Met deze beste vissenkom van 2021 haal jij een waar glaskunstwerk in huis!

Beste vissenkom

Als je op zoek bent naar een goed thuis voor jouw vissen, wil je uiteraard de beste viskom in huis halen. De beste vissenkom is groot genoeg voor vissen, betaalbaar en gemaakt van duurzaam materiaal. Daarnaast is een vissenkom tegenwoordig ook prachtig om te zien en staat het in elk interieur. In dit artikel lees je onze top 10 van de beste vissenkom en de tips om een goede viskom te kopen. Na het lezen van dit artikel haal jij gegarandeerd de beste vissenkom in huis en heb je een perfecte basis om jouw vissen een thuis te geven of aan een nieuw knutselproject te starten.

Top 10 vissenkommen

1. Beeztees vissenkom Aquarius 10 liter

Beeztees viskom Aquarius 10 liter

Wie zegt dat een vissenkom puur functioneel moet zijn? Beeztees bewijst met deze beste vissenkom dat iets mooi en praktisch tegelijk kan zijn. De viskom is mooi ovaal met een gladder rand. Er past 10 liter in en hij is eenvoudig schoon te maken. De breedte en hoogte zijn 28 cm en hij is daarmee perfect voor een paar goudvissen.

Deze beste Aquarius viskom is van glas en daarmee van sterke kwaliteit. Met deze eenmalige investering haal jij een duurzame vissenkom in huis waar je jarenlang van kan genieten. Deze beste vissenkom van Beeztees staat in elk huishouden en is een prachtig design kom om te krijgen en te geven!

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

2. Viskom cylinder

Viskom cylinder

Deze beste vissenkom biedt een mooie huisbasis voor jouw vissen. De vorm is cilinder en er past 22,5 liter in. Je kan er zelfs voor kiezen om wat grondbedekking erin te doen, om jouw vissen een mooie omgeving te geven. Deze vissenkom is 34 cm breed en 25 cm hoog, waarmee hij van een subtiel formaat is.

Hij is transparant, zodat je altijd naar jouw vissen kunt kijken. De vissen hebben met deze beste vissenkom een heerlijke kom waar ze alle ruimte hebben om rond te zwemmen. Deze beste vissenkom is gemaakt van stevig glas en gaat daardoor jarenlang mee.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

3. Nobby Viskom kartel H5 – 28 cm

Nobby Viskom kartel H5 - 28 cm

Niet alleen is deze beste vissenkom van Nobby geschikt voor guppy’s, het is ook nog eens leuk om naar te kijken. Het kartelrandje aan de bovenkant geeft deze vissenkom een klassieke en decoratieve uitstraling en past perfect in elk huishouden. Jouw vissen hebben genoeg ruimte in deze beste vissenkom van 28 cm breed.

Deze chique vissenkom is een betaalbare manier om jouw vissen een leuk thuis te geven en tegelijkertijd een mooie woonaccessoire in huis te halen. Je krijgt deze vissenkom van Nobby gratis thuisbezorgd en hebt daarna jarenlang een prachtige vissenkom in huis.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

4. Viskom glad 25 cm

Viskom glad 25 cm

Deze vissenkom is geschikt voor kleine visjes of prachtige planten. Met deze beste vissenkom van 25 cm heb je een mooi en stevig bokaal in huis waar je alle kanten mee op kunt. Het gladde glas zorgt voor een moderne uitstraling, waardoor deze vissenkom in elk huishouden prachtig zal staan.

Er past 7 liter in, waarmee hij ideaal is voor een paar guppy’s. Als je hem vandaag voor 15 uur besteld, heb je hem al de volgende dag in huis. Voor nog geen €30 krijg je hem ook nog eens gratis thuisbezorgd. Redenen genoeg om deze beste vissenkom voor jouw vissen in huis te halen.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

5.Beeztees viskom met gladde rand 35 cm – 20 liter

Beeztees viskom met gladde rand 35 cm - 20 liter

Als je op zoek bent naar een mooie grote vissenkom voor jouw guppy’s, hoef je niet meer verder te kijken. Beeztees heeft namelijk deze beste vissenkom voor jou beschikbaar. Er past maar liefst 20 liter in en is daarmee geschikt voor de kleinere vissen. Je kan er zelfs voor kiezen om deze vissenkom als vaas te gebruiken of een plek voor jouw planten.

Hij is gemaakt van mooi helder glas en is van stevige kwaliteit. Hij heeft een gladde rand bovenaan en een moderne, tijdloze uitstraling. Deze beste vissenkom past dus gegarandeerd in jouw interieur.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

6. Waterhome Volglas 

Waterhome Volglas 

Is vierkant toch meer jouw ding? Dan zit je bij deze beste vissenkom van Waterhome goed. Er past 25 liter in, waardoor hij zeer geschikt is voor de kleinere visjes. Je kan er zelfs voor kiezen om hem een beetje aan te kleden met planten, zodat je een miniversie van een aquarium krijgt.

Jouw visjes zullen jarenlang genieten van de ruimte die je ze geeft met deze beste vissenkom. Hij is 40 cm lang en 25 cm hoog, zodat jouw vissen alle ruimte hebben om lekker rond te zwemmen.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

7. Gladult Vissenkom Aquarium

Gladult Vissenkom Aquarium

Het heeft de vorm van een vissenkom en met 11,5 liter passen er ook naast visjes ook bloemen in. Deze multifunctionele vissenkom is geschikt voor kleine guppy’s, planten en bloemen. Hij is 28 cm en past daarmee mooi op de eettafel of in de vensterbank. Deze beste vissenkom heeft een klassieke uitstraling en is gemaakt van glas. Je kan dus ten aller tijden genieten van de inhoud, of dit nu kleine visjes of bloemen zijn.

Dit tijdloze ontwerp biedt de ruimte om jouw kleine guppy’s te laten rondzwemmen of een mooi bloemstukje in te doen. Deze Gladult vissenkom is prachtig als moderne decoratie en wordt gratis verzonden.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €38,60 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: juni 17, 2024 10:40 pm

8. Cognacglas Vissenkom Aquarium

Cognacglas Vissenkom Aquarium

Deze unieke vissenkom is erg leuk om te gebruiken als vaas. Je kan er plantjes in doen of mooie decoratiesteentjes. De vorm van een cognacglas zorgt voor een tijdloze uitstraling, waarmee je gegarandeerd een chique woonaccessoire in huis haalt.

Deze beste vissenkom is 38 cm hoog en 30 cm breed, waardoor je alle ruimte hebt om er kleine plantjes in te doen. Hij is perfect om in de vensterbank te zetten of op de eettafel. Je kan er een prachtig decoratiestuk van maken, dus voor de creatieveling is dit zeer geschikt om mee te knutselen.

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

9. Tyra Vissenkom Aquarium 

Tyra Vissenkom Aquarium

Deze beste vissenkom kan een thuis bieden aan kleine guppy’s, maar is vooral leuk als decoratiestuk voor DIY-knutselprojecten. Hij is 32 cm breed en 22 cm hoog, waarmee hij weinig ruimte inneemt. Je kan er mooie steentjes in doen en er een ware planten terrarium van maken. Het leuke aan deze beste vissenkom is dat hij niet rond is, maar hoekig.

Je raakt er niet op uitgekeken, omdat deze aparte vorm een tijdloze uitstraling heeft. Deze vissenkom biedt de basis voor een leuk knutselproject of een paar kleine guppy’s. Hij is gemaakt van glas en makkelijk te onderhouden. Ideaal dus om creatief mee aan de slag te gaan!

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

10. Beeztees viskom met kleine kartelrand 28 cm

Beeztees viskom met kleine kartelrand 28 cm

Dat kartelrandjes de viskom mode van 2021 zijn, wordt ook door Beeztees wederom bewezen. Deze beste viskom heeft een mooi subtiel kartelrandje aan de bovenkant, en is gemaakt van sterk, transparant glas. Er past 9,5 liter in deze viskom, waardoor je veel mogelijkheden hebt om de binnenkant te decoreren.

Zo kun je er vrolijk gekleurd grind in doen of leuke plantjes. Hij past met 28 cm perfect in de vensterbank of in de kast. Jij kan alle kanten op met deze beste viskom en er een leuk decoratiestuk mee maken. Welke creatieve ideeën ga jij uitvoeren?

Je kunt deze vissenkom bij de volgende webshops bestellen

Wat is een vissenkom?

Een vissenkom is een kom, die vaak rond of vierkant van vorm is. Hij is meestal gemaakt van transparant stevig glas, zodat er voldoende water in past zonder dat de kom breekt. Je kan de vissenkom gebruiken om kleine visjes in te doen, zoals Guppies. Het is dus steeds gebruikelijker om van de vissenkom een woonaccessoire te maken, waarin je bloemen, planten of een ander leuk tafereel in kan knutselen. De meeste vissenkommen zijn tussen de 25 cm en 30 cm groot, waardoor ze makkelijk op de vensterbank passen of op de eettafel. Een vissenkom gaat jarenlang mee wegens het stevige glas en is makkelijk te onderhouden. Ondanks het stevige glas zijn de vissenkommen niet zwaar, zodat je ze ook makkelijk kunt verplaatsen.

Manieren om een vissenkom te onderhouden

Als je een vissenkom wilt gebruiken als thuis voor jouw vissen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Je kunt niet zoals vroeger meer de vissenkom met water vullen en dan een paar goudvissen in doen. Dat is namelijk niet gezond voor de goudvissen, omdat er dan sprake is van zowel ruimte- als zuurstofgebrek. Om toch de vissenkom op een goede manier in te richten, volgen hier een aantal tips.

  • Schaf een klein pompje met filter aan. Met een filter reguleer je zuurstof en hou je water in beweging. Bewegend water zorgt ervoor dat er geen groei wordt gestimuleerd van schadelijke bacteriën. Er zijn pompjes met filters beschikbaar voor minstens 20 liter, perfect dus voor de beste vissenkom.
  • Een vis vindt het heerlijk om aan waterplanten te knabbelen en zich erin te verschuilen. Koop wel sterke aquariumplanten voor de vissenkom, want wegens het zuurstofgebrek kunnen planten minder goed overleven in een vissenkom dan bijvoorbeeld in een groter aquarium
  • Ververs regelmatig het water! Bij een minder groot wateroppervlak krijgen bacteriën sneller de overhand. Je moet echter het water ook niet te vaak schoonmaken, want dat is weer schadelijk voor de natuurlijke balans. Idealiter ververs je wekelijks 25% tot 50% van het water.
  • Om het zuurstof goed op peil te houden in de vissenkom kun je naast een filter en plantjes ook een zuurstofsteen aanschaffen. Je kiest dan het liefst voor een subtiele bruissteen, zodat het water in beweging blijft.
  • Leg steentjes op de bodem. Vissen vinden het heerlijk om kleine deeltjes tussen de steentjes te plukken.
  • Let erop dat de vissenkom niet pal in de zon staat. Het is namelijk belangrijk dat de temperatuur constant is in de vissenkom. Als er te veel temperatuurschommelingen zijn kunnen vissen daar gestrest van raken. Daarnaast zorgt te veel zon voor algengroei.
Vissenkom beste

Deze vissen zijn geschikt voor de beste vissenkom

Je kunt zoals eerder gezegd niet zomaar alle vissen in een vissenkom doen. Er zijn echter wel een paar vissoorten die geschikt zijn om in de beste vissenkom te laten zwemmen.

  • Guppies. Guppies zijn kleine, tropische aquariumvissen. Je kunt maximaal 5 Guppies in een vissenkom doen. Let er wel op dat het water warm genoeg is en zorg voor een minimale temperatuur van 18 graden.
  • Vuurgarnalen. Je kunt minimaal 10 vuurgarnalen in een vissenkom doen.
  • Zebra Danios. Net als Guppies geldt ook voor Zebra Danios dat je er maximaal 5 in een vissenkom kunt laten zwemmen. Het zijn ook aquariumvissen, maar ze kunnen wel beter tegen kamertemperatuur!

Redenen waarom jij de beste vissenkom in huis moet hebben

Als je denkt aan een viskom, dan denk je waarschijnlijk aan een ronde kom van glaswerk, waar je wat water en vissen in kunt doen. Grote kans dat jouw eerste huisdier ook een goudvis was, die op jouw slaapkamer in de ronde, glazen viskom zwom. Tegenwoordig kun je echter veel meer dingen doen met een viskom. Het is namelijk beter voor vissen om ze niet in een te kleine ronde viskom te doen, want ze hebben veel leefruimte nodig. Het is het beste om een grote vierkante bak voor hen te kopen, met de mogelijkheid om extra zuurstof eraan toe te voegen door middel van planten of een zuurstofsteen. Voor de kleinere guppy’s is de beste viskom wel geschikt en in de meeste gevallen is er ook voldoende ruimte om wat bodembedekking erbij te doen. De vissenkom leent zich verder ook prima als basis voor decoratie. Je kan er bijvoorbeeld een mooie planten terrarium van maken, door er stenen in te leggen en plantjes in te zetten. Op die manier verander jij een vissenkom in een prachtig botanisch pronkstuk. De meeste vissenkommen zijn zeer betaalbaar en gaan bovendien jarenlang mee. De beste vissenkom is ook zeer geschikt voor alle seizoenen. Als je ervoor kiest om er kleine visjes in te doen, is de beste vissenkom ook erg makkelijk te onderhouden. Je kan door de vorm makkelijk de inhoud eruit doen en het water verversen. Als je de beste vissenkom wilt gebruiken als decoratie, kun je bijvoorbeeld er lichtjes in doen, planten, bloemen of een leuk tafereel in maken.