Verwen jouw papegaai met het beste papegaaienvoer van 2021!

Beste papegaaienvoer

Jouw papegaai wordt nog vrolijker van het beste papegaaienvoer van 2021. We hebben een selectie gemaakt van de beste voeding voor jouw favoriete vogel. Het is voeding die boordevol zit met zaden, vruchten en mineralen. Alles wat jouw papegaai nodig heeft om sterk, gezond en vitaal te blijven. Daarnaast zorgt deze voeding er ook voor dat de veren mooi en glanzend blijven. Je geeft jouw papegaai de beste zorg als je het papegaaienvoer uit dit artikel koopt, dat ze ook nog eens heerlijk gaat vinden. In dit artikel vind je onze top 5 van beste papegaaienvoer en kom je erachter welke ingrediënten jouw papegaai nodig heeft.

Top 10 papegaaienvoer

1. Nutribird P15 Tropical Onderhoudsvoeder Papegaaienvoer 

Nutribird P15 Tropical Onderhoudsvoeder Papegaaienvoer 

Je geeft jouw papegaai het beste als je Nutribird koopt. Dit is namelijk een uitgebalanceerd volledig onderhoudsvoeder voor papegaaien. Dit houdt onder andere in dat er granen, zaden, verse vruchten, mineralen en Florastimul in zitten. Deze ingrediënten zorgen voor ondersteuning van de darmflora. Daarnaast worden er darmstoornissen mee voorkomen. Jouw papegaai blaakt dus van gezondheid na het eten van dit beste papegaaienvoer.

Je krijgt met deze verpakking maar liefst 4 kilo, waar je dus een hele tijd mee kunt doen. Als jouw papegaai normaal gesproken ander voer eet, moet je ervoor zorgen dat hij geleidelijk op dit voer van Nutribird overstapt.

Je kunt dit papegaaienvoer bij de volgende webshops bestellen

2. Prestige Papegaaien – Papegaaienvoer

Prestige Papegaaien - Papegaaienvoer

De naam zegt het al: dit is het beste papegaaienvoer van 2021. Je krijgt echte kwaliteitsvoer als je dit papegaaienvoer van Versele Laga koopt. Dit is een ware klassieker boordevol granen. Deze ondersteunen een gezonde darmflora en zorgen daarnaast voor vrolijke papegaaien. De Prestige papegaaien voer bevat ingrediënten als gestreepte zonnebloempitten, witte zonnebloempitten, tarwe en haver.

Je krijgt 3 kilo aan papegaaienvoer geleverd als je dit beste papegaaienvoer van Versele Laga besteld. Jouw papegaai verdient namelijk minstens prestige voer!

Je kunt dit papegaaienvoer bij de volgende webshops bestellen

3. Harrison’s High Potency Coarse – 454 gram

Harrison's High Potency Coarse - 454 gram

Als je het over volledige voeding hebt voor een betaalbare prijs, heb je het waarschijnlijk over Harrison’s High Potency Coarse. Dit is het beste papegaaienvoer voor alle middelgrote en grote papegaaien. Met name Grijze roodstaarten, Kaketoes, Edelpapegaaien, Ara’s en Pionussen zijn hier zeer gebaat bij. Als jouw papegaaien speciale behoeften hebben is dit ook het ideale papegaaienvoer voor ze.

Dit voedsel is namelijk geschikt voor vogels in de rui, met over- of ondergewicht, in koude omstandigheden, herstellende van gezondheidsproblemen of als ze juist bijzonder actief zijn. Met andere woorden: het is zeker aan te raden om dit beste papegaaienvoer van Harrison’s Bird Foods te kopen.

Je kunt dit papegaaienvoer bij de volgende webshops bestellen

4. Puik Original Papegaai 2 kg

Puik Original Papegaai 2 kg

Het is Puik papegaaienvoer wat je in huis haalt. Dat is niet alleen wat de titel zegt, maar ook wat de kwaliteit is! Dit is namelijk een uitgebalanceerde dagelijkse voeding voor papegaaien. De ingrediënten bevatten onder andere noten, vruchten en fruit. Dat is slechts een selectie van de beste ingrediënten die dit papegaaienvoer bevat. Er zijn namelijk in totaal 22 ingrediënten te tellen!

De 6- en omega 3 vetzuren ondersteunen de gezondheid en dragen bij aan een gezond en glanzend verenpak. Jouw papegaai loopt er straks dus zo trots als een pauw bij. Het beste papegaaienvoer bevat snoepkorrels met alle noodzakelijke vitaminen en mineralen. Daarnaast zorgt het sinaasappelaroma voor een goede voedselopname.

Je kunt dit papegaaienvoer bij de volgende webshops bestellen

5. Vitakraft Papegaaien Premium Menu – Vogelvoer

Vitakraft Papegaaien Premium Menu - Vogelvoer

Je haalt gegarandeerd het beste papegaaienvoer in huis met Vitakraft. Deze voeding voor papegaaien is namelijk met zorg samengesteld. Het bevat hoogwaardige zaden, granen, rode mais en ook stukjes wortel. Deze papegaaienvoeding is niet alleen zeer smakelijk, maar zorgt er ook voor dat jouw papegaai alles binnen krijgt wat ze nodig heeft voor een gezond leven. De beta-glucanen onder andere versterken de weerstand en activeren het immuunsysteem.

Daarnaast zorgt het beproefde jodium vital complex ervoor dat dat er voldoende inname is van jodium en mineralen. Dit ondersteunt een goede stofwisseling. Je geeft jouw papegaai met andere woorden het beste papegaaienvoer als je dit voer van Vitakraft koopt. Jouw papegaai wordt gegarandeerd vitaal!

Je kunt dit papegaaienvoer bij de volgende webshops bestellen

De beste voeding voor papegaaien

Er bestaan meer dan 350 soorten papegaaien die in allerlei gebieden leven. Elke soort papegaai heeft haar eigen dieet. De juiste voeding is zeer belangrijk bij deze vogels. Als je niet de juiste voeding koopt, kunnen ze erg ziek worden. Het is daarom erg belangrijk om papegaaienvoer te kopen waar bepaalde ingrediënten in zitten. Goede voeding ondersteunt namelijk de gezondheid van de papegaai, zorgt voor een goede darmflora en het behoud van glanzende veren.

Papegaaienvoer

De juiste hoeveelheid papegaaienvoer

De hoeveelheid voeding hangt ook af van de omstandigheden waarin jouw papegaai zich bevindt. In de rui of in het broedseizoen heeft de papegaai bijvoorbeeld behoefte aan een ander soort energie inname.

Het is tevens belangrijk om te kijken naar de temperatuur waarin jouw papegaai leeft. Als jouw papegaai binnen is, heeft ze minder energie nodig en dus ook minder voedsel. Je moet erg voorzichtig zijn met de hoeveelheid voeding die je een papegaai geeft. Als je te veel voeding geeft, gebeurt er hetzelfde als bij mensen. De energie wordt omgezet in vet en zorgt er uiteindelijk voor dat jouw papegaai overgewicht krijgt.

De ingrediënten van het beste papegaaienvoer

Je hebt het hierboven al kunnen lezen, het beste papegaaienvoer bestaat uit een aantal essentiële onderdelen. Deze ingrediënten bevorderen de gezondheid en vitaliteit van jouw papegaai. Als je dus zeker wilt weten dat je het beste papegaaienvoer in huis haalt, kun je dit controleren door naar de ingrediënten te kijken. We hebben om je te helpen een overzicht gemaakt van belangrijke bestanddelen die de gezondheid van jouw papegaai bevorderen.

 • Vetten
 • Granen
 • Zaden
 • Eiwitten
 • Vitaminen
 • Jodium
 • Ijzer
 • Mineralen

De merken verkopen het beste papegaaienvoer

Met bovenstaande informatie zou je dus het beste papegaaienvoer moeten kunnen kopen. Er zijn echter een aantal merken aan te raden die dit papegaaienvoer aanbieden. Hieronder vind je een aantal merken waar je terecht kan voor kwalitatief papegaaienvoer.

 • Nutribird
 • Versele Laga
 • Witte Molen
 • Vitakraft
 • Harrison’s High
 • Beaphar
 • Esve