Geef jouw vissen een knus huis met het beste kleine aquarium van 2021!

Beste kleine aquarium

Als je wilt beginnen met het houden van vissen, is het goed om te beginnen met het beste kleine aquarium van 2021. Met een klein aquarium kun je beginnen met een paar kleine visjes, wat aquariumplanten en andere decoratie. Het beste kleine aquarium is zo ontworpen dat je de basis leert van de hobby om vissen te houden. De aquaria variëren in materiaal en grootte, zodat je kan kijken welk aquarium het meest geschikt is voor jouw vissen. Lees hieronder snel verder welk aquarium uit de top 5 het beste kleine aquarium is, zodat je snel aan jouw hobby kan beginnen.

Top 5 kleine aquariums

1. Waterhome Volglas Aquarium – 11 L

Waterhome Volglas Aquarium - 11 L

Dit stevige aquarium van Waterhome is gemaakt van dik glas wat is verlijmd. Dit beste kleine aquarium is geschikt voor een paar kleine vissen en kleine aquariumdecoratie. Je kan van alle kanten bij dit aquarium naar binnen kijken en continu genieten van jouw vissen. Als je op zoek bent naar een klein aquarium om mee te beginnen, is dit het beste kleine aquarium die je kunt kopen.

Dit kleine aquarium is siliconen gelijmd en heeft geen scherpe randen. Dit aquarium van Waterhome biedt fijne ruimte voor jouw vissen en de aquariumplanten en is met de grootte van 11 liter perfect om overal neer te zetten.

Je kunt dit kleine aquarium bij de volgende webshops bestellen

2. Boon Plastic Aquarium met blauwe deksel – 2,3 liter

Boon Plastic Aquarium met blauwe deksel - 2,3 liter

Als je op zoek bent naar een knus huis voor jouw kleine guppy’s of een plek zoekt om visjes te kweken, dan is dit de beste kleine aquarium. Dit Penn Plax aquarium van Boon is gemaakt van plastic en daardoor heel licht van gewicht. Het heeft een blauwe plastic afdekkap zodat vissen zich niet als springende dolfijnen gaan gedragen.

In deze plastic afdekkap zit ook een handig transparant voederklepje, zodat je jouw vissen makkelijk kunt voeren. In dit beste kleine aquarium van Boon past 2,3 liter en daardoor is hij perfect als kweekvijver voor kleine visjes of het houden van Triops.

Je kunt dit kleine aquarium bij de volgende webshops bestellen

3. Beeztees S3 Aquarium – 34x19x19 cm – 10,3L

Beeztees S3 Aquarium - 34x19x19 cm - 10,3L

Ben je op zoek naar het beste kleine aquarium en wil je dan ook iets moois in huis hebben? Dan is dit kleine aquarium van Beeztees degene die je zoekt. In dit kleine aquarium kan 10,3 liter water en biedt voldoende ruimte voor een paar goudvissen of andere vissen. Met dit beste kleine aquarium zet je niet alleen een aquarium in huis, maar ook een mooi glaswerk.

Het beste kleine aquarium heeft een speels ontwerp, doordat er in het kleine aquarium meerdere bakken zijn verwerkt. Hierdoor hebben de vissen alle ruimte om te spelen en te zwemmen naar verschillende ruimtes. Het aquarium van Beeztees is gemaakt van kunststof.

Je kunt dit kleine aquarium bij de volgende webshops bestellen

4. Superfish Home Aquarium – 20.5×20.5×25.7 cm – 8L – Zwart

Superfish Home Aquarium - 20.5x20.5x25.7 cm - 8L - Zwart

Met dit beste kleine aquarium van Superfish haal je een compleet mini aquarium in huis waar 8 liter water in past. Dit aquarium wordt geleverd met ledverlichting, een 12 volt pompje en een geïntegreerd filter. Je kunt dit kleine aquarium makkelijk zelf installeren en bijvoorbeeld garnalen in houden.

Daarnaast heeft deze Superfish aquarium ruimte voor een verwarmer. Dit kleine aquarium is gemaakt van acryl, waardoor de kwaliteit sterker en helderder is. Daarnaast is dit aquarium ook veilig en lichter in gewicht en laat het ook nog 48% meer licht door dan glas. Let daarom wel op dat je het aquarium niet in de volle zon zet.

Je kunt dit kleine aquarium bij de volgende webshops bestellen

5. Nobleza aquarium – 7L – 23x16x27.5 cm – wit

Nobleza aquarium - 7L - 23x16x27.5 cm - wit

Zodra je hebt besloten dat je visjes wilt houden is het belangrijk om goed te beginnen met het beste kleine aquarium. Met dit kleine aquarium van Nobleza weet je zeker dat je een goede basis hebt. Er kan 7 liter water in en je krijgt gelijk de juiste benodigdheden erbij. In dit beste kleine aquarium zit bijvoorbeeld een filter, waardoor het water schoon blijft en er continue stroming is, zodat bacteriën zich niet kunnen ontwikkelen.

Daarnaast zit er ook al ledverlichting in, waardoor jouw vissen hun dagelijkse dosis daglicht krijgen. Dit beste aquarium van Nobleza heeft afgeronde hoeken wat een extra mooi effect geeft. Met wat decoratie erbij heb jij een mooie aquariumbasis!

Je kunt dit kleine aquarium bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij het kopen van het beste kleine aquarium

Als je vissen wilt kopen en ze een fijn en gezond leven wilt bieden, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een klein aquarium. Hieronder volgen daarom een aantal tips hoe jij het beste kleine aquarium kan uitkiezen.

  • Bepaal met welke vissoorten je wilt beginnen, zodat je het aquarium daarop kunt aanpassen. Je hebt speciale vissoorten die prima in een klein aquarium kunnen.
  • Zorg ervoor dat het aquarium een achterwand heeft. Dit zorgt voor diepte en veiligheid, want vissen worden bang als er een doorkijk is. Dit kan zorgen voor stress en is uiteindelijk fataal voor vissen.
  • Zorg ervoor dat er in het kleine aquarium wel wat ruimte is voor een bodemlaag. Dit kan bestaan uit plantjes of een laag grind.
  • Vissen hebben planten nodig om eitjes in te leggen en zich lekker in te verstoppen. Zorg er dus voor dat in het kleine aquarium ruimte is voor plantjes.
  • Als je een klein aquarium koopt wat geschikt is voor beginners, zit er vaak al ledverlichting en een filter bij. Als dat niet zo is, schaf dat dan alsnog aan. Dit zijn essentiële onderdelen die bijdragen aan de gezondheid van jouw vissen.
  • Als je een aquarium koopt, doe deze dan laag in de bak, zodat de warmte goed verdeeld wordt. Vooral voor tropische visjes is warm water erg belangrijk.
  • Decoratie is niet alleen een leuke manier om het kleine aquarium in te richten, maar biedt ook leuke verstopplekken voor jouw vissen. Kies naast planten dus ook bijvoorbeeld voor leuke ornamenten.
  • Als je uiteindelijk het aquarium gedecoreerd hebt, kun je na 2 weken de vissen erin doen. Ze zullen zich als een vis in het water voelen!
Kleine aquarium beste