Jouw vissen lusten pap van deze beste visvoer van 2021

Beste visvoer

Met dit beste visvoer van 2021 maak jij jouw vissen gelukkig. Vissen hebben dagelijks voedsel vol mineralen, vitaminen en eiwitten nodig om gezond te leven. Met onze top 10 beste visvoer maak jij dit leven voor hen mogelijk! Lees dus snel verder welk beste visvoer je moet kopen!

Top 10 visvoer

1. Tetra Tetramin Hoofdvoer

Tetra Tetramin Hoofdvoer

Jouw vissen hebben veel vitamines en mineralen nodig om gezond te blijven. Dat krijgen ze genoeg binnen met het visvoer van Tetra. Dit is namelijk een mengsel van hoogwaardige voedingsstoffen die zorgvuldig geselecteerd zijn. Dit beste visvoer bevat vitaminen, mineralen en sporen van volwaardig, dagelijks voedsel. Met deze beste visvoer krijg je een mix van wel zeven verschillende vlokken.

De speciale drijf- en zinkeigenschappen van deze vlokken zorgen ervoor dat de vissen goed bij het eten kunnen komen. Het visvoer van Tetra heeft een speciale BioActive formule waarmee het immuunsysteem wordt versterkt en de lichaamsfuncties worden verbeterd. Met dit beste visvoer heb je gegarandeerd gezonde vissen en helder water!

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

2. Tetra Animin Goudvisvoer 

Tetra Animin Goudvisvoer 

Speciaal voor goudvissen en andere koudwatervissen is dit het beste visvoer. De vlokken bevatten Bioactive formule, wat voor een optimale gezondheid zorgt. De vlokkenmix is afgestemd voor een veelzijdige voeding. In dit visvoer van Tetra zitten alle voedings- en bouwstoffen verwerkt die de gezondheid, kleurkracht en vitaliteit van jouw goudvissen bevorderen.

Het visvoer heeft een schoon en helder waterformule. De voedselopname wordt verbeterd en er is minder ontlasting. Met de handige doseerdeksel weet je zeker dat dat jouw vissen niet te veel of te weinig eten krijgen. Met het goudvisvoer van Tetra leven jouw vissen gegarandeerd lang en gelukkig!

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

3. Aquarium Vlokvoer

Aquarium Vlokvoer

Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit visvoer dan is dit het beste visvoer wat je kunt kopen. Dit compleet vlokvoer heeft voldoende voedingsstoffen voor alle aquariumvissen. Het is zelfs ook geschikt voor goudvissen en jonge vissen, dus je zit met dit visvoer gelijk goed. Dit beste visvoer bevat namelijk granen, plantaardige eiwitextracten, schelp- en schaaldieren, plantaardige bijproducten, goede oliën en vetten en mineralen.

Dit visvoer van VoervoorVis is verpakt in een zak die hersluitbaar is, zodat jouw vissen er lang plezier van hebben. Je hebt hierbij keuze uit verschillende formaten voor een zeer betaalbare prijs.

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

4. Tetra Animin Goudvisvoer – 250 ml

Tetra Animin Goudvisvoer - 250 ml

Jouw goudvissen verdienen het beste visvoer en daarom raden we je aan dit visvoer van Tetra kopen. Deze premium voedermix bestaat uit de beste blokken, vlokreeftjes en sticks. De ingrediënten zorgen ervoor dat jouw goudvissen op positieve manieren worden ondersteund. Zo zorgen de spirulina vlokken voor de ontplooiing van de kleurenpracht en de proteïnen voor gezonde groei.

Dit beste visvoer bevat verder lichtverteerbare koolhydraten, zodat jouw goudvissen voldoende energie krijgen. Het visvoer zit in een foliezak, zodat het is beschermd tegen schadelijke invloeden zoals zonlicht, lucht en vocht. Dit visvoer is daarom de ideale voeding voor jouw goudvissen.

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

5. Sera Vipan vlokken visvoer

Sera Vipan vlokken visvoer

Met het beste visvoer van Sera Vipan haal je kwaliteitsvoer in huis. Dit visvoer bevat namelijk proteïnen en vitaminen, zeer belangrijke voedingsstoffen die de gezondheid van jouw vissen ondersteunen. De voedingsstoffen zorgen er tevens voor dat het visvoer makkelijk verteerd wordt door jouw vissen. Met het visvoer van Sera Vipan is de kans groot dat jouw vissen snel en op een gezonde manier groeien.

Het visvoer bevat onder andere spirulina, brandnetel, zeewier, paprika en is rijk aan toegevoegde vitamines. Een ware sterrenmaaltijd dus en dat voor een zeer betaalbare prijs. Haal daarom snel dit hoogwaardige voedsel in huis voor jouw vissen!

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

6. Tetra Wafermix – Visvoer – 250 ml

Tetra Wafermix - Visvoer - 250 ml

Tetra biedt uitgebalanceerd premiumvoer dat vol goede voedingsstoffen zit. Dit beste visvoer is geschikt voor bodemvissen en kreeftachtigen. Het visvoer bevat garnalen om een gezonde groei te stimuleren. De toegevoegde spirulina-algen zorgen voor een hogere weerstand bij jouw vissen.

De wafeltjes hebben een vaste textuur, waarmee watervertroebeling wordt voorkomen. Met dit beste visvoer haal jij kwaliteit in huis waar jouw vissen nog lang van kunnen genieten. Jouw vissen blijven gezond en het water blijft zo lang mogelijk helder met dit visvoer van Tetra.

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

7. Hikari Algae Wafers 40 g

Hikari Algae Wafers 40 g

Houden jouw vissen van algen? Dan zit je goed met het beste visvoer van Hikari. Dit is namelijk het meest gekochte voer ter wereld voor algeneters. Het beste visvoer zit vol met plantaardige ingrediënten, waar algeneters door op zijn. Met dit visvoer haal jij een uitgebalanceerd dieet in huis voor jouw vissen, die rijk is aan voedingsstoffen en een goede ondersteuning levert aan het immuunsysteem.

Met dit visvoer kunnen alle vissen worden gevoerd. De wafels in het visvoer zijn zo gemaakt dat ze niet snel oplossen. Dus als jouw vissen wat later zin hebben in eten, kunnen ze dit alsnog tot zich nemen.

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

8. Tetra Plecomin Tabletten – Vissenvoer – 120 St

Tetra Plecomin Tabletten - Vissenvoer - 120 St

Dit beste visvoer van Tetra is rijk aan spirulina-algen en afgestemd op de speciale behoeften van meervallen, waar ze gegarandeerd op zullen aanvallen. Deze groenvoedertabletten worden snel week en zijn daarom het favoriete maaltje van vissen. Dit visvoer bevat vitamine C, wat zorgt voor verhoogd weerstandsvermogen.

Daarnaast bevordert het ook nog eens een gezonde groei en voorkomt het gebreken door voedsel. Met dit beste visvoer wordt de vitaliteit en gezondheid van jouw vissen bevordert. Het visvoer van Tetra bestaat uit 120 groenvoedertabletten en wordt gratis thuisbezorgd. Dit kan dus niet in het dieet van jouw vissen ontbreken!

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

9. Tetra Guppy Vlokken

Tetra Guppy Vlokken

Met dit beste visvoer van Tetra maak jij je guppy’s erg blij. Dit is namelijk geschikt voer voor guppy’s en andere levendbarende tandkarpers. Met dit visvoer zorg jij ervoor dat de kleurenpracht van de visjes tot volle ontplooiing komt. Daarnaast bevordert dit ook de vitaliteit van de guppy’s.

Dit visvoer bevat van Tetra bevat natuurlijke kleurversterkers. Het voer bevat ingrediënten als garnalen en spirulina-algen, is geschikt voor zoet water en van zeer hoge kwaliteit.  Er zit 250 ml vlokken in en deze totaalvoeder bevat eiwitten en mineralen die jouw guppy’s de energie geven die ze nodig hebben.

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

10. Tetra Tetramin Bio Active

Tetra Tetramin Bio Active

Tetra biedt deze fantastische hoofdvoeder voor alle siervissen. Met dit beste visvoer zorg jij ervoor dat jouw vissen een lang en gezond leven hebben. De BioActive bestaat uit 40 belangrijke grondstoffen van de beste kwaliteit die geselecteerd zijn om jouw vissen het beste van het beste te geven. Deze hoogwaardige mix bestaat uit vitamines, mineralen en elementen van volwaardige voeding.

Met Tetra stil jij de honger van jouw vissen en zorg je voor energieke en vooral dankbare huisdieren. De verpakking heeft een handige doseerdop, zodat jouw vissen niet te veel of te weinig eten per keer krijgen. Je hebt twee mogelijkheden bij dit beste visvoer van Tetra, je kan kiezen voor de 100 ml of de 250 ml variant.

Je kunt dit visvoer bij de volgende webshops bestellen

Deze ingrediënten moet het beste visvoer bevatten

Om het beste visvoer in huis te halen, is het belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Vissen hebben namelijk verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Idealiter geef je ze een uitgebalanceerde voeding met veel variatie. Ze hebben namelijk bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en ontwikkelen. Het beste visvoer bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Vitamines
 • Mineralen
 • Vezels

Het is aan te raden om de vissen zo natuurlijk mogen te voeren. In de natuur eten vissen het voer dat in hun waterlaag naar hen toe komt of waar ze zelf makkelijk bij kunnen komen. Het beste visvoer is daarop ingesteld door een bepaald drijf- of zinkvermogen te hebben.

Over het algemeen zijn er vijf soorten visvoeding, maar droogvoer is het meest geschikt voor vissen in een aquarium of viskom.

Droogvoer is voornamelijk goed van kwaliteit en voldoet altijd als basisvoer. Naast de noodzakelijk voedingsstoffen bevat het ook ballaststoffen die bijdragen aan een goede spijsvertering. Het droogvoer is ook weer te verdelen in categorieën, namelijk vlokken, granulaat en sticks, tabletten en kweekvoer. Hieronder lees je verder welk voer geschikt is voor welke vissen.

 • Vlokkenvoer is geschikt voor vissen in alle lagen. Het blijft namelijk even op het wateroppervlak drijven en zinkt dan traag naar de bodem, zodat alle vissen de kans krijgen een hapje te eten.
 • Granulaat en sticks. Dit heeft hetzelfde effect als vlokkenvoer, maar is iets minder belastend voor het water. Het valt namelijk iets minder uiteen.
 • Voedertabletten. Dit visvoer is geschikt voor bodemvissen, omdat ze erg snel zinken. Er zijn tevens tabletten beschikbaar die je per laag op de binnenkant van de ruit kan plakken, zodat ze bereikbaar zijn voor alle vissen.
 • Kweekvoer. Dit voedsel kan variëren van vlokken tot vloeibaar.
Visvoer

Deze merken verkopen het beste visvoer

Nu je weet welke ingrediënten het beste visvoer moet bevatten, is het ook goed om te weten welke merken deze voeding aanbieden. Je hebt ze waarschijnlijk al in onze top 10 voorbij zien komen, maar de volgende merken bieden gegarandeerd de beste voeding voor jouw vissen:

 • Tetra.
 • Colombo
 • Hikari
 • JBL

Je kunt deze merken in dierspeciaalzaken kopen, maar ook in webshops zoals Bol.com en Zooplus.

Gebruik deze tips bij het voeren van jouw vissen

Bij de meeste huisdieren heb je een bakje voor voedsel klaarstaan en 1 of 2 keer per dag vul je dat bakje bij als het leeg begint te raken. Bij vissen werkt het iets anders. Het zijn gevoelige dieren die op een bepaalde manier gevoerd moeten worden. Daarnaast heeft het voedsel ook invloed op de kwaliteit van het water in het aquarium. Hieronder volgen daarom wat tips om jouw vissen op de juiste manier te voeren.

 • Neem de tijd! Het is belangrijk om bij het voeren van jouw vissen de tijd te nemen. Je kan dus niet zomaar het voedsel in het aquarium gooien en weglopen. Je moet bijvoorbeeld in de gaten houden of alle vissen ook echt eten. Wanneer een vis niet eet, kan het erop duiden dat de vis zich niet zo goed voelt of zelfs een ziekte heeft. Als je over bent gegaan op een nieuw merk of andere voeding, kan dat ook de reden zijn dat vissen niet gelijk eten. Het is dan voor hen een kwestie van wennen.
 • Niet te veel voeren. Het is niet gezond voor vissen om bij die ene keer een beetje extra te doen ‘voor de zekerheid’. Als je de vissen voert, moet je zeker weten dat het een hoeveelheid is die ze in een paar minuten kunnen opeten. Als je de vissen echt goed wilt voeren, zorg je ervoor dat je het voer in meerdere porties geeft, verdeeld over de dag. De ideale situatie is dat je ze ’s ochtends en ’s avonds eten geeft. Als er vissen tussen zitten die graag groenten eten, kun je bijvoorbeeld een spinazieblaadje of slablaadje geven die je van tevoren met kokend water hebt overgoten. Je moet hierbij er wel op letten dat je de blaadjes niet langer dan twee dagen in het aquarium laat liggen. Daarna begint namelijk het ontbindingsproces. Dit kan het biologisch evenwicht van het water verstoren en zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van de vissen.
 • Afwisseling is goed! Wij mensen houden van een gevarieerd dieet, vissen houden daar ook van. We beschreven hierboven al de verschillende soorten visvoeding en nodigen je ook zeker uit alle varianten eens te proberen. De ene week een tablet en de andere week vlokken is dus zeker het uitproberen waard.
 • Zet nooit het filter uit. Als je jouw vissen gaat voeren, mag je nooit het filter uitzetten. Als je heel fijn voer hebt komt er gelukkig geen voer terecht in het filter. Mocht het visvoer onverhoopt toch groter zijn, dan is het belangrijk om het filter regelmatig te checken en uit te spoelen. Je wilt namelijk voorkomen dat het filter dichtslibt.
 • Bezorg jouw vissen geen stress. Als je onlangs aan het aquarium hebt gewerkt of net het licht aangezet hebt, moeten de vissen even wennen aan deze verandering. Wacht daarom 30 minuten met voeren, dan zijn jouw vissen tot rust gekomen en hebben ze zin in eten.