Geef jouw tijger weer energie met het beste kattenvoer van 2021!

Beste kattenvoer

Als je de activiteiten van jouw kat moet beschrijven, noem je waarschijnlijk als eerste het smullen van het beste kattenvoer van 2021. De behoefte van katten zijn echter erg verschillend en daar speelt het kattenvoer ook goed op in. Voor alle katten is er verschillend kattenvoer, maar uiteraard wil jij alleen het beste kattenvoer kopen voor jouw kat. Er zijn verschillende soorten kattenvoer en het is belangrijk om te weten wat het beste droogvoer is voor jouw kat of als verwennerij het beste natvoer. Je kan in onze top 5 lezen wat het beste kattenvoer is van 2021.

Top 5 kattenvoer

1. Felix Mix Selectie In Gelei – Kattenvoer – 44 x 100 g

Felix Mix Selectie In Gelei - Kattenvoer - 44 x 100 g

Je verwent jouw kat pas echt met het natvoer van Felix. Het kattenvoer van Felix is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Met dit beste kattenvoer krijgt jouw kat vier verschillende smaken, namelijk kip, rund, zalm en tonijn. Dit pretpakket aan kattenvoer heeft alle bestanddelen die jouw kat nodig heeft om gezond te blijven. Zo zitten er Omega 6 vetzuren in combinatie met vitaminen en mineralen.

Met dit kattenvoer pakket van Felix krijg je maar liefst 44 maaltijdzakjes, dus 11 zakjes van elke smaak. In elk zakje zit 85 gram natvoer. Je kan dit natvoer geven als hoofdvoer, waarbij een volwassen kat maximaal 4 zakjes mag hebben op een dag, maar je kan ook een zakje als verwennerij geven. Een ding is zeker, jouw kat gaat genieten met Felix.

Je kunt dit kattenvoer bij de volgende webshops bestellen

2. Royal Canin Indoor 27 – Kattenvoer – 10+2 kg Bonusbag

Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer - 10+2 kg Bonusbag

Is jouw kat het liefst lekker binnen en ligt zij de hele dag te luieren? Dan is dit kattenvoer van Royal Canin perfect. Katten die binnen leven hebben een lager activiteitenniveau en daardoor ook minder calorieën nodig. Een lager activiteitenniveau vertraagt tevens de spijsvertering, waardoor er darmproblemen kunnen ontstaan. Het is dus belangrijk dat katten die vooral binnen zijn aangepast voer krijgen.  

Het beste kattenvoer van Royal Canin heeft hierop ingespeeld door kattenvoer te ontwikkelen dat laag in calorieën is en bijdraagt aan een goede spijsvertering. Het beste kattenvoer bevat een samenstelling van voedingsstoffen die bijdragen aan vermindering van geur en hoeveelheid ontlasting. Daarnaast voorkomen de ingrediënten ook vorming van haarballen door de combinatie van de vezels in dit beste kattenvoer van Royal Canin.

Je kunt dit kattenvoer bij de volgende webshops bestellen

3. Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes – Rund – Kattenvoer

Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes - Rund - Kattenvoer

Dit droogvoer van Whiskas bezit alle bestanddelen die jouw kat nodig heeft voor een glanzende vacht en fysieke gezondheid. De brokjes bezitten ieder natuurlijke ingrediënten en belangrijke voedingsstoffen. Met dit beste kattenvoer van Whiskas weet je zeker dat jouw kat gezonde urinewegen behoudt, een gezonde en glanzende huid en vacht, sterk gezichtsvermogen en schone tanden. Dit pakket is dus vol voordelen!

Dit beste kattenvoer is geschikt voor katten tussen 3 en 8 jaar. De smaak rund is tevens zeer gewild onder katten, dus naast dat het een zeer gezonde keuze is voor jouw kat, is het ook een verwennerij. Je bent dus een rund als je jouw kat niet dit beste kattenvoer van Whiskas gunt!

Je kunt dit kattenvoer bij de volgende webshops bestellen

4. Purina ONE Adult – Kattenvoer Zalm & Volkoren Granen – 3 kg

Purina ONE Adult - Kattenvoer Zalm & Volkoren Granen - 3 kg

Als je het over de betere merken hebt voor beste kattenvoer dan heb je het over Purina ONE. Dit kattenvoer draagt bij aan de gezondheid van jouw kat. Naarmate de weken verstrijken ga je groot verschil zien. Dit kattenvoer bevordert een goede eetlust, een glanzende vacht en een hoog energieniveau. Purina ONE bevat onder andere cichorei, een natuurlijk ingrediënt dat de darmgezondheid ondersteunt.

Je haalt met Purina ONE dus het beste kattenvoer in huis wat belangrijke vezels en andere ingrediënten bevat die jouw kat nodig heeft. Met de smaak zalm gaat jouw kat gegarandeerd smullen zonder dat ze door heeft hoe gezond dit voer is. Wat wil je nog meer dan jouw kat te verwennen en de zekerheid te hebben dat jouw kat binnen drie weken er in gezondheid op vooruit gaat!

Je kunt dit kattenvoer bij de volgende webshops bestellen

5. Gourmet Perle Mini Filets – Kattenvoer 

Gourmet Perle Mini Filets - Kattenvoer

Als je de prachtige witte kat uit de reclame mag geloven, is dit een ware traktatie voor jouw kat. Gourmet heeft dit beste kattenvoer in de aanbieding waar jouw kat niet alleen van gaat smullen, maar wat ook nog eens gezond is. Dit kattenvoer bevat fijne filets in een saus die ook nog eens hoogwaardige ingrediënten bevatten. De smaken kip, rund, konijn en zalm is ook nog eens een selectie van de favoriete smaken onder katten.

Met dit beste kattenvoer krijg je maar liefst 60 zakjes waar jouw kat gegarandeerd van gaat genieten. De maaltijdzakjes zijn geschikt voor volwassen katten en kan als volledig voer worden gegeven, maar uiteraard ook als heerlijke snack. Met Gourmet maak jij jouw kat erg gelukkig.

Je kunt dit kattenvoer bij de volgende webshops bestellen

De ingrediënten van het beste kattenvoer

Je hebt bij bovenstaande top 5 al gelezen dat het beste kattenvoer een aantal essentiële bestanddelen heeft die de gezondheid van jouw kat bevorderen. Mocht je in de dierenwinkel komen of ander beste kattenvoer tegenkomen die geschikt lijkt, maar niet een van bovenstaande merken is, dan is het handig om de ingrediënten te kunnen checken. Er zitten namelijk in elk beste kattenvoer niet voor niets een aantal ingrediënten. Deze hebben een onmisbare positieve invloed op de gezondheid van jouw kat.

De samenstelling van de ingrediënten in het kattenvoer zijn gebaseerd op de samenstelling van prooidieren. Prooidieren bevatten namelijk 65% tot 75% uit vocht, veel eiwitten en vetten en maar weinig koolhydraten. Het is dus belangrijk om te letten op de samenstelling van deze ingredienten, zodat je zeker weet dat jouw kat voldoende energie binnen krijgt en bijvoorbeeld geen uitdrogingsverschijnselen laat zien. Je kan daarom hieronder lezen welke ingrediënten er niet mogen ontbreken in het beste kattenvoer.

1.     Eiwitten en Koolhydraten

Eiwitten

Katten hebben over het algemeen 2,1 gram eiwit per kilo van hun lichaamsgewicht nodig. Eiwitten zijn onmisbare bouwstoffen. Het is niet alleen essentieel voor de energie van jouw kat, maar ook voor het onderhoud van organen, spieren en huid. Je kan de eiwitten vinden in vers of gedroogd vlees, dus in vorm van brokjes of natvoer.

Koolhydraten

Een kat heeft weinig koolhydraten nodig. Heel af en toe zal jouw kat knagen aan wat gras of een plant, maar het is geen essentieel onderdeel van haar dieet. Focus je dus niet op de koolhydraten, behalve dat je misschien af en toe wat kattengras koopt.

2.     Vocht

Katten zijn oorspronkelijk woestijndieren en zullen uit zichzelf niet veel drinken, tenzij ze echt hoge dorst hebben. Daarbij heb je het wellicht al eens gezien bij jouw kat, maar ze zijn ook niet erg goed in drinken. Ze kunnen alleen maar kleine slokjes innemen, waardoor ze over het algemeen weinig vocht binnenkrijgen door alleen maar te drinken. Het is dus verstandig om te variëren in droogvoer- en natvoer. Bij natvoer kunnen ze namelijk het vocht uit het sausje halen.

3.     Vetten

Katten zijn dol op vetten. Vetten dragen niet alleen bij aan de gezondheid van jouw kat, maar sommige vetten zijn ook daadwerkelijk nodig om te overleven. Vet kan een kat goed proeven en daarnaast verbetert vet ook de textuur van het kattenvoer. In vetten zit veel energie, 9 kcal per gram om precies te zijn. Het is dus een efficiënte energiebron die een belangrijke bijdrage levert aan beweging, metabolische processen, regulatie van lichaamstemperatuur en het groeiproces van jouw kat.

Vet heeft daarnaast ook nog eens een positieve invloed op de vacht en de huid van jouw kat. Het maakt het namelijk gezond en glanzend. Tenslotte bevat het beste kattenvoer ook omega 6 vetzuren. Dit is erg belangrijk om te checken bij kattenvoer, omdat dit een bestanddeel is dat jouw kat zelf niet kan aanmaken.

4.     De juiste smaak

Katten zijn niet alleen echte carnivoren, maar ook nog eens kritische eters. Je maakt ze ontzettend blij met kip, rund, lam, konijn of vis. Het is echter per kat verschillend wat voor dier ze het lekkerst vindt. Dit heeft puur te maken met de smaak van jouw kat. Om erachter te komen wat jouw kat lekker vindt, is het handig om bijvoorbeeld een pakket te kopen met verschillende smaken maaltijdzakjes. Katten zijn namelijk kritische eters en zullen al snel duidelijk maken welke smaak ze erg lekker vinden en welke niet. Als ze een smaak niet lekker vinden, zullen ze dat namelijk laten zien door het eten gewoon te laten staan. Het maakt niet uit of ze honger hebben op dat moment, ze weigeren ervan te eten. Als je dus een maal weet welke smaak de favoriet is van jouw kat, kun je daarmee rekening houden en specifieke smaken kopen.

Kattenvoer

Deze merken verkopen het beste kattenvoer van 2021

Als het goed is heb je nu een duidelijk beeld van wat het beste kattenvoer is. De ingrediënten zijn erg belangrijk voor de gezondheid van jouw kat en daarnaast is het dus ook erg belangrijk om de goede smaak te kopen. Als je kattenvoer voor jouw kat gaat kopen, wil je dit uiteraard gelijk goed doen. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met jouw budget. Sommige merken verkopen niet alleen het beste kattenvoer, maar vragen ook extra geld vanwege het merk zelf.

Toch is het verstandig om met een van de onderstaande merken te beginnen, zodat je kan kijken wat jouw kat lekker vindt en vooral wat de invloed is van het beste kattenvoer op jouw kat. Als je eenmaal door hebt welk beste kattenvoer het beste werkt voor jouw kat, is het ook makkelijker om verder te kijken naar andere merken. Over het algemeen zijn de volgende merken zeer aan te raden om het beste kattenvoer bij te kopen.

  • Felix
  • Royal Canin
  • Whiskas
  • Purina ONE
  • Prins VitalCare
  • Gourmet

Deze merken bieden de zekerheid het beste kattenvoer te verkopen dat voldoet aan de juiste samenstelling van ingrediënten en dat daarnaast ook erg smaakvol is. Je kan deze merken bij vrijwel alle dierspeciaalzaken kopen, via BOL.COM en soms ook in de supermarkten. Als je niet het budget hebt voor bovenstaande merken, kun je soms ook kijken bij het eigen merk van jouw supermarkt. Het is dan wel belangrijk om de samenstelling van de ingrediënten te vergelijken met het beste kattenvoer van bovenstaande merken. Jouw kat hoeft er namelijk niets van te merken dat je een goedkoper merk kattenvoer voor haar koopt, maar het mag geen invloed hebben op de gezondheid van jouw kat.

Conclusie: dit is het beste kattenvoer van 2021

Het kattenvoer voor jouw kat moet aan een aantal voorwaarden voldoen om zichzelf het beste kattenvoer van 2021 te mogen noemen. Niet alleen wil je zeker weten dat jouw kat ervan kan genieten, maar vooral dat het een gezonde keuze is. Je weet of het beste kattenvoer gezond is, als je na een aantal weken duidelijk verschil kan zien. Het beste kattenvoer moet bijvoorbeeld bijdragen aan een gezonde en glanzende vacht, gezonde darmflora en bijdragen aan de gebitsverzorging.

Bovendien is het mogelijk dat jouw kat meer energie krijgt en daarmee het activiteitengehalte omhooggaat. Je moet erop letten dat het beste kattenvoer zowel eiwitten als vetten bevat. Katten die graag binnen zijn hebben ander kattenvoer nodig dan actieve katten. Het is dus belangrijk dat het beste kattenvoer perfect aansluit op de leefstijl van jouw kat.

Voorbeelden van het beste kattenvoer in de vorm van droge brokjes zijn Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes – Rund – Kattenvoer en het kattenvoer met zalm van Purina ONE Adult. Als je zeker wilt weten dat jouw kat voldoende vocht binnenkrijgt, is het beste kattenvoer van Felix Mix Selectie In Gelei – Kattenvoer – 44 x 100 g aan te raden.

Een tip is om verschillende smaken in huis te halen, zodat je kan testen welke smaak jouw kat het lekkerst vindt om te eten. Op die manier weet je zeker dat jouw kat aan het genieten is van het beste kattenvoer en daarnaast alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.
Als je het budget hebt om het beste kattenvoer van een A-merk te kopen, raden we je zeker aan om bij onze top 5 van beste kattenvoer van 2021 te kijken!