De vogels fluiten van geluk door het beste vogelvoer van 2021!

Beste vogelvoer

Er klinkt niets vrolijker van een vogel die fluit, vooral als die vogel het beste vogelvoer van 2021 heeft gegeten. Je kunt vrijwel dagelijks vogels in de buurt horen. Dit kan jouw eigen parkiet zijn, of die merel in de tuin die je komt begroeten. Vogels hebben goede voeding nodig om de energie te behouden om te kunnen vliegen en voeding te kunnen zoeken. Je kunt ze helpen door het beste vogelvoer van 2021 te kopen, vooral als ze het in de winter moeilijker hebben om dit voer te vinden. Wij helpen je graag hierbij en hebben daarom een top 5 gemaakt van het beste vogelvoer van 2021.

Top 10 vogelvoer

1. Versele Laga Trosgierst – Binnenvogelvoer 

Versele Laga Trosgierst - Binnenvogelvoer 

Dit merk staat terecht bovenaan de lijst als het aankomt op beste vogelvoer. Trosgierst is een voorbeeld van een ingrediënt waar vogels gek op zijn. Daar zijn wij vervolgens weer gek op, want het is een belangrijk bestanddeel voor de gezondheid. Dit vogelvoer is een goede aanvulling op het dagelijkse dieet. Het voedsel van Versele Laga bestaat uit kleine takjes, die je dagelijks kan geven aan jouw vogel.

De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van jouw vogel. Heb je een kleine vogel, dan is 1 takje voldoende. Zit er een grote vogel met smacht te wachten, dan haal je twee tot drie takjes tevoorschijn. Op die manier hou je een goede gezondheid in stand en verwen je jouw vogel ook nog eens met een heerlijke traktatie.

Je kunt dit vogelvoer bij de volgende webshops bestellen

2. Prestige Premium Grote Parkiet 

Prestige Premium Grote Parkiet 

De naam zegt het al: dit is het beste vogelvoer voor de grote parkiet. De grote parkiet heeft namelijk ook grote honger en een groot gevoel voor kwaliteit. Dat zit helemaal goed met het vogelvoer van Prestige. Dit vogelvoer houdt jouw grote parkiet of parkieten in topconditie. Je mag dit vogelvoer dagelijks aan ze geven, waarmee je de zekerheid hebt dat je ze hoge kwaliteit geeft.

Het vogelvoer van Prestige bestaat uit een aantal essentiële bestanddelen, waar jouw grote parkiet erg goed op gaat. Zo vind je gele en rode milet, kanariezaad en gepelde haver in het vogelvoer. Daarnaast kan jouw grote parkiet ook genieten van raapzaad, lijnzaad en witte zonnebloempitten.

Je kunt dit vogelvoer bij de volgende webshops bestellen

3. Wildbird Vogelbescherming Pindakaas Tuinvogel Meelworm – Buitenvogelvoer

Wildbird Vogelbescherming Pindakaas Tuinvogel Meelworm - Buitenvogelvoer -

Als je dacht dat mensen gek zijn op pindakaas heb je het mis. Het beste vogelvoer van de Vogelbescherming laat zien dat ook vogels erg blij worden van pindakaas. Dit vogelvoer is perfect voor buiten, als het kouder is en de vogels bij jou op bezoek komen voor wat eten. Je kunt ze nu een sterrenmaaltijd aanbieden met dit vogelvoer.

Er zit geen zout in deze variant op pindakaas, waardoor je ze gegarandeerd ondersteunt in hun gezondheid. In deze pindakaaspot zit een combinatie van pindavet en meelwormen. Deze calorierijke lekkernij is erg gewild onder de vogels, vooral onder mezen. Haal dus het beste vogelvoer van de Vogelbescherming in huis en maak jouw vliegende buurtbewoners blij!

Je kunt dit vogelvoer bij de volgende webshops bestellen

4. Beaphar Xtravital Parkiet 

Beaphar Xtravital Parkiet 

Beaphar komt met het beste vogelvoer op de proppen waar jouw parkiet erg dankbaar om gaat zijn. Dit beste vogelvoer is namelijk niet alleen erg smaakvol, maar ook een uitgebalanceerd premium vogelvoer. Beaphar staat erom bekend dat het in samenwerking met voedingsdeskundigen, dierenartsen en vogelexperts is ontwikkeld. Als je dan geen zekerheid van hoge kwaliteit hebt weten wij het ook niet meer.

In dit beste vogelvoer vind je een samenstelling van 24 verschillende soorten zaden, vruchten en bovendien 19,6% eivoer. Met dit vogelvoer wordt jouw parkiet voorzien in de natuurlijke voedingsbehoefte. Naast deze zaden en granen is er ook honing toegevoegd voor een zoete smaak.

Je kunt dit vogelvoer bij de volgende webshops bestellen

5. AllBirds & Co Strooivoer – Buitenvogelvoer

AllBirds & Co Strooivoer - Buitenvogelvoer

Allbirds & Co hebben al het goede voor tuinvogels in een netje gestopt. Alle vogels zijn gek op dit beste vogelvoer. Dit vogelvoer is bedoeld voor al die vogels die in de winter moeite hebben met het zoeken van eten. De bevroren grond houdt alle essentiële voedingsstoffen verstopt, waardoor vogels veel energie mislopen. Jij kan daar wat aan doen met het beste vogelvoer. Dit netje zit vol met pinda’s en kun je makkelijk in de tuin ophangen.

De pinda’s zitten vol goede voedingstoffen, geven veel energie en zijn bovendien makkelijk te verteren. Je kan dit netje met pinda’s makkelijk bevestigen aan jouw schutting of balkon. Maak dus de tuinvogels gelukkig met het beste vogelvoer van Allbirds & CO.

Je kunt dit vogelvoer bij de volgende webshops bestellen

Hier voldoet het beste vogelvoer van 2021 aan

Je hebt veel verschillende soorten vogels, maar deze vogels verschillen niet zozeer in de behoefte aan voeding. In het beste vogelvoer zitten over het algemeen dezelfde ingrediënten. Deze voedingstoffen zorgen ervoor dat vogels voldoende energie behouden om te vliegen, tjilpen en eventueel op zoek te gaan naar meer voedsel. In de winter kan het onder andere erg moeilijk zijn voor tuinvogels om voedsel te vinden. Met goed vogelvoer help jij ze de winter door. Daarnaast zijn ook jouw vogels binnen gek op het vogelvoer. Als je er zeker van wilt zijn dat ze hun glanzende veren behouden en jou nog lang gezelschap kunnen houden, kun je met onderstaande ingrediënten zeker weten dat jij ze het beste vogelvoer geeft.

Vogelvoer

Het beste vogelvoer bestaat namelijk uit de volgende ingrediënten:

 • Pinda’s
 • Zaden
 • Pitten
 • Meelwormen
 • Fruit
 • Tarwe
 • Haver
 • Millet

Let op: bovenstaande ingrediënten gelden vooral voor binnenvogels. Tuinvogels zijn erg blij met pinda’s of ander vogelvoer dat speciaal voor buitenvogels wordt aangeboden. Geef ze dus niet zomaar vogelvoer dat je voor jouw vogels koopt. Je weet namelijk niet zeker wat die buitenvogels al hebben gegeten die dag.

Deze merken verkopen het beste vogelvoer

Naarmate de winter in zicht is, zijn er steeds meer winkels die vogelvoer aanbieden. Het is echter belangrijk om het beste vogelvoer te kopen, zodat je niet onbedoeld vogels ziek maakt met verkeerde voeding. Om je te helpen een goede keuze te maken om jouw vogels en tuinvogels gezond te houden, hebben we een overzicht gemaakt van de kwalitatieve merken:

 • Versele Laga
 • Prestige
 • Vogelbescherming
 • Beaphar
 • Allbirds &Co

We hopen je te hebben geïnspireerd om het beste vogelvoer te kopen!