vingers ruimte aan te houden tussen het lichaam en de halsband en een vinger tussen borstband en het lichaam.

Het kattentuigje laat geen pijnlijke schuurplekken op de huid achter en zorgt ervoor dat de huid voldoende kan ademen. Met de riem van 122 cm lang is dit kattentuigje van GT Commerce ideaal om lekker met jouw kat te wandelen of hem/haar gecontroleerd in de tuin te laten lopen.

Je kunt dit kattentuigje bij de volgende webshops bestellen

5. Verstelbaar Kattentuigje met looplijn van 1.5 Meter – L – Zwart

Verstelbaar Kattentuigje met looplijn van 1.5 Meter - L - Zwart

Dit verstelbare kattentuigje wordt geleverd met een riem van maar liefst 1,5 meter lang. Dat is dus de perfecte combinatie van veiligheid en vrijheid. Je hoeft dus niet meer met klamme handen jouw kat in de gaten te houden als het beestje weer rare sprongen maakt, want je hebt met dit kattentuigje alles onder controle! Dit kattenharnas is extra groot, zodat katten die net wat groter dan gemiddeld zijn dit tuigje kunnen dragen.

Grote katten hebben namelijk veel beweging nodig. Als je op een of andere manier ze geen buitenruimte kan geven, is dit de ideale oplossing. Met dit verstelbaar kattentuigje hebben ze geen last van een benauwd of schurend gevoel, maar kunnen jullie samen er lekker op uit. Trek die wandelschoenen en het kattentuigje maar aan en jullie zijn klaar om te gaan!

Je kunt dit kattentuigje bij de volgende webshops bestellen

Vier redenen waarom jij het beste kattentuigje moet kopen

Het kan zijn dat je nog twijfelt om het beste kattentuigje te kopen. Er zijn echter een aantal goede redenen om een kattentuig te kopen.

Het is ten eerste met een kattentuig mogelijk om jouw kat in de tuin te laten lopen, zonder bang te zijn dat ze ver weggaat of zelfs wegloopt. Het is bijvoorbeeld verstandig om een kattentuigje te kopen als je net bent verhuisd. De kans is dan aanwezig dat jouw kat het idee krijgt om terug te lopen naar huis. Dit gaat haar uiteraard niet lukken, dus het resultaat is dan dat ze of verdwaalt of zelfs vermist raakt. Daarnaast is een kattentuigje ook handig als jouw tuin geen schuttingen of andere omheining heeft.

Ten tweede kan het gezellig zijn om tijdens jouw middag- of avondwandeling jouw kat mee te nemen. Misschien zit jouw kat anders ook maar de hele dag thuis en jouw kat heeft, net als jij, dagelijkse beweging nodig. Tijdens het wandelen kan je er tevens op letten dat jouw kat niet op jacht gaat op vogels of andere dieren, maar gewoon rustig van de buitenlucht geniet.

Mocht je jouw kat moeten vervoeren, bijvoorbeeld naar de dierenarts, dan is een kattentuigje ook een goed alternatief voor een reismand. Het is namelijk soms een uitdaging om jouw kat in een reismand te krijgen, omdat ze meestal al door heeft dat de eindbestemming van haar reis geen pretje is.

Tenslotte is het ook een leuke manier om jouw buurtbewoners (uiteraard op gepaste afstand) te leren kennen. Het valt natuurlijk meer op als je met jouw kat gaat wandelen en wie weet zijn mensen wel benieuwd naar wie jij bent en waarom jij elke dag met jouw kat gaat wandelen.

Kattentuigje

De soorten kattentuigjes die je kunt kopen

Je kunt verschillende soorten kattentuigjes kopen. Het is per kat verschillend welk kattentuigje het meest comfortabel zit. De beste kattentuigjes variëren van een harnasje tot een volledige body. Als jouw kat beweeglijker is, is het verstandig om een kattentuigje te kopen die niet om de hals zit, maar om de rest van het lijf. Je wilt namelijk niet dat jouw kat door alle bewegingen die ze maakt in de knel komt. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende sluitingen. Rustige katten kunnen prima in een kattentuigje dat klittenband sluitingen heeft, maar dat is minder verstandig voor beweeglijke katten. Het is dan beter om te kiezen voor een kliksluiting of riempjes.

Over het algemeen gaat het kattentuigje alle seizoenen mee. De stof is vaak waterafstotend en winddicht. Gelukkig krijgen katten het niet zo snel koud, dus je kan zelfs jouw kat in de wintermaanden meenemen op jouw wandeling. In sommige kattentuigjes zit zelfs een reflecterende streep in het materiaal verwerkt, zodat je jouw kat ook ’s avonds naar buiten kunt begeleiden, zonder dat er ongelukken kunnen gebeuren. Het is tevens voor jezelf ook een geruststelling dat je jouw kat op elk tijdstip kunt zien, hoe donker het ook is.

Deze merken verkopen de beste kattentuigjes van 2021

Als je eraan zit te denken om een kattentuigje te kopen, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je kwaliteit koopt. De meeste kattentuigjes zijn gelukkig ook niet zo duur, het is een goedkopere investering dan bijvoorbeeld een reismand. Om er zeker van te zijn dat je investeert in een kwalitatief kattentuigje, hebben wij een aantal merken voor je verzameld die garant staan voor een hoge kwaliteit. De merken komen onder andere ook voor in onze top 5 beste kattentuigjes van 2021. Je kan de kattentuigjes bij dierspeciaalzaken kopen, maar ook in webshops zoals BOL.com en Zooplus.

  • GT Commerce
  • Zootic
  • Trixie
  • Beeztees
  • Adori
  • Bobby
  • Lief!

De prijs van het beste kattentuigje van 2021

We benoemden al eerder dat de prijs van een kattentuigje niet zo hoog ligt. De meeste kattentuigjes kosten nog geen €20! Voor deze prijs geef je jouw kat dus veel vrijheid, terwijl het tegelijkertijd ook een stuk veiliger is om jouw kat in een kattentuigje te doen. Daarnaast kun je jarenlang met het kattentuigje doen, omdat het van stevig materiaal is gemaakt. Je gebruikt het kattentuigje waarschijnlijk maximaal een paar keer per dag, wat er ook voor zorgt dat het kattentuigje jarenlang mee gaat. Je hoeft met andere woorden het kattentuigje voor de prijs niet te laten liggen en je maakt jouw kat er ook nog eens blij mee. 

Conclusie: dit is het beste kattentuigje van 2021

Er zitten voldoende voordelen aan het beste kattentuigje van 2021 om erover na te denken om het te kopen. Het is een veilige manier om jouw kat naar buiten te laten gaan, zonder het risico dat ze wegloopt of op jacht gaat. Daarnaast kun je meer tijd met jouw kat spenderen als jullie ook gezellig gaan wandelen samen, in plaats van steeds maar thuis te zitten.

Het kattentuigje zit comfortabel om het lijf van jouw kat en zorgt ervoor dat jouw kat geen last heeft van het kattentuigje. Met een kattentuigje heb je niet alleen een manier om gezellig met jouw kat te wandelen en haar in de tuin te houden, maar ook een geschikte manier om haar te vervoeren. Jouw kat vindt het gegarandeerd fijner om met een kattentuigje in de auto te zitten of te wandelen naar de dierenarts in plaats van in een reismandje geduwd te worden.

De kattentuigjes zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, zodat je kan kiezen welk kattenharnas het meest geschikt is voor jouw kat. Ze zijn gemaakt van zacht materiaal, dat stevig genoeg is om niet te scheuren door de bewegingen die jouw kat maakt. Er zit vaak een lange riem van minstens 1,5 meter aan vast, zodat je jouw kat wel bij je kan houden, maar haar niet van de vrijheid beroofd. Mocht jouw kat het idee geven er toch vandoor te willen gaan, dan kan je haar subtiel weer bij te trekken.

Door een kattentuigje te kopen, geef je jouw kat meer vrijheid zonder op veiligheid in te hoeven leveren. Het is tevens een leuke manier om met jouw kat de buurt te verkennen en buurtbewoners te leren kennen. Misschien kun jij zelfs een vriend of vriendin overtuigen om een kattentuigje te kopen voor zijn of haar kat, zodat jullie samen kunnen wandelen.

Er zijn met andere woorden genoeg redenen om het beste kattentuigje van 2021 te kopen voor jouw kat.