Schaf jouw eigen villa Flappie aan met het beste konijnenhok van 2021

Beste konijnenhok

Konijnen hebben het beste konijnenhok nodig, dat hen de ruimte en veiligheid biedt die ze nodig hebben. Niets is zo leuk om jouw konijntje heen en weer te zien hoppen. Dit kan je jouw konijn ook geven door het beste konijnenhok van 2021 te kopen. De meeste hokken zijn voorzien van meerdere verdiepingen, waarbij ze een ren en een nachthok hebben. Hieronder vind je een overzicht van de tien beste konijnenhokken van 2021. De een is nog chiquer dan de ander, maar ze hebben allemaal dezelfde hoge kwaliteit en bieden jouw konijn een comfortabel en veilig onderkomen.

Top 10 konijnenhokken

1. Trixie knaagdierhuis met 2 ingangen grijs 

Trixie knaagdierhuis met 2 ingangen grijs 

Dit beste konijnenhok van Trixie past in elke tuin met haar subtiele grijs met witte kleur. Het is een gebeitst vurenhouten hok met twee ingangen met deuren, zodat jouw konijn voldoende vrijheid heeft om alle kanten op te gaan. Dit geeft jouw konijn tegelijkertijd een veilig gevoel. Het huisje staat op pootjes, zodat zowel het huisje als jouw konijn beschermd worden tegen optrekkend vocht en kou.

Het dak is van bovenaf te openen en gemaakt van Bitumen. Daardoor is hij tevens beschermd tegen vocht. Dit huisje van Trixie is 70 cm X 45 cm X 43 cm en van alle gemakken voorzien en biedt een fijn thuis voor jouw konijn.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

2. Ferplast Konijnenhok Cottage

Ferplast Konijnenhok Cottage

Dit mooie houten hok van Ferplast kan gezien worden als een flat voor jouw konijn. Het houtwerk is versierd met subtiele planten, wat het een enigszins romantische uitstraling geeft. Het is een musthave als je een konijn hebt of wilt aanschaffen. Met dit beste konijnenhok heeft jouw konijn twee verdiepingen. De onderste helft is een ren waarin jouw konijn kan spelen, eten en drinken. Het schuifdeurtje is makkelijk te openen, zodat jouw konijn ook uit het hok kan om in huis of in de tuin rond te rennen.

Bovenste verdieping is perfect als nachthok. Het dakje kun je er makkelijk vanaf halen. Dit beste konijnenhok van Ferplast heeft uitneembare schuiflades die je makkelijk kunt schoonmaken. Met de afmetingen van 108 cm X 59 cm X 102 cm is dit de beste aankoop van 2021 voor jouw konijn.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

3. Beeztees Alby – Konijnenhok

Beeztees Alby - Konijnenhok

Als je jouw konijn het liefst gezellig binnenhoudt, is het goed om daarvoor een passend hok voor te kopen. Dan moet je zeker eens overwegen om dit beste konijnenhok van Beeztees aan te schaffen. De withouten uitstraling past in elke woonkamer. Het konijnenhok is gemaakt van duurzaam hout en voorzien van een bovenklep die volledig open kan worden gezet en bovendien kan worden vastgemaakt met een scharnier.

De uitschuifbare lade is ideaal voor het schoonmaken van het konijnenhok. Dit konijnenhok staat op vier pootjes waar ook beschermstickers voor worden meegeleverd. Het deurtje aan de voorkant is van buiten vergrendeld, zodat jouw konijn niet zelf het kan openmaken. Het konijnenhok van Beeztees is 100 cm X 64,5 cm X 72 en daarmee perfect voor elk konijn.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

4. Konijnenhok PalaceBeeztees Alby – Konijnenhok

Konijnenhok PalaceBeeztees Alby - Konijnenhok

Dit beste konijnenhok komt zo uit VT Wonen voor konijnen. De bovenkant is gemaakt van mooi bruin hout en steekt prachtig af tegen de withouten onderkant. Onderin is ruimte om rond te rennen, te eten en te drinken. Via een plankje kan jouw konijn naar boven, waar het nachthok zit. Dit is lekker donker gemaakt, zodat jouw konijn heerlijk kan slapen.

De deurtjes zijn makkelijk van buiten te openen, jouw konijn kan dat uiteraard niet zelf doen vanbinnen. Het dak is gemaakt van Bitumen, waardoor het vocht en de kou niet binnendringen. Dit beste buitenhok voor konijnen is 125 cm X 68 cm X 118 cm, waarmee je jouw konijn gegarandeerd een fijn en veilig thuis gaat geven.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

5. Woodland Konijnenhok Mumford Cottage

Woodland Konijnenhok Mumford Cottage

Dit beste konijnenhok van Woodland blaast de overige konijnenhokken omver. De luxe uitstraling zorgt ervoor dat het konijnenhok niet alleen een eyecatcher is voor jou, maar ook een prachtig verblijf voor jouw konijn. Het konijnenhok heeft twee verdiepingen, beneden een ren en boven een nachtverblijf. Het konijnenhok heeft meerdere deurtjes, zodat je overal goed bij kan als je wilt schoonmaken of uiteraard jouw konijn wilt knuffelen.

Aan de voorkant is het konijnhok afgeschermd met plexiglas, zodat jouw konijn geen last kan krijgen van wind en regen. Jouw konijn van bewegen tussen de twee verdiepingen via een trapje dat is voorzien van grip latjes. Het beste konijnenhok is 121 cm X 64 cm X 121 cm en een waar geschenk voor jouw konijn.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

6. Konijnenhok Bianca

Konijnenhok Bianca

Dit beste konijnenhok is gemaakt van mooi donker grenenhout en perfect voor jouw konijn. Beneden is het hok voor konijnen voorzien van een ren, waar ze alle ruimte heeft om rond te rennen. Via een trapje kan het konijn bij het nachtverblijf komen. Het konijnenhok heeft een aantal deurtjes die makkelijk open te maken zijn van buiten en open kunnen blijven staan, zodat jouw konijn ook lekker naar buiten kan rennen in de tuin.

Met de afmetingen van 91 cm X 45 cm X 81 cm is dit subtiele konijnenhok ruim genoeg en daarmee de beste aankoop die je voor jouw konijn kan maken. Dit hok van The Benelux is tevens geschikt voor cavia’s.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

7. Flamingo Konijnenhok Loft Cottage

Flamingo Konijnenhok Loft Cottage

Flamingo heeft een mooi grijzen konijnenhok ontworpen waarmee je jouw konijn gegarandeerd blij gaat maken. Dit hok bestaat uit een ren beneden en een nachtverblijf boven, waardoor jouw konijn een comfortabel en veilig thuis heeft. Met het antislip trappetje kan jouw konijn tussen de twee verdiepingen heen en weer rennen.

Het beste konijnenhok heeft voldoende deurtjes, zodat je goed bij jouw konijn komen en je ook makkelijk het konijnenhok kan onderhouden. De afmetingen zijn 111 cm X 45 cm X 78 cm, wat voldoende ruimte biedt voor jouw konijn om lekker te bewegen en te ontspannen.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

8. Konijnenhok Estate Wit/Bruin 

Konijnenhok Estate Wit Bruin 

Dit beste konijnenhok doet met haar naam Estate zeker de eer aan. Je geeft jouw konijn een echte woning. Dit hok voor konijnen heeft beneden een ren waar jouw konijn lekker de beweging heeft. De bovenverdieping heeft net als onze woningen een slaapvertrek, waar jouw konijn via een trappetje naartoe kan. Alsof dat niet genoeg is, heeft dit konijnenhok ook de mogelijkheid om bloemen en planten op te zetten.

Zo heeft jouw konijn zelfs een tuintje met tuinhek eromheen. Er zitten een aantal deuren in het hok, zodat jij makkelijk bij jouw konijn kan komen. Het konijnenhok heeft tevens een uitneembare houten schuiflade met metalen opvangbank zodat je het konijnenhok goed schoon en hygiënisch kan houden.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

9. Duvo+ Konijnenhok Cotton 

Duvo+ Konijnenhok Cotton 

Deze houten cottage van Duvo biedt met de afmetingen 111 cm X 45 cm X 78 cm plaats voor twee konijnen of twee cavia’s. Je ontvangt dit konijnenhok als bouwpakket, het is erg makkelijk om in elkaar te zetten. Het onderste rengedeelte is prima op gras te plaatsen, zodat jouw konijnen lekker gras kunnen eten. Via een trappetje kunnen ze naar boven naar het nachthok, waar het lekker donker en beschut is.

Het konijnenhok heeft meerdere deurtjes, er zijn dus genoeg mogelijkheden om bij jouw konijnen te komen. Dit hok voor konijnen en cavia’s is gemaakt van gebeitst hout, waar je overheen kan schilderen. Mocht je dus uitgekeken zijn op het lichte hout, dan kan je dit beste konijnenhok opknappen naar smaak.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

10. Petstar Konijnenhok Sofia

Petstar Konijnenhok Sofia

Dit konijnenhok van Petstar heeft naast de prachtige naam ook een mooie uitstraling. Het beste hok voor konijnen biedt ruimte voor een ren beneden en een nachthok boven. Jouw konijn kan makkelijk heen en weer lopen tussen deze twee verdiepingen door middel van een trapje. Dit beste konijnenhok is makkelijk schoon te maken en te onderhouden door de uitschuifbare lade die erin zit. In het nachthok zit tevens een hooiruif waar de ruimte is om een drinkflesje op te hangen.

De ren kan je makkelijk los maken en op het gras plaatsen. Het dakleer beklede dak van het konijnenhok is tevens open te klappen, zodat jouw konijn ten aller tijden voldoende ventilatie kan krijgen. Het beste konijnenhok van Petstar is 155 cm X 53 cm X 70 cm en daarmee geschikt voor twee konijnen.

Je kunt dit konijnenhok bij de volgende webshops bestellen

Hier moet het beste konijnenhok aan voldoen

Jouw konijn verdient alleen het beste van het beste. Voordat je dus een konijnenhok gaat kopen, is het handig om even een checklist af te lopen om zeker te weten dat jij het beste konijnenhok gaat kopen. Daarom hebben wij hieronder een aantal zaken neergezet waar het beste konijnenhok aan voldoet.

 • Ruimte. Het is voor ons belangrijk om voldoende ruimte te hebben om te bewegen, voor dieren dus ook! Jouw konijn moet lekker rond kunnen rennen in een ren en zich bijvoorbeeld kunnen terugtrekken in een nachthok. Je kan als leidraad 1 vierkante meter per konijn rekenen.
 • Veiligheid. Het is bijna vanzelfsprekend, maar de veiligheid van jouw konijn hangt ook af van het hok. Let er dus op dat er geen scherpe delen in het konijnenhok zitten of het materiaal is behandeld met verf of beits op terpentine basis.
 • Schuiflade. Tegenwoordig hebben vrijwel alle konijnenhokken een schuiflade, gemaakt van kunststof of metaal. Dit is essentieel om het hok makkelijk schoon te maken en daarmee de hygiëne te behouden.
 • Materiaal. Als het goed is zet je het konijnenhok buiten. Je kan de konijnen gerust alle seizoenen buiten laten, mits ze voldoende ruimte hebben om zich beschut terug te trekken. Het materiaal van het konijnenhok moet echter ook bestand zijn tegen alle seizoenen. Zorg er dus voor dat het materiaal waterafstotend is en bestand is tegen weer en wind. Je wilt namelijk niet dat het hout na een paar Nederlandse weersomstandigheden gaat rotten.
 • Knaagstrips. Konijnen heten niet voor niets knaagdieren. Je kan er daarom voor kiezen om het konijnenhok te voorzien van knaagstrips, zodat ze daar aan hun behoefte kunnen voldoen om te knagen. Dit is tevens noodzakelijk om de tanden te slijpen.
Konijnenhok

Deze merken verkopen de beste konijnenhokken

Nu je weet waar het beste konijnenhok aan moet voldoen, kun je beginnen met oriënteren waar je het konijnenhok gaat kopen. Er zijn een aantal merken die gegarandeerd aan de bovenstaande voorwaarden voldoen en tevens garant staan voor hoge kwaliteit. Deze merken bieden het beste konijnenhok met meerdere ruimtes, een uitschuifbare lade en voldoende ruimte voor één of maximaal twee konijnen. Je betaalt wel wat extra voor de kwaliteit die ze leveren, maar je weet met deze merken wel zeker dat het konijnenhok jarenlang goed blijft en jouw konijnen met veel plezier er zullen wonen. Over het algemeen zijn de onderstaande merken aan te raden:

 • Trixie
 • Ferplast
 • Beeztees
 • Woodland
 • Petstar
 • Duvo
 • Flamingo

De prijs van het beste konijnenhok

Als je het beste konijnenhok koopt, wil je het liefst een investering maken die jarenlang meegaat. Je moet er daarom ook rekening mee houden dat de prijs wat hoger ligt. De gemiddelde prijs van een konijnenhok ligt tussen de €100 en €300. Het materiaal van het konijnenhok is op een diervriendelijke manier bewerkt waardoor het jarenlang meegaat. Je kan uiteraard voor iets goedkoper gaan, maar dan moet je er wel voor zorgen dat het materiaal duurzaam is of ervoor kiezen het zelf duurzaam te maken. Zo kun je ervoor kiezen om het materiaal extra te beitsen, zodat het waterafstotend is en blijft.

Het onderhouden van het beste konijnenhok

Zoals we eerder beschreven hebben de meeste konijnenhokken een uitschuifbare lade. Dit maakt het schoonmaken en onderhouden van het konijnenhok echt een stuk makkelijker. Let er wel op dat de uitschuifbare lade van kunststof of metaal is. Als het van hout is gemaakt, kan de urine er namelijk in gaan trekken en dat is uiteraard allesbehalve hygiënisch. Je kunt de lade goed reinigen met schoonmaakmiddelen die daarvoor bedoeld zijn. Zorg er wel voor dat je na het reinigen de lade nog eens goed afneemt met water, zodat er geen reinigingsmiddelen achterblijven. Je kunt vervolgens de uitschuifbare lade vullen met bodembedekking. Hiervoor zijn stro, beukensnippers of houtvezel het meest geschikt.

Welk konijnenhok vind jij het mooiste?