Geef jouw vogel een paleis met deze beste vogelkooi van 2021!

Beste vogelkooi

Vogels komen het meest tot hun recht in de beste vogelkooi van 2021. Hoe leuk en gezellig vogels ook zijn, het is niet altijd een goed idee om ze los door de kamer te laten fladderen. Je kunt ook van ze genieten als je ze in een goede vogelkooi zet. Er zijn een aantal vogelkooien die alle onderdelen hebben die jouw vogel nodig heeft om een fijn leven te hebben. De moderne vogelkooien van tegenwoordig bieden jouw vogel de ruimte en vormen tegelijkertijd een knus onderkomen. Ben je benieuwd welke beste vogelkooi het leukste huisje voor jouw vogel vormt? Lees dan snel verder in onze top 10 beste vogelkooien van 2021 welke kooi het meest geschikt is voor jouw vogel.

Top 10 vogelkooien

1. Duvo+ Vogelkooi Iza III Met badhuisje

Duvo+ Vogelkooi Iza III Met badhuisje

Deze mooie grote vogelkooi van DUVO heeft een moderne uitstraling. De zwart met grijze kleursamenstelling past perfect in elk interieur. Deze beste vogelkooi kan open blijven staan en heeft zelfs een extra zitstok voor jouw vogel. Deze vogelkooi is 58 cm x 38 cm x 65 cm en is geschikt voor diverse soorten vogels.

Of je nu een Vink hebt, of een Kanarie, Agapornis of een Parkiet: jouw vogel gaat fan zijn van deze beste vogelkooi van DUVO. De vogelkooi heeft een handige lade, zodat de kooi makkelijk schoon te maken is. Als je deze kooi besteld, krijg je niet alleen een mooi groot onderkomen, maar ook extra zitstokken en 4 voer/waterbakjes.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

2. Imac vogelkooi Camilla Op Voet

Imac vogelkooi Camilla Op Voet

Met deze Imac vogelkooi weet je zeker dat jouw vogel lekker geborgen zit. Deze beste vogelkooi is van alle gemakken voorzien. De vogelkooi biedt met de afmetingen van 50 cm x 30 cm x 57 cm genoeg ruimte voor jouw vogel om rond te vliegen. Daarnaast heeft de kooi 3 zitstokken en maar liefst 5 voer/waterbakjes.

De vogelkooi heeft genoeg ruimte om een vogelbadje in neer te zetten. Je kan deze beste vogelkooi van DUVO door middel van een schuiflade makkelijk schoonmaken. Je kunt het traliewerk met behulp van stevige klemmen op de onderbak monteren. Met de witte en taupe kleuren is deze vogelkooi een moderne toevoeging aan het interieur en voor jouw vogel.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

3. Ferplast Giulietta 6 Vogelkooi

Ferplast Giulietta 6 Vogelkooi

Deze leuke speelse vogelkooi valt op wegens het houten design. Het hout is behandeld met een speciale-niet giftige witte verf, waardoor het hout duurzaam is. Je krijgt bij deze beste vogelkooi van Ferplast accessoires geleverd waar jouw vogel wel raad mee weet. Je hebt tevens voerbakjes, een drinkfles, een voedselklem voor groenten en plastic modulaire zitstokken die erbij worden geleverd.

De kleine deur aan de voorkant zorgt ervoor dat je makkelijk bij jouw vogel kan en de vogelkooi ook makkelijk kan aanvullen. Deze beste vogelkooi van Ferplast is gemaakt van robuust gevernist draadnet en Tree Friend hout, wat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Je bent dus ook nog eens milieubewust bezig als je deze beste vogelkooi aanschaft.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

4. Voltrega Volière 420 Rechthoekige vogelkooi 

Voltrega Volière 420 Rechthoekige vogelkooi 

Altijd eraan gedacht om een flatgebouw voor jouw vogels aan te schaffen? Dit is nu jouw kans. De rechthoekige vogelkooi van Voltrega is geschikt voor alle soorten vogels. Deze beste vogelkooi is voorzien van twee voer/drinkbakjes en heeft ook meerdere stokjes. De wieltjes onderaan deze vogelkooi maken het mogelijk om de kooi te verschuiven. Je kunt de bak onderin eenvoudig verschonen.

Het is dus een zeer gebruiksvriendelijke vogelkooi die genoeg ruimte biedt voor jouw vogel om in te fladderen. De afmetingen zijn 65 cm x 54 cm x 150 cm en met de warm grijze kleur schaf je met deze beste vogelkooi van Voltrega een fijn paleis aan voor jouw vogel.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

5. Ferplast Ibiza Vogelkooi Open

Ferplast Ibiza Vogelkooi Open

Jouw vogel wordt gegarandeerd verliefd op Ibiza. Deze beste vogelkooi van Ferplast heeft namelijk alles wat jouw vogel nodig heeft. Deze vogelkooi is perfect voor jouw kleine exotische vogels. Heb je dus een kanarie of een ander exotisch vogeltje? Kijk dan niet verder. De vogelkooi heeft een kunststof onderkant en daarbovenop een stevig traliewerk. Met de schuiflade is het erg eenvoudig om de kooi schoon te maken en te onderhouden.

Jouw vogel wordt vrolijk van alle accessoires die je bij deze beste vogelkooi van Ferplast krijgt. Het heeft namelijk een schommel, zitstokken, spiegelspeeltje met belletje, een drinkflesje en een voerbakje. Aan de voorkant zit een deurtje die tevens een zitstok heeft, zodat jouw vogel vanaf die stok naar binnen en naar buiten kan vliegen.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

6. Vogelkooi Iza 3 Inclusief Standaard

Vogelkooi Iza 3 Inclusief Standaard 

Deze luxe vogelkooi is in de kleurcombinatie zwart met grijs een mooie vogelkooi om naar te kijken. Jouw Parkiet voelt zich de koning te rijk in deze vogelkooi op de standaard. Je krijgt bij deze beste vogelkooi van Dierenwerelddijkstra een badhuisje en extra drinkfontein geleverd. De afmetingen zijn 59 cm breed, 65 cm hoog, waarmee je dus een mooi groot paleis voor jouw vogeltje koopt. De zitstokken geven jouw vogeltje gelegenheid om heen en weer te vliegen en weer even uit te rusten.

Met de uitschuifbare lade onderin wordt het erg makkelijk om deze beste vogelkooi schoon te maken. Je hoeft tevens niet apart aan voer- en drinkbakken te denken. Deze vogelkooi van Dierenwerelddijkstra heeft alles voor een goede basis voor jouw Parkiet.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

7. Ferplast Hemmy Voliere

Ferplast Hemmy Voliere

Vogeltjes zijn erg elegante dieren die ook een bijpassende vogelkooi nodig hebben. De beste vogelkooi van Ferplast laat zien dat jouw vogel een luxeleven kan hebben. Deze vogelkooi is geschikt voor vogeltjes zoals Kanaries en tropische vogels. De moderne uitstraling in combinatie met de zachte pastelkleuren, waarin het houtwerk is geschilderd, maken deze vogelkooi tot een ware aanwinst voor het interieur. De wieltjes onderaan de vogelkooi maken het mogelijk de kooi eenvoudig te verplaatsen.

Dit is het eerste item uit de Treefriend collectie van Ferplast, dus je bent ook nog eens duurzaam bezig als je deze beste vogelkooi aanschaft. Jouw vogel vermaakt zich bovendien prima met de zitstokken in de kooi en kan makkelijk uit de vogelkooi worden gehaald door middel van het deurtje aan de voorkant.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

8. Beeztees Julia 3 Vogelkooi

Beeztees Julia 3 Vogelkooi

Deze beste vogelkooi van Beeztees biedt jouw vogel de mogelijkheid om alles op hoogte te beleven. Hij kan namelijk worden gecombineerd met een standaard waarop de kooi kan staan. Deze beste vogelkooi heeft een uitschuifbare lade, zodat het voor jou makkelijk is om de kooi schoon te maken. Het strakke design in de zwart metalen kleur past perfect in elk interieur.

De vogelkooi van Beeztees wordt geleverd met zitstokjes en drink- en voerbakjes. De ronde vorm geeft een klassieke uitstraling, zodat je een mooie klassieke vogelkooi in huis haalt. Met de afmetingen van 34 cm x 34 cm x 65,5 cm geef je jouw vogeltje een mooie ruime kooi.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

9. Ferplast Vogelkooi Volière Nota 

Ferplast Vogelkooi Voliere Nota 

Ben je op zoek naar een moderne en stoere Voliere voor jouw vogeltje? Deze beste vogelkooi van Ferplast is dan een ware match. Hij is uitermate geschikt voor kanaries en tropische vogeltjes. De uitschuifbare lade maakt het mogelijk om de kooi eenvoudig schoon te maken. De vogelkooi wordt inclusief zitstokken, drinkflesje en voerbakje geleverd. De afmetingen van 58 cm x 82 cm x 166 cm bieden voldoende ruimte voor meerdere kleine vogels.

Met de wieltjes onderaan kan je deze beste vogelkooi van Ferplast makkelijk verplaatsen. Het is tevens eenvoudig om jouw vogeltjes eruit te halen, want er zitten meerdere deurtjes in deze volière. Redenen genoeg om deze vogelkooi snel in huis te halen.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

10. Zolux Retro Vogelkooi Lisette

Zolux Retro Vogelkooi Lisette

Retro- en vintagelook zijn zeer gewild, dat geldt ook voor jouw vogel. Deze beste vogelkooi is gemaakt van hout, metaal en glas en is daarmee een aanwinst voor jouw interieur. De ronde vorm maakt het mogelijk voor jouw vogeltjes om rond te fladderen. Er zitten meerdere zitstokken in, dus jouw vogeltjes kunnen in beweging blijven en ook zo nu en dan even uitrusten.

Daarnaast wordt deze beste vogelkooi van Zolux geleverd met een schommel, glazen voerbakje en een bodemrooster. Met de meerdere deurtjes kan je makkelijk jouw vogeltje even uit de kooi halen. De afmetingen van 38 cm x 38 cm x 55 cm bieden voldoende ruimte voor jouw vogel om lekker te leven in deze vogelkooi van Zolux.

Je kunt deze vogelkooi bij de volgende webshops bestellen

Hier voldoet de beste vogelkooi van 2021 aan

Als je op zoek bent naar de beste vogelkooi van 2021 heb je hierboven in de top 10 al mooie exemplaren voorbij zien komen. Ze hebben veel overeenkomsten. Dit zijn onder andere ook essentiële onderdelen die ervoor zorgen dat jouw vogeltje zich thuis gaat voelen in de kooi. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste vogelkooi koopt, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van die essentiële onderdelen. Dit maakt hopelijk voor jou de keuze makkelijker om de beste vogelkooi te kopen.

 • Zorg voor accessoires. Vogels zijn zeer beweeglijk en willen zich continu vermaken. Het is onder andere erg belangrijk dat je de vogels de mogelijkheid biedt om na het fladderen lekker te kunnen zitten. Het is tevens hun manier om even in slaap te vallen. Bij de meeste vogelkooien krijg je de zitstokken erbij geleverd. Daarnaast zijn speeltjes ook zeker aan te raden. Als jouw vogeltje wat energie over heeft, is het erg leuk dat ze bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om even te schommelen.
 • Tralies. De tralies dienen echt stevig te zijn. Vogels vinden het leuk om tegen de tralies te hangen en er af en toe in te bijten. Je wilt voorkomen dat de tralies niet stevig genoeg zijn en de vogels er doorheen vallen of ze kapotbijten.
 • Bodem. Vrijwel alle vogelkooien hebben tegenwoordig een uitschuifbare lade. Dit is ideaal als je de vogelkooi snel wilt schoonmaken. Het is namelijk niet aan te raden om de kooi schoon te maken via de deurtjes die je kan opendoen. Dit duurt niet alleen langer, maar vergroot ook de kans dat jouw vogels kunnen ontsnappen.
 • Eten en drinken. Je ziet bij de meeste vogelkooien dat de eetbakjes en drinkflesjes aan de zijkant zijn gevestigd. Dit veroorzaakt minder troep in de kooi zelf en jouw vogels vinden het leuk om op die manier te eten en te drinken. Tegenwoordig krijg je bijna bij elke vogelkooi een flesje en voerbakje geleverd, dus dat scheelt weer!
 • Vogelbadje. Dit is zeker aan te raden om erbij te kopen als het vogelbadje niet bij de kooi wordt geleverd. Niet alleen is het lekker voor de vogel om zich zo nu en dan lekker te wassen, ze vinden het ook nog eens heel leuk. Het is niet nodig om een speciaal badje te kopen, je kan ook een schaaltje met water neerzetten op de bodem van de kooi. Jouw vogeltje gaat dit namelijk ook zien als badje en dit zal haar niet tegenhouden om echte waterpret te hebben.
 • Laat de vogelkooi staan. Je kan in de top 10 zien dat sommige kooien een haakje hebben om opgehangen te worden. Vogels vinden het echter niet prettig om in een hangende kooi te zitten. Dit haakje is dus echt bedoeld als je de kooi als decoratie wilt ophangen zonder vogel erin.
Vogelkooi

Deze merken verkopen de beste vogelkooi

Zoals je kan lezen is het belangrijk om gelijk een goede vogelkooi in huis te halen met een aantal onderdelen. Je koopt niet zomaar de beste vogelkooi, je moet zeker weten dat de kooi stevig genoeg is, en genoeg ruimte biedt voor jouw vogel om te kunnen rondfladderen en te kunnen rusten. Om er zeker van te zijn dat jij een goede vogelkooi koopt, kun je in ieder geven een kijkje nemen bij een aantal merken. Deze merken staan er namelijk om bekend de beste vogelkooien te verkopen. Vaak staan er bij de omschrijving ook een aantal tips hoe je van de vogelkooi een goed onderkomen kunt maken voor jouw vogel. We hebben daarom een overzicht gemaakt van de merken waarvan wij zeker weten dat ze de beste vogelkooien verkopen en ook nog eens betaalbaar zijn.

 • DUVO
 • Ferplast
 • Imac
 • Voltrega
 • Beeztees
 • Zolux

We hopen dat we je met dit artikel voldoende inspiratie hebben gegeven om de beste vogelkooi van 2021 te kopen!