Geef jouw puppy de beste puppybrokken van 2021

Beste puppybrokken

Jouw puppy groeit op tot een gezonde, energieke volwassen hond als je de beste puppybrokken van 2021 koopt. Deze brokken zijn geschikt voor de gevoelige maag, hebben hoogwaardige voedingsstoffen en maken jouw puppy erg gelukkig. Er zijn brokken ontwikkeld voor de speciale behoeften van jouw puppy en daarom is het belangrijk om de juiste brokken te kopen. Met deze puppybrokken ondersteun je de optimale gezondheid van jouw puppy.  Om je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een top 5 samengesteld.

Top 5 puppybrokken

2. Eukanuba Dog Puppy Medium Breed- Kip – Puppyvoer – 15 kg

Eukanuba Dog Puppy Medium Breed- Kip - Puppyvoer - 15 kg

Als je een puppy hebt van een middelgroot ras, heb je brokken nodig die aansluiten bij de speciale behoefte van jouw puppy. Met deze brokken van Eukanuba haal je hoogwaardige voedingsstoffen in huis met eiwitten van kip, vetten en koolhydraten. De belangrijke vitaminen en mineralen bevorderen een optimale groei van jouw puppy. Bovendien is het klinisch bewezen dat deze puppybrokken bijdragen aan de ontwikkeling van slimme en goed te trainen puppy’s.

Deze brokken zijn bovendien ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en bovendien worden ze ook aanbevolen door topfokkers. Met andere woorden: er is geen reden om de puppybrokken van Eukanuba niet in huis te halen.

Je kunt deze puppybrokken bij de volgende webshops bestellen

c

3. Pro Plan Medium Puppy – Hondenvoer Kip met Optistart – 12 kg

Pro Plan Medium Puppy - Hondenvoer Kip met Optistart - 12 kg

Als je op zoek bent naar brokken die speciaal zijn ontwikkeld voor puppy’s, dan zijn de brokken van Pro Plan degene die je zoekt. Deze brokken helpen namelijk de natuurlijke afweer van puppy’s te versterken door toevoeging van colostrum. Dit is de eerste moedermelk. Daarnaast bevatten de brokken stukken kip die ervoor zorgen dat het immuunsysteem van jouw puppy goed kan reageren. Deze brokken van Pro Plan zijn dus ideaal om de natuurlijke weerstand te verhogen.

Daarnaast kun je er ook vanuit gaan dat met voeding van Pro Plan de tandverzorging van jouw puppy wordt ondersteund. De hoogwaardige voedingsstoffen zorgen er tevens voor dat dat de gewrichten van jouw puppy gezond en soepel worden gehouden.

Je kunt deze puppybrokken bij de volgende webshops bestellen

4. Biofood Puppy 12.5 KG

Biofood Puppy 12.5 KG

Biologisch eten is altijd goed, dus jouw puppy heeft ook zeker baat bij de beste puppybrokken van Biofood. Het is belangrijk om de basis te leggen als jouw hond nog een puppy is, zodat je zeker weet dat je een vitale volwassen hond krijgt. Deze brokken zijn licht verteerbaar en ook nog eens smaakvol. De smaak van kip in combinatie met mais en gedroogd rund laat jouw hond smullen.

Deze brokken kun je vanaf 3 weken gaan voeren aan jouw puppy, tot maximaal 12 maanden. De eiwitten en mineralen ondersteunen de gezonde gewrichten en soepele spieren, zodat jouw puppy zorgeloos kan spelen en bewegen. Daarbij zijn deze puppybrokken van Biofood ook geschikt om goede tandverzorging te ondersteunen.

Je kunt deze puppybrokken bij de volgende webshops bestellen

5. Acana heritage puppy & junior hondenvoer 6 kg

Acana heritage puppy & junior hondenvoer 6 kg

Helemaal vanuit Canada, speciaal voor jouw puppy zijn hier de beste puppybrokken van Acana. Ze bevatten lokaal gefokte scharrelkip en scharreleieren. De lokale boeren daar hebben hun beste voedingsstoffen verzameld om jouw puppy het beste te geven. De mineralen en vitaminen zorgen voor gezonde en sterke botten, spieren en gewrichten. Jouw puppy groeit met deze brokken op tot een gelukkig en gezonde hond.

Vanwege het hoge vleesgehalte zal je merken bij jouw puppy dat er minder ontlasting is, minder gaat stinken en dat haar vacht meer gaat glanzen. Jouw puppy krijgt meer levendigheid en energie met de brokken van Acana.

Je kunt deze puppybrokken bij de volgende webshops bestellen

Vier manieren om de beste puppybrokken van 2021 te kopen voor jouw puppy

Als je tijdens de puppyjaren al een goede basis legt met goede brokken, weet je zeker dat jouw puppy opgroeit tot een gezonde volwassen hond. Deze brokken kun je uitkiezen op basis van een aantal filters. Niet alle brokken zijn namelijk geschikt voor jouw puppy. Het komt nauw aan op bepaalde brokken en daarom willen we je een aantal tips geven zodat je zeker weet dat jij de beste puppybrokken koopt.

Hetzelfde voer als de fokker

Het is aan het begin verstandig om hetzelfde voer te gebruiken als de fokker waar je de puppy vandaan hebt. Dit heeft te maken met het gevoel van veiligheid bij jouw puppy. Voor een jong hondje is het best spannend dat ze van omgeving verandert. Als je gelijk jouw eigen voer geeft, kan het buikje van slag raken. Overleg daarom eerst even met de fokker welk voer je moet kopen. Het kan zijn dat je het voer van de fokker meekrijgt, maar let hier wel even op. Na een paar dagen kan je voorzichtig overgaan op ander voer, door het nieuwe voer te mixen met het oude voer en langzaam geheel over te schakelen op het nieuwe voer.

Afbouwend voeren

Het is belangrijk om in de gaten te houden wat voor brokken jouw puppy lekker vindt en vooral hoeveel brokken ze nodig heeft. Jouw puppy is goed op gewicht als haar ribben wel voelbaar zijn, maar niet zichtbaar. Je begint met vier keer per dag jouw puppy te voeren, zodat je zeker weet dat ze voldoende binnenkrijgt. Na 3 maanden kun je overgaan op drie keer per dag en vanaf 6 maanden kun je dit verlagen naar twee keer per dag. Bij het voeren van jouw puppy moet je ook letten op de beweging. Idealiter zorg je ervoor dat jouw puppy een halfuur voor en een halfuur na het eten van de brokken niet actief is. Door te veel beweging in combinatie met het voer kan het voorkomen dat het eten niet lekker valt en jouw puppy misselijk wordt.

Puppybrokken

Hoog vleesgehalte

Over het algemeen valt vlees beter dan bijvoorbeeld granen. Het kan zelfs voorkomen dat puppy’s helemaal niet goed tegen granen kunnen. Je kunt beter puppybrokken kopen waar veel kip of ander vlees in zit. Als je geperste brokken koopt, kun je kiezen voor vlees met rijst. In de meeste gevallen zijn de puppybrokken voldoende om te geven zonder bijvoeding. Door het hoge vleesgehalte krijgt jouw puppy veel eiwitten en vetten binnen, die bijdragen aan een gezonde spieropbouw en soepele gewrichten. Bovendien zorgt het hoge vleesgehalte voor veel energie, zodat jouw puppy lekker lang kan blijven spelen en nieuwe dingen kan ontdekken.

Hondenras

Het ras van jouw puppy is ook belangrijk als je puppybrokken gaat kopen. Sommige brokken zijn bijvoorbeeld bedoeld voor de kleinere hondenrassen en zijn aangepast op het gewicht en de activiteit van jouw puppy. Als je een groter hondenras hebt, moet je erop letten dat jouw hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die de energie kan ondersteunen. Zoals eerder benoemd kun je aan jouw puppy merken of je de juiste brokken in huis hebt gehaald. Het gaat erom dat jouw puppy uiteindelijk veel energie krijgt, een gezond gebit en voldoende voedingsstoffen om op te groeien tot een gezonde volwassen hond.

Deze merken verkopen de beste puppybrokken van 2021

Aan het begin zijn puppy’s dus best gevoelig voor het soort eten. Hun gevoelige magen zorgen ervoor dat ze behoefte hebben aan speciaal voedsel. Het is verstandig om brokken te kopen die speciaal zijn ontwikkeld voor puppy’s met gevoelige magen. We beschreven al eerder dat de brokken beter geen granen kunnen bevatten, maar eerder vlees en bijvoorbeeld rijst.

Om er zeker van te zijn dat jij de beste puppybrokken koopt, kun je terecht bij een aantal merken. Deze merken hebben in samenwerking met dierenartsen en topfokkers brokken samengesteld die goed vallen en een goede basis zorgen voor een gezonde groei. Om je te helpen een goede keuze te maken volgt hieronder een rij met de merken die de brokken verkopen.

 • Royal Canin
 • Prins Procare
 • Carocroc
 • Eukanuba
 • Pro Plan
 • Biofood
 • Acana
 • Cavom
 • Smolke
 • Edgar & Cooper
 • True instinct
 • Farm Food

Je kunt deze merken kopen bij dierspeciaalzaken, maar er moet eerlijk gezegd bij worden dat je er dan wel een hogere prijs voor betaalt. Het is daarom soms beter voor jouw portemonnee om de puppybrokken via BOL.com te kopen. Je bespaart dan niet alleen op de kosten, maar het scheelt ook wat sjouwwerk. De meeste puppybrokken worden namelijk in kilozakken van een paar kilo verkocht en het is dan wel zo prettig om die gewoon thuis geleverd te krijgen! Daarnaast worden ze vaak al de volgende werkdag bezorgd.

Eindconclusie: dit zijn de beste puppybrokken van 2021

De beste puppybrokken van 2021 zorgen ervoor dat jouw puppy genoeg energie binnenkrijgt om veel op avontuur te gaan. Het voer bevat veel eiwitten, vetten en mineralen. Het is belangrijk om erop te letten dat er geen granen in zitten, want veel puppy’s hebben een gevoelige maag en kunnen hier last van krijgen. De brokken hebben een hoog vleesgehalte en zijn vaak gemengd met andere dierlijke producten en rijst. Rijst is namelijk een graansoort dat makkelijk te verteren is en tegelijkertijd veel energie geeft.

De puppybrokken zorgen er ook voor dat het gebit goed wordt verzorgd. Als je voor brokken wilt gaan met een hoog vleesgehalte kun je brokken van Acana kopen. Deze komen uit Canada en zijn in samenwerking met de lokale boeren samengesteld. Andere hoogwaardige puppybrokken kun je van Royal Canin kopen. Deze brokken worden vaak ook geadviseerd door dierenartsen.

Als je net jouw puppy in huis haalt is het verstandig om eerst de brokken te kopen die de fokker van jouw puppy ook gebruikte. Hier is de puppy aan gewend en zal de verandering van andere omgeving minder stressvol maken. Je kunt vervolgens langzaam overgaan op ander voer. De beste puppybrokken van 2021 kun je onder andere vinden in onze top 5, zodat je zeker weet dat jij de juiste voeding in huis haalt.

Aan het begin is het verstandig om jouw puppy in de gaten te houden. Je weet dat je de juiste voeding hebt gekocht, als jouw puppy op gezond gewicht blijft. Dit houdt in dat je de ribben van jouw puppy wel kan voelen, maar niet kan zien. Bovendien kan je het ook merken aan de energie van jouw puppy. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat puppy’s gevoelige magen hebben. Dit houdt in dat je ook op de activiteiten van jouw puppy moet letten rondom etenstijd. Het is verstandig om een halfuur voor en een halfuur na het voeren ervoor te zorgen dat jouw puppy het rustig aan doet. Het kan anders in combinatie met de brokken zorgen voor een gevoelige maag die eventueel zelfs kan om draaien.

Je kunt de beste puppybrokken van 2021 online kopen bij onder andere BOL.com. De merken die de brokken verkopen zijn uiteraard ook verkrijgbaar in dierspeciaalzaken, maar je betaalt hier vaak meer voor. Het voer is online vaak voor minder te koop of met korting als je meerdere zakken tegelijkertijd koopt. Het is afhankelijk van het hondenras welk voer je moet kopen. Sommige brokken zijn namelijk geschikt voor de kleinere honden, terwijl je met de grotere hondenrassen brokken nodig hebt die hogere voedingsstoffen hebben.