Verwijder de vlooien van jouw hond met het beste vlooienmiddel van 2021

Beste vlooienmiddel

Je kan jouw hond enorm helpen als jij het beste vlooienmiddel van 2021 koopt. Het is vreselijk om te zien hoe jouw hond enorm veel jeuk heeft door vlooien en teken. Je wilt dan natuurlijk zo snel mogelijk jouw hond uit die vervelende situatie helpen. Een vlooienmiddel is dan de oplossing. Er zijn verschillende soorten vlooienmiddelen die ervoor zorgen dat de vlooien en teken worden verwijderd. Daarnaast biedt het middel ook bescherming tegen ander ongedierte. In dit artikel hebben wij een top 5 samengesteld en lees je meer over de verschillende soorten vlooienmiddelen.

Top 5 vlooienmiddelen voor een hond

1. Frontline Combo – M

Frontline Combo - M

Het vlooienmiddel van Frontline zorgt ervoor dat jouw hond geen last meer heeft van ongewenste beestjes. Dit is namelijk een combinatieproduct dat niet alleen de volwassen vlooien en teken doodt, maar ook een einde maakt van de eitjes en larven van de vlooien. Dit vlooienmiddel voor honden zorgt ervoor dat jouw hond tot wel 8 weken beschermd is tegen vlooien en 4 weken tegen teken.

Dit vlooienmiddel kan ook worden ingezet om allergische dermatitis te behandelen. Het is geschikt voor honden tussen 10 en 20 kilo. Het vlooienmiddel bevat 3 pipetten.

Je kunt dit vlooienmiddel bij de volgende webshops bestellen

2. Advantix Spot-on 400/2000

Advantix Spot-on 400 2000

Advantix weet wat er te doen staat als jouw hond last heeft van vlooien, larven, teken en andere ongedierte. Dit vlooienmiddel is niet alleen in staat het ongedierte te doden, maar biedt tegelijkertijd ook bescherming tegen dit ongedierte. Zodra vlooien of een teek in aanraking komen met het vlooienmiddel van Advantix is het einde verhaal voor dit ongedierte. Jouw hond is dus goed beschermd met dit middel.

Deze verpakking bevat maar liefst 6 pipetten en is geschikt voor honden tussen 25 en 40 kilo.

Je kunt dit vlooienmiddel bij de volgende webshops bestellen

3. Seresto Vlooien En Tekenband

Seresto Vlooien En Tekenband

Je hebt met Seresto geen gedoe meer met het openen van pipetjes en die op de juiste plek aanstippen. Dit is namelijk een innovatieve halsband die zowel jouw hond als jouw kat beschermt tegen vlooien en teken. Je kan al na twee dagen merken dat jouw huisdier wordt beschermd tegen de vlooien. Deze bescherming is voor minstens 7 maanden actief.

Met deze halsband van Seresto worden alle teken, luizen en vlooien gedood. De halsband is makkelijk aan te brengen bij jouw hond en ze zal daarna niet merken dat ze deze halsband om heeft. Het enige wat ze wel gaat merken, is dat ze vrij is van alle ongewenste vlooien en teken. Dit vlooienmiddel van Seresto is dus zeker een aanrader!

Je kunt dit vlooienmiddel bij de volgende webshops bestellen

4. Beaphar Vlo Kill – Kleine Hond

Beaphar Vlo Kill - Kleine Hond

Altijd al willen zien hoe vlooien het loodje leggen? Dat kan met dit vlooienmiddel van Beaphar. Je geeft jouw hond (of kat) het pilletje en binnen 6 uur zie je dat het begint te werken. Je kan dit beste vlooienmiddel van Beaphar eenvoudig mengen door het voer van jouw hond, zodat ze niet doorheeft dat ze het pilletje neemt.

Na het toedienen van het pilletje is het een kwestie van wachten tot de vlooien neervallen. Als je ziet dat jouw hond nog niet helemaal vrij is van vlooien, kun je de volgende dag nogmaals een pilletje toedienen. Je kan dit vlooienmiddel net zo lang gebruiken tot alle vlooien weg zijn.

Je kunt dit vlooienmiddel bij de volgende webshops bestellen

5. ECOstyle VloVrij Omgevingsspray

ECOstyle VloVrij Omgevingsspray

Je kan met de meeste vlooienmiddelen rechtstreeks op jouw hond de vlooien verwijderen, maar wist je dat je ook in de omgeving van jouw hond effectief kan verwijderen? Deze omgevingsspray van ECOstyle zorgt ervoor dat de vlooien in jouw huis dood worden gemaakt. De eitjes en larven zijn tevens onveilig voor dit beste vlooienmiddel. De spray bestaat uit natuurlijke lucht die effectief is tot wel 6 weken lang.

Dit vlooienmiddel van ECOstyle zorgt ervoor dat de vlooien in de omgeving geen kans maken om bij jouw hond te komen. Je krijgt met deze verpakking 400 ml tot je beschikking. Dit is een goede aanpak tegen vlooien.

Je kunt dit vlooienmiddel bij de volgende webshops bestellen

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn allereerst ontzettend vervelende insecten die je zo snel mogelijk wilt verwijderen. Het zijn namelijk kleine parasieten die zich tegoed doen aan het bloed van jouw hond. Deze insecten zijn 3 mm groot met een rode of bruine kleur. Je kan het vergelijken met muggen. Als jouw hond vlooien heeft, heeft hij last van jeuk. Daarnaast kunnen vlooien ook ziekten en andere parasieten overbrengen. Het is dus erg belangrijk dat je er bewust op let of jouw hond vlooien heeft.

De signalen dat jouw hond vlooien heeft

Je kunt helaas niet altijd voorkomen dat jouw hond vlooien krijgt en daarom is het goed om het vlooienmiddel te kopen. Als jouw hond vlooien heeft kun je dit merken aan het krabgedrag. Als jouw hond ineens zichzelf veel krabt, weet je dat je haar even moet kammen om te kijken of je vlooien tegenkomt. Je kan zien dat er vlooien zijn als je zwarte puntjes tegenkomt bij het kammen. Dat zijn namelijk de uitwerpselen van de vlooien. Je kan de vlooien soms ook zien kruipen. De vlooien zitten meestal aan de binnenkant van de dijen of de rug van jouw hond.

Vlooienmiddel

De verschillende soorten vlooienmiddelen voor honden

Het kan soms even uitvogelen zijn welk vlooienmiddel het beste werkt voor jouw hond. Sommige honden zijn al geholpen met een pipet, maar het kan voorkomen dat jouw hond er niet goed op reageert wegens onder andere allergieën. Dan is het goed om te weten dat er meer soorten vlooienmiddelen zijn voor honden. Het is belangrijk om dit zorgvuldig uit te zoeken, want het laatste wat je wilt is dat jouw hond gek wordt van de jeuk. Het vlooienmiddel werkt vaak al binnen een paar uur. Het is dus verstandig om jouw hond goed in de gaten te houden en te kijken wat het effect is na een week. Als je toch een ander vlooienmiddel moet kopen, zijn er dus gelukkig verschillende opties die wel bij jouw hond passen. Je hebt keuze uit de volgende verschillende soorten vlooienmiddelen.

Druppels

Als je kiest voor druppels, ontvang je een verpakking met pipetten. Met deze pipetten kun je over het algemeen een paar maanden meedoen. De bedoeling is dat je de pipet openmaakt en op plekken op het lichaam van jouw hond zet waar ze niet met haar tong bij kan. Door de pipet vervolgens uit te knijpen, komt het vlooienmiddel eruit en wordt het opgenomen in de vacht. Dit vlooienmiddel heeft vaak na maximaal 48 effect en doodt vlooien, tekens en de eitjes.

Halsbanden

De halsbanden zijn een duurzame keuze. Je betaalt iets meer voor dit vlooienmiddel, maar het biedt wel bescherming voor minimaal een halfjaar. Dit middel zorgt ervoor dat er voortdurend stoffen worden afgegeven die de vlooien en tekens doden. Jouw hond zal geen last hebben van de halsband en is tegelijkertijd dus voor langere tijd beschermd. Je kan deze halsbanden op verschillende maten afstellen, zodat het ook bij jouw hond comfortabel zit.

Tabletten

Deze vorm van vlooienmiddel komt tot nu toe het beste uit de test. In de tabletten zit de werkende stof die ervoor zorgt dat het effect na 6 uur al zichtbaar is. Het enige waar je wel om moet denken is het opruimen van de dode vlooien na het geven van het tabletje. Een ander voordeel van deze tabletten is dat je het makkelijk door natvoer of ander lekker hondenvoer kan mengen, zodat jouw hond het tablet zonder problemen binnenkrijgt.

Omgevingsspray

Je kan er tenslotte ook voor kiezen om de bron aan te pakken in plaats van het gevolg. Met een omgevingsspray dood je namelijk vlooien en teken die in de omgeving van jouw hond zijn. Dit vlooienmiddel heeft een natuurlijke lucht en is dus niet schadelijk. Het is een effectieve manier om jouw huis te verwijderen van vlooien en teken en daarmee te voorkomen dat de vlooien bij jouw hond komen. Daarnaast ruikt de omgevingsspray ook nog eens lekker, dus het is tegelijkertijd een opfrisser voor jouw huis.

Deze merken verkopen het beste vlooienmiddel voor honden

Er zijn dus een aantal vlooienmiddelen voor honden te koop. Onderstaande merken verkopen vlooienmiddelen die als beste uit de test zijn gekomen. Deze merken zijn te koop in dierspeciaalzaken, maar je kunt ze ook online bestellen bij webshops als Zooplus en BOL.com. Deze vlooienmiddelen bieden voor minstens een paar maanden bescherming. Je krijgt een verpakking geleverd die meerdere middelen bevatten, dus het is een investering waar je een langere tijd mee kan doen. Als je de vlooienmiddel wilt kopen, moet je dus bij de volgende merken kijken:

  • Frontline
  • Advantix
  • Seresto
  • Bayer
  • Beaphar
  • ECOstyle
  • Natural Answer
  • PetsCare 4 You

Eindconclusie: dit is het beste vlooienmiddel van 2021 voor honden

Een ding is zeker: jij wilt jouw hond zo snel mogelijk van de vlooien af helpen en dat doe je door het beste vlooienmiddel van 2021 te kopen. Dit middel kan in verschillende soorten worden gekocht. Je hebt namelijk de keuze uit pipetten, tabletten, omgevingsspray en halsbanden. Het is belangrijk om even te testen welk vlooienmiddel het meest geschikt is voor jouw hond. Sommige middelen werken misschien wel effectief tegen vlooien, maar zorgen voor andere vervelende reacties bij jouw hond. Andere vlooienmiddelen, zoals de tabletten van Beaphar, zijn geschikt voor honden tot 11 kilo, dus als je een kleine hond hebt zijn deze tabletten aan te raden.

Als je het idee hebt dat er een vlooienplaag in jouw huis is, dan is het verstandig om de omgevingsspray van ECOstyle te kopen, zodat je gelijk de vlooien effectief bestrijdt en niet de kans geeft om bij jouw hond te komen.

Het voordeel van sommige beste vlooienmiddelen is dat het geschikt is voor zowel honden als katten. Als je beide huisdieren wilt beschermen tegen vlooien, dan is het aan te raden om de halsband van Seresto te kopen. Deze kan je namelijk op verschillende maten afstellen en jouw hond of kat zal geen hinder ervaren van dit vlooienmiddel.

Een vlooienmiddel is een duurzame investering. Je krijgt namelijk altijd een verpakking met meerdere porties, zodat je er meerdere maanden mee kan doen. Het middel is al werkzaam na een paar uur. Met het vlooienmiddel voorkom je niet alleen dat jouw hond wordt verholpen van vlooien, maar het biedt ook goede bescherming tegen vlooien, teken en de eitjes en larven van dit ongedierte. Het vlooienmiddel van het merk Frontline biedt tevens bescherming tegen eventuele allergische reacties die vlooien kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om na gebruik van het vlooienmiddel de omgeving goed schoon te maken, zodat je zeker weet dat alle vlooien zijn verwijderd.

Zie je jouw hond ineens regelmatig krabben? Wacht dan niet langer en koop het beste vlooienmiddel van 2021!