Jouw schildpadden hebben een heerlijk leven in dit beste schildpad aquarium van 2021!

Beste schildpad aquarium

Schildpadden zijn bijna niet meer weg te denken als huisdier en verdienen dan ook het beste schildpad aquarium. Je maakt jouw schildpadden gelukkig als je een mooie grote glazen bak aanschaft waarin ze kunnen zwemmen en lekker kunnen zonnebaden. De meeste schildpad aquaria hebben loopplanken of eilandjes, waar ze lekker op kunnen rusten. Met het beste schildpad aquarium geef jij jouw schildpadden een ontspannen leven waar je zelf jaloers op kunt worden. Benieuwd welk aquarium voor schildpadden jij het beste kunt kopen? Lees dan snel verder voor onze top 5 beste van schildpad aquaria en maak jouw schildpadden gelukkig!

Top 10 schildpad aquariums

1.   Ciano Tartarium 80 – Transparant – 79×29,7×27,5 cm

Ciano Tartarium 80 - Transparant - 79x29,7x27,5 cm

Met dit beste schildpad aquarium van Ciano maak jij jouw schildpadjes erg blij. Dit terrarium is gemaakt van glas en daarvoor van stevige kwaliteit. Het terrarium heeft een eiland met een helling zodat jouw schildpadden erop kunnen klimmen. Er is gelukkig geen kans op ontsnapping, want het eiland is beschermd met een glazen afdekplaat. Dit schildpad aquarium is van lekker groot formaat, zodat jouw schildpadden zich goed kunnen bewegen.

Er is ruimte voor water, plantjes en wat andere decoratie elementen, waardoor jouw schildpadden heerlijk kunnen rondzwemmen. Dit beste schildpadden aquarium van Ciano mag daarom niet ontbreken in jouw huis.

Je kunt dit aquarium bij de volgende webshops bestellen

2. Flamingo Schildpad Decoratie Turtles Bay 

Flamingo Schildpad Decoratie Turtles Bay 

De tropische naam zegt het al, dit Flamingo schildpad aquarium brengt de tropische sfeer in jouw huis. Dit beste schildpad aquarium is compleet met decoratie, jouw schildpadden en jij worden hier gegarandeerd vrolijk van. De palmbomen en het bordje zijn makkelijk te installeren en geven een heerlijk eilandgevoel.

De turtles bay is niet alleen leuk om te zien, maar heeft ook nog een functie. Het geeft namelijk jouw schildpadden de mogelijkheid om een stukje droog lang te hebben. Dit beste schildpad aquarium van Flamingo weegt 17 kilo en heeft een mooie zwarte omlijning. Ideaal voor jouw schildpadden!

Je kunt dit aquarium bij de volgende webshops bestellen

3. Aquatlantis Tortum 100 Aquarium

Aquatlantis Tortum 100 Aquarium

Met dit beste aquarium van Tortum geef je jouw schildpadden een heerlijk leven. Dit aquarium is namelijk speciaal ontwikkeld voor het comfort van jouw schildpadden. De bak is volledig uit glas gemaakt. Je hoeft alleen zelf nog even de verlichting aan te schaffen en wat decoratiestukken, zodat je het ultieme paradijs creëert. In dit beste schildpad aquarium van Tortum zitten twee loopplanken van groen kunststof, waarop jouw schildpadden kunnen rusten.

De bak is afgesloten met twee glazen dekplaten, zodat jouw schildpadden niet per ongeluk eruit kunnen klimmen vanaf de loopplanken. De TC-500 filter zorgt voor een filtering van het water, zodat jouw schildpadden heerlijk helder water hebben.

Je kunt dit aquarium bij de volgende webshops bestellen

4. Aquatlantis Tortum 55 Aquarium

Aquatlantis Tortum 55 Aquarium

Ben je enthousiast over het bovenstaande beste aquarium voor schildpadden, maar hoef je niet zo’n grote bak? Dan is dit het beste aquarium wat je kunt aanschaffen voor jouw schildpadden. Dit is namelijk een slag kleiner, maar wel van dezelfde hoge kwaliteit. Dit aquarium van Tortum is gemaakt van stevig glas en garandeert een heerlijk leven voor jouw schildpadden.

De kap beschermt tegen de eventuele ontspanningspogingen van jouw schildpadden. De bak heeft tevens een ramp dat een droge plek biedt voor jouw schildpaden. Met dit beste aquarium van Tortum hebben jouw schildpadden een heerlijke plek om te zwemmen en te rusten.

Je kunt dit aquarium bij de volgende webshops bestellen

5. Exo Terra Terrarium Faunarium L 46,5×30,5×18 cm

Exo Terra Terrarium Faunarium L 46,5x30,5x18 cm

Jouw schildpadden hebben dit stoere beste aquarium van Exo Terra nodig in hun leven. De bak is gemaakt van plastic en zeer geschikt voor jouw schildpadden. Het biedt goede ruimte als je jouw schildpadden tijdelijk moet opvangen of even in quarantaine moet zetten. De transparante deuren geven makkelijk toegang naar je schildpadden. Het materiaal biedt tevens de mogelijkheid om de bak makkelijk te reinigen en te ontsmetten.

In dit beste aquarium van Exo Terra hoef je je geen zorgen te maken dat jouw schildpadden last hebben van een tijdelijke opvang. De zwarte kleur zorgt voor een stoere, doch moderne uitstraling en biedt voldoende ruimte voor jouw schildpadden.

Je kunt dit aquarium bij de volgende webshops bestellen

Waar moet het beste schildpad aquarium aan voldoen

Als je graag schildpadden wilt als huisdier of op zoek bent naar een nieuw aquarium voor jouw schildpadden, is het goed om op een paar zaken te letten. Je wilt namelijk zeker weten dat jouw schildpadden het beste van het beste krijgen toch? Daarom volgen hier nog wat tips zodat je een checklist kunt bijhouden.

  • Formaat. Waterschildpadden houden van veel ruimte. Het verblijf moet minstens 4 keer de lengte van het schild hebben en minimaal 3 keer de breedte van het schild. Bij het vullen met water moet ook rekening gehouden worden met de minimale lengte van het schild, zodat de schildpad zich goed kan draaien.
  • Temperatuur. De bovenkant moet minimaal voor de helft gesloten kunnen worden, zodat schildpadden geen longontsteking oplopen of kunnen ontsnappen. Daarnaast moet het water tussen de 18 en 26 graden zijn. Je kan kiezen om gebruik te maken van een verwarmingselement. Tip: als een schildpad zich niet lekker voelt en bijvoorbeeld weigert te eten, komt dat meestal omdat de temperatuur van het water te laag is. Hou het dus goed in de gaten!
  • Schildpadden houden ook van lekker ontspannen op hun tijd. Zorg er daarom voor dat je een landgedeelte plaatst van 1/3 tot een kwart van het aquarium. Hierboven kun je een lichtspotje hangen, zodat de schildpadden lekker kunnen zonnen en voldoende vitamine D3 binnenkrijgen. Dit stimuleert bij vrouwtjes tevens het leggen van eieren.
  • Bodembedekking kan een leuke toevoeging zijn voor het aquarium voor schildpadden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor grind, maar het moeten niet te grote stenen zijn, want schildpadden eten kleine steentjes voor hun spijsvertering.
  • Zorg dat het aquarium regelmatig wordt schoongemaakt. Je kunt hiervoor een pomp gebruiken en een goede binnen- of buitenfilter. Zorg dat je het water minstens 1 keer per week ververst en gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit is namelijk schadelijk voor jouw schildpadden.

Het beste schildpad aquarium voor jouw schildpadden is een grote bak, met veel schoon water, voldoende rustplekken en een warm water temperatuur.

Schildpad aquarium beste