Gun jouw konijn de beste konijnenkooi van 2021

Beste konijnenkooi

Het is ontzettend gezellig om een konijn in huis te hebben, maar door heb je wel de beste konijnenkooi van 2021 nodig. De konijnenkooien zijn ruim en geven jouw konijn een goed onderkomen. Het is voor zowel het konijn als jou makkelijk om bij de kooi te komen, wat ook een belangrijke voorwaarde van de konijnenkooi. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jij hoge kwaliteit in huis haalt. Daarom hebben wij voor jou een top 5 van de beste konijnenkooien van 2021 samengesteld. Zo weet je zeker dat jouw konijn heel gelukkig gaat worden in haar konijnenkooi.

Top 5 konijnenkooien

1. Ferplast Casita 100

Ferplast Casita 100

De Ferplast konijnenkooi van 96 cm x 57 cm x 56 cm is een heerlijke kooi voor jouw konijn. De bovenkant is gemaakt van witte tralies met een rond dak, waardoor het hok groter aanvoelt. De bovenkant is afneembaar, zodat je de kooi makkelijk kan schoonmaken. Je kan met de schuifdeur in de tralies jouw konijn ook makkelijk naar buiten laten. De onderkant van deze beste konijnenkooi is van kunststof gemaakt, zodat het jarenlang meegaat.

Bij deze zwarte konijnenkooi wordt een voerbakje, waterflesje en hooiruif meegeleverd, je krijgt met andere woorden een complete set van Ferplast. Deze beste konijnenkooi heeft tevens een extra plateau, waar jouw konijn zowel op als onder lekker kan relaxen.

Je kunt deze konijnenkooi bij de volgende webshops bestellen

2. Flamingo Eppo Konijnenkooi

Flamingo Eppo Konijnenkooi

Deze zwarte konijnenkooi van Flamingo biedt voldoende ruimte om jouw konijntje een veilig en comfortabel onderkomen te geven. De konijnenkooi heeft meerdere deuren en ingangen, zodat jouw konijn er ook even makkelijk uit kan springen om in jouw woonkamer rond te rennen. Deze kooi is van alle kanten open te maken, zodat je er zelf goed bij de kooi kan.

De beste konijnenkooi is 100 cm x 54 cm x 41 cm en heeft een mooie zwarte kleur met witte tralies. Hij is tevens makkelijk uit elkaar te halen, zodat je de kooi makkelijk kunt verschonen. Voor maar €40 heb jij een mooie konijnenkooi in huis.

Je kunt deze konijnenkooi bij de volgende webshops bestellen

3. Konijnenkooi caesar 3 deluxe zilver 100x50x51 cm

Konijnenkooi caesar 3 deluxe zilver 100x50x51 cm

Je haalt een modern design in huis als je voor deze beste konijnenkooi van Boon kiest. Deze konijnenkooi bevat twee zijpanelen en een geïntegreerd voerbakje. Daarnaast heeft deze kooi ook een drinkfles, en hooirekje. Jouw konijn krijgt zelfs een verstophuisje en platform in een erbij. Het is dus een garantie dat jouw konijn zich snel thuis gaat voelen in deze beste konijnenkooi.

Aan de voor- en bovenkant zijn twee deurtjes, zodat de kooi makkelijk opengemaakt kan worden. Deze Caesar kooi is inklapbaar, zodat hij, indien nodig, makkelijk te vervoeren is. De zilveren kooi is 100 cm x 50 cm x 51 cm en daarmee een goede aankoop voor jouw konijn.

Je kunt deze konijnenkooi bij de volgende webshops bestellen

4. Imac konijnenkooi easy blauw

Imac konijnenkooi easy blauw

Jouw konijn heeft voldoende ruimte nodig en dat krijgt hij gegarandeerd met deze Imac konijnenkooi. Deze beste konijnenkooi is namelijk 120 cm x 60 cm x 46,5 cm. Zowel de bovenkant, als de voorkant kunnen open worden gemaakt, zodat jouw konijn er makkelijk in en uit kan. Het hele traliewerk is zwart met wit en kan makkelijk worden losgeklikt van de onderbak.

Dit maakt het makkelijker om de kooi regelmatig schoon te maken. De blauwe bak zorgt voor een mooie, tijdloze uitstraling. De kooi wordt geleverd met een hooiruif, zodat jij alleen maar een voerbakje en drinkflesje hoeft aan te schaffen.

Je kunt deze konijnenkooi bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €94,85 Bekijken
onlinedieren.nl Onlinedieren.nl €110,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: juni 15, 2024 6:09 am

5. Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

Deze beste konijnenkooi biedt gegarandeerd genoeg ruimte voor jouw konijn om een lekker leven te leiden. De kooi heeft vier toegangsdeuren, waarvan er twee bovenaan zitten en twee aan de voorkant. De onderbak heeft een moderne grijze kleur, zodat het in elk interieur past. Aan de zijkant wordt een hooiruif erbij geleverd, waarmee jouw konijn toegang heeft tot hooi zonder dat er ruimte wordt ingenomen.

Je kan deze beste konijnenkooi eenvoudig reinigen, doordat je de traliebovenkant kan losmaken. Deze grote konijnenkooi is maar liefst 140 cm x 69 cm x 47 cm en daarmee de beste manier om jouw konijn alle ruimte en een fijn onderkomen te geven.

Je kunt deze konijnenkooi bij de volgende webshops bestellen

Hier moet de beste konijnenkooi aan voldoen

Je hebt hierboven een mooi overzicht van de beste konijnenkooien van 2021. We hebben deze top 5 niet voor niets samengesteld, maar op basis van een aantal belangrijke tips. Om je te helpen om tot de beste keuze te komen, hebben we daarom deze tips voor jou op een rijtje gezet.

  • Ruimte. We kunnen het niet genoeg zeggen, maar een konijn heeft ruimte nodig om zich fijn te voelen in haar kooi. Een konijn moet minstens 4 hoppen kunnen maken, lekker languit kunnen liggen of op zijn achterpoten kunnen staan. Deze bewegingsvrijheid is erg belangrijk voor jouw konijn, dus hou daar rekening mee!
  • Materiaal. De kooi moet gemaakt zijn van stevig materiaal, zodat jouw konijn dit niet zomaar kapot kan knagen. Zorg er ook voor dat er geen scherpe randen of voorwerpen in de bak liggen, want je wil niet dat jouw konijn zich hieraan bezeerd.
  • Veiligheid. Wij vinden het zelf ook heerlijk om ’s nachts in ons bed weg te kruipen, konijnen willen dat gevoel van veiligheid ook ervaren. Zorg er dus voor dat je in de kooi een hoekje creëert waar jouw konijn zich veilig en knus voelt.
  • Vaste plek. Een vaste plek voor voer en water is erg belangrijk voor konijnen. Dit geldt tevens voor het plekje dat jouw konijn kan inrichten als toilet. Konijnen zijn namelijk schone dieren en stellen een schone kooi erg op prijs.
  • Hygiëne. Aansluitend op de bovenstaande tip, is het uiteraard erg belangrijk om regelmatig de kooi te verschonen. Je dient de kooi minimaal één keer per week schoon te maken. Je kan hiervoor een speciaal schoonmaakmiddel voor konijnenkooien aanschaffen. Gelukkig zijn de meeste bakken van kunststof gemaakt, wat het schoonmaken en onderhouden van de beste konijnenkooi makkelijker maakt.

Wist je dat konijnen echte gezelschapsdieren zijn? Als je jouw konijn echt gelukkig wilt maken, zorg je ervoor dat je minstens twee konijnen in de kooi doet. Daar zijn de meeste kooien dus ruim genoeg voor! Welke beste konijnenkooi ga jij kopen?

Konijnenkooi