Jouw kat krabt voortaan scherpe nagels aan de beste krabpaal van 2021!

Beste krabpaal

Jouw kat zet nooit meer haar nagels in jouw meubelstukken als je de beste krabpaal van 2021 koopt. Er wordt vaak onderschat hoe belangrijk een krabpaal is voor jouw kat. Er zijn namelijk veel gezondheidsvoordelen voor jouw kat als ze haar nagels regelmatig kan scherpen. Je kan kiezen uit verschillende soorten krabpalen. Je kan voor eenvoud gaan, maar ook voor ware klimtorens voor katten. In dit artikel hopen we je te inspireren met onze top 5 van beste krabpalen van 2021. Je leest ook waarom een krabpaal zo belangrijk is en waar je deze koopt.

Top 5 krabpalen

1. Beeztees Serpa – Krabpaal – Zwart – 40 x 40 x 90 cm

Beeztees Serpa - Krabpaal - Zwart - 40 x 40 x 90 cm

Deze beste krabpaal van Beeztees houdt rekening met het gedrag van katten tijdens het krabben. De meeste katten vinden het namelijk fijn om zich even uit te rekken tijdens het krabben. Daarom heeft deze krabpaal de mogelijkheid om verlengd te worden. Na het krabben zijn katten wat energieker en daarom is het ook fijn als ze gelijk de mogelijkheid hebben om hun energie kwijt te kunnen.

Ook daar heeft Beeztees aan gedacht door een balletje met elastiek aan de bovenkant te hangen. De zwarte kleur past in elk interieur en zorgt er ook voor dat je niet snel vlekken of haren ziet van jouw kat. Met de afmeting van 40 cm bij 40 cm en 90 cm lang is dit een ideale krabpaal voor jouw kat.

Je kunt deze krabpaal bij de volgende webshops bestellen

2. Ebi Classic Eco Highpost – Krabpaal – Grijs – 40 x 40 x 90 cm

Ebi Classic Eco Highpost - Krabpaal - Grijs - 40 x 40 x 90 cm

Deze krabpaal is vormgegeven met subtiele aardse kleuren zoals grijs en beige, waardoor hij perfect in het interieur opgaat. Deze krabpaal van Ebi heeft een lekker zacht pluche onderkant, waardoor het voor jouw kat comfortabel is om erop te liggen. De paal is stevig genoeg om tegen de scherpe nagels van jouw kat te kunnen.

Met de afmeting van 90 cm lang is hij lang genoeg voor als jouw kat zich lekker wil uitstrekken tijdens het krabben. Met deze krabpaal van Ebi is het een garantie dat jouw meubels voortaan met rust worden gelaten.

Je kunt deze krabpaal bij de volgende webshops bestellen

3. Topmast Krabpaal Mickey Zwart – 50 * 50 * 131 cm

Topmast Krabpaal Mickey

Dit is niet zomaar de beste krabpaal, maar ook nog eens een bron van vermaak. Deze krabpaal van Topmast bestaat uit een trappetje naar meerdere verdiepingen. Jouw kat kan dus haar nagels scherpen en tegelijkertijd zich uitleven door te klimmen en te springen. De zwarte kleur staat mooi in elk interieur en je kan de krabpaal perfect in de hoek van jouw woonkamer zetten. Deze krabpaal bestaat uit meerdere krabpalen.

Jouw kat kan zich heerlijk uitrekken of ergens comfortabel liggen op een verdieping. Hij is 131 cm hoog en bestand tegen de energie die jouw kat dagelijks heeft. Voor een top krabpaal moet je dus bij Topmast zijn!

Je kunt deze krabpaal bij de volgende webshops bestellen

4. Tectake Barney Krabpaal – Grijs – 50 x 50 x 170 cm

Tectake Barney Krabpaal - Grijs - 50 x 50 x 170 cm

Vind je een doorsnee krabpaal niet voldoende voor jouw kat? Dan heeft Tectake deze beste krabpaal in de aanbieding. Op deze krabpaal kan jouw kat namelijk niet alleen haar nagels scherpen, maar ook klimmen, zich verstoppen, springen en liggen. Met deze krabpaal heeft jouw kat meerdere mogelijkheden om haar nagels te krabben. Hij is gemaakt van zachte pluche, waardoor jouw kat ultra comfort ervaart.

De krabpaal van Tectake is maar liefst 170 cm hoog. Katten houden ervan om hoog te zitten zodat ze het overzicht kunnen houden over hun omgeving. Met deze krabpaal gaat dat zeker lukken. De grijze kleur past in elk modern interieur en is een waardevolle investering voor jouw kat.

Je kunt deze krabpaal bij de volgende webshops bestellen

5. Petrebels Krabpaal Maine 90 Grijs – 40 x 40 x 90 cm

Petrebels Krabpaal Maine 90 Grijs - 40 x 40 x 90 cm

Deze krabpaal is ideaal voor zowel grote als kleine katten. Met de hoogte van 90 cm kan jouw kat zich heerlijk uitrekken. De krabpaal is van stevig ABS gevuld kunststof, zodat die bestand is tegen de scherpe nagels van jouw kat. De onderkant heeft een zacht pluche plateau, wat comfortabel is voor jouw kat om op te zitten of liggen.

Petrebels heeft meer dan 20 jaar ervaring in de huisdierenbranche en dat is ook te merken aan de kwaliteit. Deze krabpaal is bestand tegen allerlei soorten invloeden. Hoe vaak jouw kat ook haar nagels krabt, het heeft geen invloed op de kwaliteit.

Je kunt deze krabpaal bij de volgende webshops bestellen

Drie redenen waarom katten de beste krabpaal van 2021 nodig hebben

Als jouw kat weer eens haar nagels in jouw bank of andere meubelstuk zet, is het echt niet om jou te pesten. Het krabben is voor jouw kat een natuurinstinct. Er zijn dus een aantal belangrijke redenen waarom jouw kat de beste krabpaal nodig heeft.

Tijdens het krabben laten de beschadigde buitenste lagen van de nagels los en komen de scherpe lagen bloot te liggen. Daarnaast heeft het krabben ook alles te maken met het afbakenen van het territorium. In de klauwen van katten zitten geurklieren. De geur die katten achterlaten is alleen waarneembaar door andere katten en zo kunnen ze van elkaar ruiken wie de baas is in dat gebied.

Naast deze praktische redenen is het ook nog ontspannend voor jouw kat om haar nagels te krabben. Denk aan hoe wij ons voelen als we onze nagels laten verzorgen tijdens een manicure. Jouw kat wil zich tijdens het krabben ook lekker uitstrekken, zodat de spieren worden uitgestrekt. Voor de lichamelijke en mentale gezondheid van jouw kat is het dus erg belangrijk om een krabpaal te kopen.

Hier moet je op letten bij het kopen van de beste krabpaal

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn als je de beste krabpaal wilt kopen. Je wilt het beste van het beste voor jouw kat en niet met een krabpaal aan komen zetten die niet voldoende mogelijkheden biedt.

Het is onder andere belangrijk om rekening te houden met het soort paal. Als jouw kat veel energie heeft, kun je eraan denken om een krabpaal met meerdere verdiepingen te kopen. Dan kan jouw kat na het krabben nog van verdieping naar verdieping springen, lekker omhoogklimmen en daarna uitrusten op een plateau.

Daarnaast is het ook belangrijk om een krabpaal te kopen die in jouw woonkamer past. Het moet namelijk geen doorn in jouw oog worden, want een krabpaal is erg aanwezig in de woonkamer. Je kan er dan voor kiezen om een natuurlijke kleur te kiezen of juist een mooie statement krabpaal te kopen met een zwarte kleur.

De maat van de krabpaal is tevens erg belangrijk. Hou in je achterhoofd dat groter beter is dan kleiner. Katten willen namelijk zich lekker uitstrekken tijdens het krabben en je wilt dan voorkomen dat ze daar geen ruimte voor hebben. Een grotere krabpaal is meestal ook steviger. Het is natuurlijk afhankelijk van de energie van jouw kat, maar ga ervan uit dat jouw kat soms ook tegen de krabpaal aan wil springen. De krabpaal moet daar bestand tegen zijn en niet gelijk omvallen. Je kan de meeste krabpalen in de hoek van jouw woonkamer zetten, zodat ze goed opgaan in jouw interieur en ook een beschut plekje bieden voor jouw kat om los te kunnen gaan. Dit is met name belangrijk als onderdeel van het afbakenen van haar territorium.

Krabpaal

Deze merken verkopen de beste krabpaal van 2021

Het is dus tijd om een krabpaal te kopen. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je hoge kwaliteit in huis haalt en jouw kat jarenlang profijt heeft van de krabpaal. Er zijn een aantal merken die de beste krabpaal verkopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een krabpaal bij winkels zoals Action te kopen, maar er zijn bepaalde merken die bekend staan om kwalitatieve artikelen voor jouw kat.

Kenmerkend aan deze krabpalen zijn de stevige kwaliteit en het hoge comfort dat ze bieden aan jouw kat. Na het strekken en krabben is het voor jouw kat bijvoorbeeld ook fijn om lekker te liggen. De meeste krabpalen hebben daarom niet alleen een stevige krabpaal, maar ook een pluche plateau beschikbaar. Dit voelt heerlijk zacht voor jouw kat, zodat ze zich extra kan ontspannen. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste in huis haalt, zijn er een aantal merken die deze zekerheid bieden. Hieronder volgt een overzicht van de merken.

  • Beeztees
  • TecTake
  • Ebi
  • Topmast
  • Petrebels
  • Designed by Lotte

Deze merken zijn verkrijgbaar in dierspeciaalzaken zoals Jumper en Welkoop, maar ook in online webshops zoals Zooplus en BOL.com.

De prijs van de beste krabpaal van 2021

Een krabpaal hoeft niet duur te zijn! Je kan het budget zelf bepalen, het is namelijk afhankelijk van een aantal zaken. Meestal zit je met de prijs-kwaliteit verhouding wel goed. Als je voor eenvoud kiest en dus een krabpaal wil zonder te veel poespas, betaal je niet meer dan €20. Als je echter voor een krabpaal wilt gaan met meerdere verdiepingen, moet je daar ook wat meer budget voor reserveren. Je kan dan rekenen op een bedrag vanaf €40. Bij het kopen van de krabpaal hoeft het dus niet te betekenen dat je veel geld kwijt bent. Een zekerheid is wel dat de krabpaal jarenlang mee gaat en bestand is tegen de energieke bewegingen die jouw kat kan maken. Het is met andere woorden een slimme investering, die dus niet veel geld hoeft te kosten, maar wel voor jarenlang plezier zorgt.

Eindconclusie: dit is de beste krabpaal van 2021

Zoals je hebt kunnen lezen is het erg belangrijk om de juiste krabpaal te kopen voor jouw kat. Het is erg gezond dat jouw kat haar nagels goed kan verzorgen en tegelijkertijd draagt het ook positief bij aan de ontspanning.

Bij het kopen van de krabpaal is het belangrijk om erop te letten welke krabpaal het beste aansluit bij de behoefte van jouw kat. Als jouw kat energiek is en graag op meubels springt, kun je overwegen om de krabpaal van Tectake te kopen. Jouw kat kan dan alle energie kwijt in het krabben, klimmen en springen op de beste krabpaal. Hou er wel rekening mee dat deze beste krabpaal ook de nodige ruimte in beslag neemt.

De krabpaal is er gelukkig in veel uitvoeringen, met meestal natuurlijke, onopvallende kleuren. Voor een subtiele en eenvoudige krabpaal kun je ook voor Petrebels kiezen. Dit is een merk met ruim 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en verkopen van huisdierartikelen. Je weet dan zeker dat je een kwalitatieve krabpaal in huis haalt die bovendien niet veel ruimte inneemt. Het is tevens belangrijk om een krabpaal te kopen die bestand is tegen beweging. In een energieke bui wil jouw kat nog wel eens tegen dingen opspringen. De beste krabpaal van 2021 blijft ondanks de wilde bewegingen overeind staan, zodat het voor jouw kat ook veilig is om deze krabpaal te gebruiken.

Naast deze redenen is het tevens voor jouw kat een fijn idee om haar nagels te kunnen krabben. Ze kan namelijk op deze manier haar territorium afbakenen doordat er geurklieren in haar klauwen zitten. Een krabpaal is dus ook erg goed om stress te voorkomen bij jouw kat. Naast het afbakenen van haar territorium vindt jouw kat het ook heerlijk om zich even goed uit te rekken. Als je voor een wat hogere krabpaal kiest, geef je haar de mogelijkheid om zich goed uit te rekken na het krabben.

Er zitten kortom genoeg voordelen aan het kopen van de juiste krabpaal voor jouw kat. Niet alleen voorkom je hiermee dat ze haar nagels in jouw bank zet, maar geef je haar een manier om haar nagels te scherpen, haar energie kwijt te kunnen en zich te ontspannen. De meeste krabpalen zijn namelijk ook gedeeltelijk gemaakt van pluche materiaal, wat lekker comfortabel aanvoelt voor jouw kat.

Voldoende redenen dus om de juiste krabpaal te kopen voor jouw kat! Welke krabpaal past het beste bij jouw kat?